2.11.2014

Black Soap

Tiedätkö mikä tämä on?


Jos vastasit että musta saippua, niin oikein! Mutta ei se vain pelkkä saippua ole, vaan iholle ihmeitä tekevä, todellinen kaunistaja ja epäpuhtauksien poistaja: afrikkalainen musta saippua.

Tai niin ainakin väitetään, että tämä on oikea ihmesaippua.

Olen ostanut tämän Nubian Heritagen saippuan iHerbistä, josta kyseinen tuote löytyy ihan beauty-puolen bestsellereistä. Ja onhan tällä ihan naurettavan pieni hinta: 2,75€!

Saippua koostuu mm. kookosöljystä, palmupuun tuhkasta ja kaurasta. Saippuan pitäisi auttaa iho-ongelmiin kuten akneen ja muihin näppylöihin ja se soveltuu niin rasvoittuvalle kuin kuivalle iholle.

Entäpä minun kokemukseni?

Ensinnäkin saippua tuoksuu aikas hyvälle. Semmoinen kevyt, pienehkö hedelmäinen(!?) tuoksu.
Itse olen käyttänyt saippuaa kasvoille ja pesun jälkeen iho tuntuu puhtaalta ja hyvinvoivalta. Jotkut ovat sanoneet että saippua ei kuivata ihoa, mutta kyllä se minusta tuntuu kuivattavan ihoa jonkin verran.

Saippuaa käyttäisin varmaan enemmänkin, jos vain voisin käyttää kasvorasvaa sen jälkeen. Pesun jälkeen kun tuntuu pientä kuivuutta, niin en voi laittaa rasvaa ilman että se kirvelisi. En tiedä johtuuko se sitten kasvorasvasta, joka ei mätsää yhteen tuon saippuan kanssa vai kuivattaako pesu liikaa kasvoja. Muiden putsausaineiden kanssa samaa reaktiota ei kuitenkaan tule rasvauksen yhteydessä.

Näppylät poskista eivät ole hävinneet kokonaan. Pieni apu tämä saippua tuntuu olevan, mutta on turha unelmoida photoshopatuista kasvoista. Muuten saippua on ollut ihan kiva ja varmasti myös riittoisa, jolla saa sileän tuntuisen ihon.
Seurataan tilannetta pidemmällä ja ehkä vähän ahkerammallakin käytöllä!

2 kommenttia

  1. Mulla on vähän samanlaiset kokemukset suolasaippuasta. Moni kehuu sitä iho-ongelmien poistajaksi, mutta omasta mielestä se on vaan ihan ok :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mullakin on sitä suolasaippuaa ja se aiheutti vain hirveää kirvelyä. :D tähän mustaan saippuaan kyllä tykästyin siihen nähden enemmän.

      Poista