4.6.2014

Jääkaapista löytyy muutakin kuin ruokaa

Kasvoveteni on hyvin tylsässä pullossa.

Toki sitä voisi aina koristella, kuten vaikka kirjoittaa lappu kylkeen että "kasvovesi" joillain monimutkaisilla kaunokirjaimilla, mutta kummasti noinkin pienen asian tekeminen on liian vaivalloista.

Kasvoveteni tylsyys johtuu siitä, että olen tehnyt veden itse ja pullottanut sen vanhaan limsapulloon.


Tässä siis niksi kaikille saitureille, sillä tähän kasvoveteen ei tarvita kuin omenaviinietikkaa ja vihreää teetä - tosi pihtari voi käyttää ihan tavallista vettäkin.

Sekoitussuhteita on netissä monia erilaisia, mutta itselläni taisi olla 2 osaa vihreää teetä ja 1 osa omenaviinietikkaa - jos nyt oikein muistan. Tätä voi annostella aika mututuntumalla, riippuen kuinka oma ihosi kestää etikkaa.
 Pullo/purnukka johon sekoitus tehdään, tulisi olla puhdistettu ja mieluiten desinfioitu.

Omenaviinietikkaa on suositeltu mm. akneihon hoitamiseen ja jotkut ovat kehuneet tämän tuovan pientä apua siihen. Omenaviinietikan sanotaan hoitavan ihotulehduksia ja sen happamuus neutralisoi ihon omaa pH-tasapainoa.

Moni on varmasti törmännyt kosmetiikkatuotteisiin, jotka sisältävät vihreää teetä. Vihreän teen terveellisyydestä puhutaan yhä kovaan ääneen ja uskotaan että myös ulkoisesti käytettynä siitä on jonkinlaista apua iholle. En tiedä onko siitä todella ulkoisesti käytettynä apua, mutta haittaa ei ainakaan. Ja kyllä se neutralisoi vähän tuota etikan tuoksua.


Sitten vain litkua vanulapulle ja pyyhitään sillä kasvot silmiä varoen. Meikkejä tämä ei poista, mutta hyvä kuitenkin käyttää kasvojen puhdistuksen jälkeen. Itse olen suosinut erityisesti aamuisin tämän käyttöä.

Niin ja se iho? Se tuntuu mukavalta tämän jälkeen, sileä ja mattapintainen, eikä kiristä. En tiedä onko tämä auttanut epäpuhtauksiin, mutta pieni epäilys on, että ihan kuin se olisi edes vähäsen auttanut poskissani hilluviin näppyihin.
 Tuoksu on laimennettunakin hyvin etikkainen, mutta se häviää kuitenkin suht nopeasti iholta.

Käyttääkö kukaan muu omenaviinietikkaa ihonhoidossa?

2 kommenttia

  1. Tuo etikka ei kyl houkuttele! :D Oman kasvoveden tekeminen kyllä.. :)

    VastaaPoista
  2. Ohan se aika pistävä haju joka tuosta lähtee, vaikka teellä yrittänyt neutralisoida sitä :D

    VastaaPoista