31.12.2014

Joulu, uusi vuosi ja epämääräisiä lupauksia

Enpäs ole kertonut miten joulu meni!

No ei mitenkään ihmeellisesti. Mutta ei se kyllä haitannutkaan.

Vanhempieni kanssa en tällä kertaa päässyt ollenkaan viettämään joulua, sillä nämä nauttivat +29 helteestä auringon alla ulkomailla. Niinpä vietin joulua siskoni ja tietysti myös perheemme kissan kanssa, selaten vanhoja lastenleffoja joita naperona katsottiin (kuten Joutsenprinsessa ja Peukaloliisa). Siinä samalla sitten katsottiin Netflixistä Monsterit-yliopisto kun kumpikaan meistä ei ollut nähnyt sitä. :D

Tietysti myös viini ja ruoka (lähinnä suklaa) kuului myös asiaan ja lopuksi pelattiin eri lautapelejä, joista Afrikan tähti oli oma bravuurini voittamalla jokaiset neljä erää - kaikissa muissa peleissä sitten hävisinkin.
Lautapelien pelaaminen on varmaan meidän ainoita jouluperinteitämme. Ja hauskaahan se oli, sillä etenkin Trivial Pursuitin aikana naurunystyrät oli aikamoisella koetuksella, vaikka pelasimme niillä korteilla jotka oli osoitettu lapsille... mutta jotka oli meillekin liian vaikeita.
Muuten joulu meni lähinnä pötköttäen ja itse olin lähes koko aika nenä kiinni kirjassa. Tietysti myös ulkoiltua tuli, etenkin silloin kun näki pienenkin pilkahduksen auringosta. Se tunne kun näkee auringonvalon hiipivän asunnon seinille on ihan mahtava: sitä tuntee mielialansa nousevan ja kaikki asiat näkee ihan uusin silmin ja on heti virtaa tehdä muutakin kuin vain piileskellä mörrimöykkynä pimennossa.

Mutta ulkona oli kyllä aika jäätävän kylmä, vaikka pakkasta ei ollut sunnuntainakaan kuin sen -15.

Ja näin on tullut se aika, kun joulun jälkeen koittaa uusi vuosi. Itse harvoin harrastan uuden vuoden lupauksia, sillä en osaa pitää niistä kiinni. Ehkä nyt voisin  tehdä poikkeuksen?


Ajattelin kyllä ihan oikeasti luvata, että ryhdistäydyn ja käyn useammin kampaajalla - onhan sillä kuitenkin myös kampaajia työllistävä vaikutus sen lisäksi, että hiukseni näyttäisi vastaedes ihmisen hiuksilta. Ties jos vaikka löytäisin sen luottokampaajani, jota olen yrittänyt metsästää!

Myös kosmetiikkaostoksia pyrin vähentämään - ihan vain jo senkin vuoksi, että saisin jo ne vanhat, pussissa pyörivät kulutettua loppuun. Vaikeaa se tulee olemaan kun houkutuksia on niin paljon... mutta toivottavasti vuoden 2015 lopulla meikkipussini olisi huomattavasti kevyempi, kuin mitä se vaikka tänä vuonna on ollut.
Olen myös suunnitellut eräänlaista ostolakkoa, kun keksisin vielä kuinka pitkäksi ajaksi ja mitä ehtoja siihen kuuluisi...

Tiedän myös että suklaahimolleni pitäisi tehdä jotain, mutta en mahda sille mitään. Suklaata ei vain voi syödä liikaa - kerralla ehkä voi, mutta seuraavana päivänä sitä tekee taas mieli. Tosin nyt joulun jälkeen ei ihan heti ole tehnyt mieli suklaata, öyh...

Ja koska vuosi vaihtuu sopivasti, niin olisi kiva aloittaa jonkinlainen lukupäiväkirja ja seurata kuinka sen kanssa käy vuoden aikana. Tällä hetkellä on ns. hyvä putki menossa kirjojen suhteen.
Myös blogini suhteen olen ajatellut olemaan rennompi ja jutella vähän muustakin kuin vain kosmetiikasta, vaikka pääpaino on yhä kosmetiikassa.

Ja tietysti haluaisin pyrkiä ottamaan muut enemmän huomioon. Olla onnellinen tästä hetkestä, olla tyytyväinen siitä mitä jo on, eikä aina vain vatvoa sitä kuinka asiat olisi paremmin, jos olisi sitä ja tätä. Haluan oppia olla murehtimatta liikaa tulevaa ja pyrkiä nauttimaan tästä hetkestä.

Hyvää uutta vuotta kaikille, ensi vuonna tavataan jälleen!

Lähetä kommentti