26.11.2014

Meikkipussin rouvaksi

Siitä on jo ihan hiiirveän pitkä aika, mutta eräs asia silti on pyörinyt tuolla takaraivossa ja josta on pitänyt jo pidemmän aikaa kirjoittaa. Nimittäin kosmetiikan kulutuksesta ja meikkipussukan sisällöstä.

Siitä on jo aika kauan aikaa (ööh, yli vuosi minun laskujeni mukaan...), kun jossain Kukkaron herraksi tyylisessä ohjelmassa seurattiin erään naisen rahan kulutusta ja taloudellista tilannetta. Tällä naisella oli myös yksi minullekin tuttu heikkous: meikkituotteiden haaliminen, jolloin näitä tuotteita pursusi enemmän kuin mitä pussukkaan mahtui ja kerkesi edes käyttämään.
Kuulostaako tämä jollekin muulle myös tutulta?


Myönnän, että minun heräteostokset keskittyvät enemmän kosmetiikkaan kuin vaikkapa vaatteisiin - vaatteiden oston suhteen olen paljon kriittisempi!
En ehkä nykyään ole niin paha kuin nuorempana, sillä silloin saatoin ostaa tuotteen jo ihan vain sen halvan hinnan vuoksi vaikkei se välttämättä ollut "minun näköiseni". Voi luoja niiden turhien ostosten määriä! Lopulta niitä meikkejä kertyi niin, että suuri osa jäi käyttämättä ja lopussa ihmettelin että ai onkos mulla tämmöinen ollut ja minkä ihmeen takia.

Yhtälailla en nykyisin välttämättä pysty ihan kaikista houkutuksesta kieltäytymään ja eiköhän tämä blogikin hieman kieli siitä. Minullakin on siis yhä parannettavaa kulutukseni suhteen - paljon parannettavaa.

Ohjelmassa oli sitten maskeeraja, joka meikkasi kosmetiikaan rahansa hassaavan naisen ja antoi omat vinkkinsä meikkipussin sisällöstä. Muistaakseni hän mainitsi vain kolme tuotetta joita nainen tarvitsee: meikkivoide, ripsiväri ja huulipuna.
Määrä kuulostaa omaan korvaan aika pieneltä, kun on tottunut siihen että on useampaa eri huulipunan ja -kiillon sävyä. Muttei kuitenkaan täysin mahdottomalta, sillä oma arkimeikkini koostuu kokolailla tuosta kolmen yhtälöstä, jota saatan joskus täydentää sipaisulla poskipunaa tms.

Ei määrä tee meikkipussukasta sen rikkaampaa. Enemmänkin yhden tuotteen monikäyttöisyys on parempi kuin haalia monta erillistä tuotetta.
Yhtä hyvin voisi pohtia myös että onko parempi ostaa yksi kalliimpi tuote kuin monta halvempaa, joiden käyttö on satunnaista? Tietenkään kallis ei aina tarkoita parempaa, mutta voihan jollekin olla ihan eri asia käyttää esim. Diorin huulipunaa kuin sitä halpaa Rimmeliä.


Jos sinun pitäisi valita vain kolme tuotetta meikkipussukkaasi, niin mitkä ne olisivat?

Itse valitsisin meikkipohjan ja huulipunan. Kolmas olisi joku ripsiväri tai kulmakynä. Jos valitsisin kulmakynän, niin ripsipidennykset tai -värjäykset varmaan olisi sitten sallittuja, vai? Sillä eiväthän ne kuulu meikkipussiin.

Toisaalta voisin myös värjätä kulmakarvat ja sitten valita sen ripsivärin! Tämä voisikin olla ehkä parempi, sillä näytän aika paljon muumilta jos kulmat eivät ole ehostettuna.

Entä kulutatko itse omasta mielestäsi liikaa kosmetiikkaan rahaa - tai jonkun toisen mielestä?

Minä ainakin kulutan enemmän kuin mitä ehkä pitäisi. Olisihan se kiva käyttää vaikka pari huulikiiltoa ensin loppuun ennen kuin sortuu taas uuden ihanan sävyn ostamiseen.
Poikaystävä saattaa välillä leikkimielisesti huomautella esim. "eikös sulla noita kynsilakkoja ole jo ihan tarpeeksi?", muttei sen enempää.

6 kommenttia

 1. Kolme tuotetta on ihan liian vähän :D. Mutta valitsisin mattaisen meikkivoiteen, huulipunan ja kulmageelin.

  Ja muutenkin voin olla samaa mieltä siitä, että ennen ostin aina vaikka mitä halvan hinnan takia. Nykyäänkin ostan toki paljon kosmetiikkaa, mutta hankin vain tuotteita, joita myös käytän. Mutta en stressaa ostoksistani, koska en tuhlaa mitään hurjia summia ja käytän vähän rahaa muihin asioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat ja turhat kosmetiikkaostokset voi aina laittaa nuoruuden piikkiin, sillä silloinhan se on ikään kuin ymmärrettävää että niitä hutiostoja tulee, kun on epävarma tyylistään ja mieltymyksistään. ;D

   Itsekin pyrin siihen että ostan vain sellaista jota oikeasti käytän. Mutta varmasti jos rahaa olisi enemmän, niin kuluttaisin varmaan enemmänkin rahaa kosmetiikkaan, mutta silloin ne varmaan olisi niitä kalliimpia tuotteita, joita nyt voi vain katsella nettipuljuista.
   Ja todellakaan ei kannata stressata ostoksistaan, sillä elämästä pitää nauttia sillä tavoin kuinka itse sen kokee. :)

   Poista
 2. Valitsisin meikkivoiteen, irtopuuterin ja ripsivärin. Kulmavahaakin mietin, mutta tulee käytettyä niin harvoin. Eli ottaisin noi mitä eniten käytän. Kulmat on sopivan väriset ja helppo nyppiä ja harjata muotoon, mutta meikkipohjaa en voisi millään korvata!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkipohja on kyllä aika ehdoton itsellekin. :D Eri asia jos iho olisi tasainen ja ei tarvitsi ns. peittää mitään, mutta kun ei. :D

   Poista
 3. Mietin tätä pitkään ja lopulta päädyin kulmakynään, meikkipohjaan (BB-voide tai Grimaksen kakkupuuteri) ja aurinkopuuteriin.. Mutta, ottaisin yhden lemppari aurinkopuutereistani eli Physicians Formulan Shimmer stripsit, jolloin voisin käyttää vaaleampaa osaa kulmaluulla ja korostuksena ja tummempaa hieman varjostuksena.. Sallitaanhan moinen ?;)
  Ale-pöydät ovat pahoja - löydän tuotteita, joita en tiennyt olevan ja ostelen hyvän alennuksen myötä liikaa. Ja tietenkään lähipiiri ei oikeen ymmärrä, kun kaapit jo pursuavat entuudestaan. Mutta ainakin omaan silmään tuotteet on aina erilaisia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai sallitaan! Parasta olisikin että yhtä tuotetta voi käyttää useaan eri tarkoitukseen, sillä silloin tuotetta ainakin kuluu käytössä :) Huulipunaakin vinkataan käytettäväksi voidemaisen poskipunan tavoin - itsellä se ei vain ole oikein tuntunut toimivan... :D

   Ja totta, alet ovat pahoja mutta kun niistä voi löytyä vaikka mitä helmiä! :)

   Poista