19.4.2014

Luonnonkosmetiikan näytteitä

Tiedättehän ne kaikki näytteet joita aina kosmetiikasta saa, esim. pikkiriikkiset tuoksupullot tai voidepussukat, jotka tipahtelevat lehtien välistä tai saat ostoksiisi mukaan?
Itse inhosin niitä nuorempana, sillä en nyt ihan ymmärtänyt niiden ideaa. Mitä järkeä antaa pikkuinen näyte jostain kasvovoiteesta, ihan turhaahan se sellainen on!

Nykyään taas olen ihan innoissani pikkuisista näytteistä, sillä olen oivaltanut kuinka hyödyllisiä ne on. Ensinnäkin ne ovat matkoilla paljon kätevämpiä ja toisekseen, vältät hutiostokset tai sitten jokin näyte voikin olla hyvä yllätys, että pidät sen mielessä takaraivossa. Niin ja onhan se aika luksusta jos saat jonkin oikein kalliin merkin näytteen ja sivelet sen rasvaa sitten kasvoille, johon ei oikeasti olisi varaa tuhlata rahojaan.

Itselläni ei tällä hetkellä ole kuin vain kolme näytettä. Siis kolme! Yleensä kerrytän niitä ison läjän laatikkoon, jotka käytän sitten hätätapauksissa, mutta nähtävästi hätätapauksia on ollut viime aikoina paljon.

Ja tämän merkinnän jälkeen näytepussukoiden määrä on muuten sitten 0.


Nuo kaikki kolme näytettä ovat luonnonkosmetiikkaa, joista monelle varmasti Mádara on tuttu. Itselläni oli joskus vuosia sitten monien hehkuttama Mádaran kasvoputsari, josta kyllä itsekin pidin tuolloin, mutta en kuitenkaan sen jälkeen ole ostanut lisää.

Santaverde taas on itselle täysin vieras, mutta positiivista on että se edustaa eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Mádara sanoisi olevansa myös eläinkokeetonta ja on myös ilmoittanut, että hakee parasta aikaa eläinkokeettoman kosmetiikan listalle, mutta lopputuloksen näkee vasta myöhemmin.
Santaverdeä voisi sanoa myös selektiiviseksi kosmetiikaksi luonnonkosmetiikan puolelta.


Nämä kaksi Santaverden näytettä ovat kasvovoiteita, joista xingu on energisoiva anti-ageing tuote ja medium aloe vera herkälle ja normaalille iholle, jonka pitäisi myös rauhoittaa punakkuuteen taipuvaa herkkää ihoa.
Santaverde pitää tuotteita erikoisinaan siitä, että ne eivät sisällä vettä, eli inc-listan alussa ei näy tuttua sanaa Aqua. Sen sijaan Santaverde käyttää aloe vera mehua (inc-listassa esiintyy nimellä Aloe Barbadensis Leaf Juice)
. Tuotteet eivät myöskään sisällä synteettisiä hajusteita, parabeeneja, silikoneja, PEGejä tai mineraaliöljyjen johdannaisia.

Näytteiden perusteella on ehkä vähän hankala lähteä arvioimaan tuotteiden tehosta kunnolla, mutta ainahan se on hyvä tietää edes ensivaikutelma.


Medium Aloe Vera Creme oli melko tuhtia minun makuuni, joten se olisi sopinut paremmin talvelle kuin tähän vuoden aikaan kun mennään kohti kevättä. Voide oli myös hyvinkin riittoisaa, sillä 2 ml näytepussi yhdellä käyttökerralla koko naamalle olisi ollut jo liikaa. Haju oli vähän hassu, en oikein tykännyt siitä. Netissä pläräiltyäni huomasin, että tästä kuitenkin löytyy myös hajustamaton versio.
Kesti aikansa ennen kuin voide imeytyi kunnolla, mutta kasvoista tuli ihan mukavan pehmeät. En kuitenkaan kokenut suurta ostohinkua tämän suhteen.

Xingu high antioxidant prevention cream oli väriltään vaaleanoranssia voidetta ja riitti vain yhteen käyttökertaan. Mutta sehän olikin vain 1 ml näytepussukassa. Iho jäi mattapintaiseksi, mutta ei tehnyt kuitenkaan suurta vaikutusta. Ihoni voi olla ehkä hieman nuori tälle, mutta silti.


Mádaran sävyttävä päivävoide Sun Flower Golden Beige on kaikille ihotyypeille ja sopii myös vegaaneille. Tätä löytyy myös toisenakin sävynä, Moonflower Rose Beige.
Ja tässä huomaa sen kuinka joskus pitäisi ottaa asioista hieman selvää ensin, ennen kuin lähtee kokeilemaan. Ensinnäkin tuo sävy oli liian tumma, kuten nimestä voikin jo hieman päätellä, joten tämä olisi enemmän ollut kesäsävy. Näin alkukeväästä sävy sai näyttämään siltä, kuin olisi epäonnistunut tekorusketuksen kanssa, kun naama oli lämpimän, laikukkaan oranssi.

Oikeasti ero on vielä oranssisempi kuin kuvassa!Voide myös tuoksui jollekin tutulle kasville ja se jäi häiritsemään, että mikä tuoksu siitä nyt tuli mieleen. Kasvituntemukseni kyllä muutenkin on aika huonoa.
Kuitenkin huomasin että voide ei imeytynyt kunnolla joihinkin alueisiin, esim. silmien väliin jäi sellainen hohde-kasautuma. Tässä voiteessa kun on ihan pikkariikkisen hohdetta, ettei tee ihosta ihan mattapintaista, mutta ei tunnu myös liian rasvaiselta.
Jonkun toisen iholla tämä voisi toimia kuten sävyttävän voiteen kuuluukin. Minulle se teki vain hohtavia kasoja pintakuiviin kohtiin.

* * *

Yhteenvetona voisi sanoa, että oli kiva kokeilla tuotteita jotka eivät kuitenkaan ole ihan halpoja. Mádaran sävyttävä voide 50 ml koossa maksaa 26€. Santaverden 30 ml tuubi medium aloe vera rasvaa maksaa about 33,97€. Xingu voide 30 ml pullon koossa puolestaan 89€ ja olihan se jossain jopa 107,98€ hintaan! Siis what!


Mitä ajatuksia teille heräsi?

Lähetä kommentti