4.5.2014

UD Naked Basics - Perusnakuilua!

Eräänä päivänä pyörähdin porukoillani ja tuolloin äitini kirosi sitä, että hän tarvitsisi mattaluomivärejä. Mutta kuinka ollakaan, niitä ei oikein myydä missään Suomessa, ainakaan markettien hyllyillä. Ja näinhän se on, sillä jos menet vaikka Anttilaan niin väittäisin että ainakin 80, ellei jopa 90% siellä olevista luomiväreistä ovat hohtavia enemmän tai vähemmän.

Ymmärrän kyllä myös sen, että kuluttaja lankeaa herkemmin hohtavampaan sävyyn, joten tietysti halutaan myydä sitä, joka myy parhaiten. Mattaisia koostumuksia voidaan pitää herkästi tylsinä, vaikka ne ovat käytännöllisiä ja sopivat etenkin raskasluomisille - ja ainahan näihin voi lisätä erikseen hohdetta jos haluaa, kuten meikkaaja oli minulle tehnyt. Itse oikeastaan tykkään mattaluomiväreistä, sillä ne näyttävät ihanan pehmeiltä.

Koska kaikkihan ovat kehuneet Urban Decayn Naked-paletteja, niin vinkkasin sitten äidilleni Urban Decayn Naked Basics-paletista, joka sisältää perussävyt ja viisi kuudesta ovat nimenomaan mattaisia. Hinta ei ollut edes paha, n. 25€ lookfantasticista, eli yhden luomivärinapin hinnaksi jää neljä euroa ja joitain senttejä päälle.

No äitihän laittoi tilausta heti menemään ja tilasi oikein kaksi kappaletta: itselleen ja myöskin minulle! Ei helkkari mikä iloinen yllätys!

Ja tietysti olin tyytyväinen siihen, kun äitini oli iloinen tuosta paletista. Jo tilauksen jälkeen hän oli mennyt googlettamaan paletista muiden kokemuksia ja hypetti tuotetta sitten minullekin, kun oli saanut sen käsiinsä. Joten siinä sitten kahvipöydässä meni aika jutellessa yhdestä luomiväripaletista... Koomista ehkä kuitenkin oli se, että juuri ennen kahvipöytäjutustelua olin ollut "miehisemmässä" hommassa, eli vaihtamassa auton renkaita ja siitä istahdin suoraan kahvipöytään juttelemaan meikeistä, hehee!

Mutta jos puhutaan itse paletista ja UD:sta, niin kaikille eläinystäville voinen kertoa, että UD edustaa eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Paletin takaa löytyy myös pikkuruinen teksti:
"We don't do animal testing. How could anyone?"
Paletissa itsessään on kumimainen pinta, josta itse kyllä tykkään. Olen lukenut joidenkin kokemuksia siitä, ettei paletti ole ihan niin kivan tuntuinen, mutta itse oikeastaan pidän siitä ja uskoisin sen pysyvän senkin avittamana hyvin käsissä. Paletti on sopivan kokoinen, eli ei liian suuri meikkipussiin. Koska siinä on myös peili, niin sen voi kätevästi ottaa vaikka reissuun mukaan.


Jokaisella sävyllä on oma nimensä, joista W.O.S lyhenne tulee sanoista Walk of Shame. Ainoa hieman hohtavampi sävy on paletissa heti ensimmäisenä vasemmalta, eli Venus.

Koska moni on sanonut nakupalettien olevan must have, niin minä sanoisin että tämä on the must have (kuulostipas dorkalta), joka pitäisi löytyä luomivärikäyttäjien meikkipussukasta.

Laitan varmaan jossain toisessa postauksessa vielä kuvaa sävyistä swatcheineen ja vielä in action, jottei tämä postaus mene aivan liian pitkäksi jaarittelujeni vuoksi.

Lähetä kommentti