3.4.2014

Miiauu! Meow Cosmetics mineraalimeikkipohjasta

No niin, nyt on vuorossa pitkä postaus aiheesta. Toivottavasti tämä on silti hyödyllinen, sillä itse koin Meow Cosmeticsin sivuston jopa melko sekavaksi ja hämmentäväksi, melkoiseksi sillisalaatiksi. Olen jaotellut osioita sen verran, että vähemmän kiinnostavat asiat voitte skipata ja lukaista vain ne, jotka koet tarpeelliseksi ettei koko tekstiä tarvitse plärätä.


Yleistä tietoa Meow Cosmetics meikkipohjasta ja tilaamisesta

Meow Cosmeticsin parhain puoli on myös sen heikkous: mineraalimeikkipohjien sävyjä löytyy ainakin 80 eri sävyä! Ja koska tilausta pitää tehdä nettikaupasta, niin et voi heti tietää sitä täydellistä sävyä vaikka kuinka tiirailisit sävyjä, sillä virtuaaliset kuvat eivät aina vastaa todellisuutta.
 Näiden lisäksi on vielä kolme erilaista peittoastetta, Purrfect Puss (kevyt-keskitaso), Pampered Puss (keskitaso) ja Flawless Feline (peittävin).

Sävyt on määritelty tietysti kissarotujen mukaan:

Siamese - neutraali
Mau - lämmin
Sphynx - beige/pinkki
Himalayan - lämmin pinkki
Chausie - viileä pinkki
Bengal - viileä beige
Ocicat - oliivi/beige
Abyssinian - keltainen/beige
Korat - kultainen beige
Manx - keltainen/persikka
Angora - pehmeä keltainen
Chartreux - persikka/keltainen
Persian - persikka
Snow Lynx - valkoinen ilman pohjasävyä

Kun pohjasävy on selvillä, pitäisi näiden lisäksi valita myös sävyn vaaleus/tummuusaste:

0 - Inquisitive - vaalein, lähes valkoinen
1 - Sleek - hyvin vaalea
2 - Frisky - vaalea
3 - Naughty - medium
4 - Fierce - medium/tumma
5 - Slinky - tumma
6 - Independent - hyvin tumma

Meillä pohjoisen ihon omaavilla on suurimmalta osin jokin noista vaaleimmista, eli 0, 1 tai jopa 2.

Sinänsä sääli ettei sävyvalikoimasta löydy ollenkaan Maine Coonia - olisi ollut niin hauska tietää miten tämän sävy olisi määritelty. ;)


Kuitenkin meitä asiakkaita on ajateltu niin, että voi ostaa sävystä ensin näytteen 1$ hintaan - ei paha, mutta postikulut Suomeen ovat n. 9$ jo pelkistä näytteistä - auts! Tällä tavoin vältät kuitenkin ostamasta sikaa säkissä, joten jos et ole ennen Meow Cosmeticsia käyttänyt niin suosittelen ehdottomasti ensin ostamaan näytteen meikkipohjasta, ennen kuin ostat kokonaisen purkin sävyä, joka ei sitten sovikaan. Ymmärtääkseni tämä pienempi munchkin-purkki on myös riittoisaa tavaraa, joten väärän sävyn kuluttamiseen voi mennä oma aikansa.
 Tilauksen pitää olla myös vähintään 10$ ilman postikuluja
, joten jo pelkkiä näytteitä pitää hankkia reippaasti jotta saat tuon summan täyteen. Maksu onnistuu PayPalin kautta.
Täysien tuotteiden ja siveltimien postikulut taas ovat n. 11$.


Meow Cosmetics lähettää uutiskirjeenä lähes joka viikko alennuskoodeja, joilla voi saada esim. 15% alennuksen tuotteista tai 20% alennuksen lisäksi vieläpä ilmaisen toimituksen, jos tilauksen arvo ylittää 45$ (tällöin kannattaa ottaa huomioon arvolisäveromaksu jos tilaus ylittää sen 20€).
Myös sivuston etusivulla näkyy nuo koodit jos uutiskirjeen tilaus ei nappaa.


"Valikoima on niin laaja, että koen minulle sopivan sävyn valikoimisen liian hankalaksi!"

Jos koet hankalaksi löytää sopivaa sävyä, niin voit laittaa myös sähköpostia firmalle, kuten itse tein. Laitoin siis muutaman kuvan meikittömästä naamastani luonnonvalossa, niin että myös kaula ja dekoltee näkyivät ja varmuuden vuoksi kerroin myös nykyisen mineraalimeikkipohjani sävyn ja kuinka se on määritelty, sillä se on kuitenkin ollut suht lähellä omaa ihosävyäni (Lily Lolo Warm Peach; light warm with peach undertones).

Ja kun sanon että meikitön kuva, niin se myös tarkoittaakin sitä: ei minkäänlaista meikkiä vaikka olisi kuinka huonokuntoinen iho, saati sitten kuvan photoshoppausta. Muuten et saa mitään apua tai jos saat, niin vääränlaista jos oletkin sutinut puuteria naamallesi. Ja muistakaa myös kuvata nassu luonnonvalossa, vaikka talvella se onkin hieman hankalaa vähäisen valon vuoksi (itsehän otin kuvan siis helmikuussa, joka ei ehkä ole se ihanteellisin aika kuvan ottamiseen).


Vähän alle viikossa sain vastauksen, jossa suositeltiin kokeilemaan Siamesea, Mauta ja Sphynxiä sävyasteissa 0 - Inquisitive ja 1- Sleek.
 Täytyy sanoa että olin hieman hämilläni tuosta vaaleimmasta sävyehdotuksesta, sillä en koskaan ajatellut ihoni olevan ihan niin vaalea. Sävyt olisin kuitenkin valinnut päin metsää ja ainoa josta olin samaa mieltä, oli tuo Mau.

Sähköpostikyselyn sijasta voit kysyä apua myös sivuston foorumin kautta ja kyttäillä milloin saat siellä vastauksen kysymykseesi.

Ne jotka käyttävät MACin tai Everyday Mineralsin meikkipohjaa, voivat katsoa täältä itselle sopivat sävyvaihtoehdot.

Minulle valituista sävyistä

Jokainen näistä sävyistä on tilattu vaaleusasteessa 0 ja 1, joista edellisissä osioissa jo hieman selitin. Kaikki sävyt ovat Purrfect Puss meikkipohjaa, joka on peittoasteeltaan kaikista kevyin, mutta voi myös kerrostaa peittävämmäksi.(Kuvien alkuperä: Siamilainen, Mau, Sfinx)

Siamese - neutraali kermainen pohjasävy, jossa ei niin hallitsevasti persikkaa tai pinkkiä, mutta erotettavissa hieman keltaista, pinkkiä ja beigeä. (kuulostaako tuo teidänkin mielestä sekavalta?)

Mau - pehmeän lämmin pinkki/punertava, jossa keltainen ja persikkainen pohjasävy. (Sivuilla sanottua sävyjen vertailussa: "Siamesen sävy oli lähellä, mutta näytti liian keltaiselta".)

Sphynx - beigeä, pinkkiä ja persikkaista pohjasävyä (näet luultavasti kaikkia kolmea, mutta enemmän haivaittavissa beigeä ja pinkkiä kuin persikkaa).

No mitä rotua sitten olen?

Jos näiden meikkien perusteella määriteltäisiin mitä kissarotua olisin, niin näyttäisin olevan sileä siamilainen eli 1-Sleek Siamese.


Arvelinkin että Inquisitive on liian vaalea hipiälleni ja sopiikin ehkä sellaiselle, jonka on muuten vaikea löytää tarpeeksi vaaleaa sävyä. Itselläni ei ole koskaan ollut vaikeuksia löytää tarpeeksi vaaleaa sävyä.
Olisi pitänyt siis vain luottaa omaan vaistoonsa ja jättää nuo vaaleammat tilauksesta pois, mutta noita sattuu.

Oli kuitenkin alussa aika hankala katsoa jo näidenkin väliltä itselle sopiva sävy ja jouduin jopa kaveriltakin pyytämään apua tulkinnassa. Selvää oli ettei Sphynx ainakaan ollut sävyäni, sillä se sai naaman näyttämään liian punertavalta. Maun ja Siamesen välillä taas oli vaikeuksia. Naamalle kunnolla sudittuna vaikutti kuitenkin siltä, että Siamese oli kuitenkin hitusen lähempänä, tekemättä sävyeroa kasvojen ja kaulan ihon välille.

"Entä jos rusketun, niin valitsenko samasta sävystä vain astetta tummemman?"

Tuo kuulostaa kaikista loogisemmalta ja itsellä on aina toiminut tuo periaate. Esim. Lily Lolossa talvisävyni on Warm Peach ja kesällä ruskettuneella iholla astetta tummempi Popcorn. Joten jos Meow Cosmeticsissa käytän talvella 1-Sleek Siamese, niin kesällä sopiva olisi luultavasti 2-Frisky Siamese.

Sivustoa tutkiessa kuitenkin huomasin, ettei asia ehkä ole niin yksinkertainen kaikkien kohdalla: jotkut joutuvat vaihtamaan hieman punertavampaan sävyyn kun iho on ruskettunut, sillä se "oma rotu" ei enää mätsääkään tummempana. Esim. jos näyttääkin siltä ettei 2-Frisky Siamese sovikaan ruskettuneelle hipiälle, niin tulisikin sen sijaan kokeilla Chartreuxia, Persialaista tai Mauta.

Täältä voit nähdä taulukon ruskettuneen ihon sävyn valikoimiseen, jos se astetta tummempi omasta sävystä ei yllättäen toimikaan. Testailemalla senkin saa selville.

Yhteenveto Meow Cosmeticsin mineraalimeikkipuuterista

Sleek Siamese on jopa vielä lähempänä ihoni sävyä kuin Lily Lolon, joten hyvin todennäköisesti tulen hankkimaan edes munchkin-purkin kyseistä sävyä.
 Tuote vaikuttaisi olevan myös hieman parempi laadultaan, sillä se tuntuu ihanan sileältä kuten mineraalimeikkipohjat yleensäkin, mutta pysyy kauemmin kauniina kuin LL:n. Vaikuttaisi siis siltä, ettei Meow Cosmeticsia turhaan ole kehuttu blogimaailmassa! Parempi arvio on antaa pidemmällä käytöllä, kuin pikkuisesta näytteestä ei riitä kuin pariin käytökertaan. Parista käyttökerrasta päätellen vaikuttaisi kuitenkin oikein mainiolta.

Lähetä kommentti