12.6.2014

Jardin des Thés

Itselläni on kaapissa lymynnyt yksi tuoksu, jota en ihan heti uskaltanut käyttää silloin kun sen hankin. Ajattelin kevyen ja raikkaan tuoksun sopivan paremmin kesään, kuin pimeisiin talvi-iltoihin. Kyseessä on Acorellen Eau Fraiche, Jardin des Thés eli Teepuutarha.

Eau Fraiche on tuoksukoostumukseltaan kevyempi kuin parfyymi (ja tätä himoitsen myös parfyymi-versiona, uiuiui!) ja Teepuutarhaa kuvaillaan piristävänä ja energiaa antavana tuoksuna.

Acorelle
on itsestään entuudestaan tuttu sokerivahojensa kautta, mutta suurimmalle osalle luultavasti enemmän näistä 100% luonnollisista tuoksuista.


Latvatuoksut: Sitruuna, Laventeli, Bergamotti, Minttu
Sydäntuoksut: Iiris, Orvokki, Kumina
Juurituoksut: Patsuli, Gaiac-puu

Kuten jo tuoksukoostumuksesta itsestään voikin jo päätellä, tuoksu on ihanan raikas ja kepeä. Sinänsä sääli ettei tuoksu ole kovinkaan pitkäkestoinen, jotta raikas olo jäisi pidemmäksi aikaa.

Totta puhuakseni ttseltäni löytyy oikeastaan jo yksi sitruksinen tuoksu, L'Occitanen Verbena EdT, joka sopii sekä miehille että naisille. Se on pari vuotta sitten laivalta hankittu joten hinta oli edullisempi, mutta myös senkin vuoksi, että Jyväskylän Sokoksesta tämä oli aina loppuunmyyty.

L'Occitanen Verbena tuoksu

Tämän ensituoksussa on sitruunaa ja appelsiinia, sydäntuoksussa verbenaa ja petit grainia ja pohjana ruusua ja pelargoniaa. Tuoksu on 100ml pullossa ja sitä on käytetty jo reippaasti yli puolet. Voisinkin suositella tätä kaikille, jotka pitävät kirpeän raikkaista tuoksuista - myös miehille!

Mutta jos palataan takaisin Acorelleen....


Hankin Teepuutarha-tuoksun lahjapakkauksessa, joten 30 ml eau fraichessa tuli mukana myös yllä olevassa kuvassa, ei-niin-edukseen komeileva 75ml vartalorasvatuubin.

Rasva sisältää eteeristen öljyjen lisäksi aloe veraa ja uoksu oli eau fraichea mukaillen sitruksinen. Tuubin kulutin jo helmikuussa loppuun.
Vartalorasva olisi ollut muuten ihan hyvä, jos se ei olisi jättänyt sellaista talmaa ihon pinnalle. Tämänkin oikeastaan huomasi vain ihoa raapiessa, kun kynsien alle kertyy vartalorasvan jämiä samanlailla, kuin pyyhekumin murusia.

Lahjapakkauksen ostin siis joulunjälkeisistä alennusmyynneistä, joten hintaa oli vain 10,90€ - en ole varmaan koskaan ostanut mitään tuoksua noin halvalla! Paitsi ehkä silloin yläasteella jostain Seppälästä, kun hankittiin ensimmäisiä hajuvesiä.

Kuinka teihin iskee Acorellet?

Lähetä kommentti