3.6.2014

Ihmesieni ihon puhtoiseksi taikoo

Olen lukenut muiden blogeista jo pitkään kokemuksia Konjac-sienistä, jotka ovat suurimmalta osin olleet positiivisia.

Nyt vihdoin pääsin itsekin testaamaan tätä paljon hehkutettua sientä, joka on ollut jo kauan aikaa hankintalistallani, kun Satoki Partners ystävällisesti lähettivät sellaiset testattavaksi! Aika Maija Myöhäinen olen, kun muut ovat hypetelleet tätä sientä jo viime vuonna, mutta parempi liian myöhään kuin ei koskaan - etenkin jos tuote on mainio!


Sain siis kaksi Konjac Sponge-tuotetta, joista valkoinen (Konjac white pure) on kaikille ihotyypeille ja harmaa (Konjac bamboo charcoal) on epäpuhtaalle/rasvoittuvalle iholle, joka sisältää bambuhiiltä ja erilaisia mineraaleja, jotka poistavat iholta ylimääräiset öljyt. Bambuhiili toimii myös antioksidanttina ja sienen pitäisi auttaa myös akneihon hoidossa.

Sieniä löytyy myös vaihtoehtoina Konjac Pink Clay (väsynyt/rasittunut iho), Konjac Red Clay (kuiva/ikääntynyt iho) ja Konjac Green Clay (normaali/sekaiho), eli jokainen löytää varmasti omalle iholleen sopivan tuotteen.

"Häh, mikä ihmeen konjakkisieni?"

Konjac-sienet ovat siis 100% luonnollisia ja niiden teho perustuu konjak-kasvin juureen, jota on käytetty Japanissa kauneudenhoitoon kuulemma jo 1500-vuotta - oho! Konjak itsessään on perinteinen aasialainen ruoka-aine, jota käytetään myös mm. liivatteen korvikkeena vegaaniruokavaliossa.

Tästä konjakin juuresta saadaan kasvikuituja, joiden luonnollinen emäksisyys tasapainottaa ihon happamuutta ja kosteutta. Ja kukapa ei haluaisi saada tasapainosta, terveen näköistä ihoa?


Konjac-sieni on hellävaraisesti puhdistava ja ihoa kuoriva ihonhoitotuote, joka sopii hyvin herkälle iholle. Ihosta pitäisi tulla kuulas ja syväpuhdistettu, vähentäen mustapäitä ja ihon liikarasvoittumista.

"Mites tuollainen sieni sitten oikein toimii?"

Sienen käyttö ei vaadi mitään erityisen monimutkaisia tekniikoita. Yksinkertaisesti se vain kastellaan pelkällä vedellä, puristetaan ylimääräinen vesi (älä kierrä, jotta sieni ei hajoa ennen aikojaan!) ja näin kostealla sienellä hierotaan kasvoja pyörivin liikkein. Helpompaa kuin heinän teko, vai mitä?

Sientä voi käyttää kasvoille jossa on meikkiä, sillä sen pitäisi puhdistaa myös meikit pois. Tarvittaessa voi käyttää myös pienen määrän kasvojen putsausainetta sienelle, jos siltä tuntuu.


Lopuksi sieni olisi parasta huuhdella ja jättää ilmavasti kuivumaan seuraavaa käyttökertaa varten.

Oma kokemus

Itselle jäi aika positiivinen kuva sienestä ja alkuun otin testiin tuon harmaan yksilön, sillä ihoni on kyllä melkoisen epäpuhdas.

Mitä muiden blogeista olen lukenut näistä, niin ainakin halvemmat yksilöt ovat kovia koppuroita, joita joutuu aikansa pitää veden alla, jotta se pehmenisi. ja konjac-sienet olivat kuitenkin pussista otettua pehmeän puristeltavia. Tiedättehän vaikka muffinsin, joka on jännällä tavalla höttöisen kumimaisen oloinen ja sitä tekisi mieli vain puristella, kun se on vain niin kivan tuntuista? Tällä tuli vähän samanlainen fiilis, joten aluksi puristelin vain aikani sientä ja kuvittelin sen olevan juustomuffinsi ja miltä se voisi maistua.

Sieni tuntuu yllättävän kevyeltä iholla ja noh, itselle tuli aika siitä hölmö fiilis. Se on niin hellävarainen, että aloin jo epäilemään toimiiko se edes ollenkaan. Ihon puhdistuksen jälkeen iho tuntui kuitenkin pehmeältä, eikä kiristävän kuivaa tunnetta tuntunut missään, edes nenäpielissä. Jotain perää sienen vaikutuksissa tuntuisi siis olevan.
 Olen käyttänyt sientä nyt siis viikon verran ja odotan kyllä innolla, millaisia tuloksia pidemmällä tähtäimellä sieni tekee iholle! Ainakaan ihoni ei ole mennyt huonompaan suuntaan ja en nyt osaa aivan varmasti sanoa, olisiko se auttanut vähän otsa-alueen pintakuivuuteen. Innolla siis jatkan testailuja!


Kevyen meikin sieni poistaa ihan hyvin, kuten mineraalimeikkipohjan. Sen sijaan tuhdimpaa meikkiä sieni ei poista pelkän veden voimin, kuten epäilin. Silmämeikkiin suosittelen siis omaa tököttiä, jonka jälkeen voi taas käyttää sientä.

The Konjac Sponge pesusieniä saa Sokoksista, Stockmanneilta ja Life-myymälöistä hintaan 12,95€. Yhden sienen käyttöikä on 1-3kk ja vanhan sienen voi heittää biojätteiden sekaan.

The Konjac Sponge saatu blogin kautta testiin, yhteistyössä Satoki Partners Oy:n kanssa. Keltainen kukka on ihan itse hankittu. ;)

3 kommenttia

 1. En kyllä enää pese kasvoja KOSKAAN ilman näitä sieniä! Jessus, kun ne puhdistaa ihon niin hyvin meikistä ja joka kertaa kuorii ihon kevyesti :p puhdistusaineetkin pääsevät erilailla pesemään, kun ne vaahtoavat niin hyvin sienen avulla. On kyllä mun rasvainen ja epäpuhdas iho parantunut huimasti näiden sienten avulla^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin luultavasti tulen hankkimaan itse uudet sienet kun olen kuluttanut nuo kaksi käyttökelvottomiksi. Kyllä nuo jotain ovat saaneet aikaiseksi iholleni jo lyhyessäkin ajassa!

   Inhoan yleensä myös sitä, kuinka vettä alkaa norumaan käsiä pitkin kyynärpäihin kasvoja putsatessa, niin noiden sienten kanssa ei tarvitse sitäkään kestää. :D

   Poista
  2. Noniin, hyvä hyvä! :)
   Joo sama :D kyllä mä näiden kanssa saan veden valumaan käsiä pitkin >.<

   Poista