29.12.2014

Nimimerkillä: kampaamokammoinen

Olen todella laiska käymään kampaajalla.

Siis ihan oikeasti, koen siellä käymisen niin vaikeaksi. En ole löytänyt sitä lempparikampaajaa ja kun on asunut eri paikkakunnilla, niin silloin ne kampaajatkin ovat vaihtuneet sen sijaan, että olisi se yksi luottokampaaja.
Nuorempana oli hieman helpompaa, kun kaveri opiskeli kampaajaksi ja tämä leikkasi sitten usein hiukseni ihan jo hänen opiskelujaan varten. Mutta sitten kun hän laittoi sakset pussiin, niin minulla alkoikin sen luottokampaajan metsästys (jota en vieläkään ole löytänyt).

Koen muutenkin kampaajalla käymisen jotenkin niin... kiusalliseksi. Tai pikemminkin sinne menemisen, sillä sitten kun istahdat sinne tuoliin ja saat ne hiustenpesut ja muut mukavuudet, niin se onkin todella mukavaa.

Seuraava ah-niin-ihana-possunaama kuva voi vähän havainnoida sitä kuinka laiska olen kampaajakäyntien suhteen. Ehkä jo vähän liikaakin voi kertoa...


Hiukset lähinnä vain roikkuivat päässä ja vähintään viisi senttiä latvoista olivat ihan kuivat haperot - ja minä olin tuudittautunut koko ajan siihen että "ei ne nyt niin kuivat voi olla, kun eihän ne ole edes värjätty". Ja höpönpöpö, ne oli varmaan hapankorppuakin kuivemmat. Enhän minä oikeastaan kehdannut pitää hiuksiani juuri koskaan auki, kun ne näyttivät lähinnä jonkin karvaisen mustekalan lonkeroilta.

Niinpä sanoin kampaajalle että kaikki kuivat vain pois. Ja reippaastihan sitä hiusta sitten lähtikin.
Hiukseni leikkasi muuten viimeisen vuoden parturi-kampaajaopiskelija, joka osasi käyttää saksia todella hyvin ja oli muutenkin ihanan reipas. Oli niin hauskaa jutella hänen kanssaan!

Mutta se tunne joka jäi hiuksiin leikkuun jälkeen oli koukuttava. Hiplasin vain koko ajan latvojani, jotka olivat niin ihanan pehmeät. En muista milloin viimeksi hiukseni ovat olleet etenkin latvoista niin pehmoiset, jos ovat sitä koskaan aiemmin edes olleet! Nuorempana olin nimittäin vähän turhankin innokas värjäämään hiuksiani, joten on aikamoinen saavutus että olen saanut oman värini kasvatettua takaisin.

Hankin sitten hiusöljyä saamaan edes lähelle sitä samaa pehmeää tunnetta, jolta hiukset tuntuivat kampaajakäynnin jälkeen. Oikeastaan tilasin ihan (joulusesonkia hyödyntäen) lahjapakkauksen, joka sisälsi öljyn lisäksi myös shampoon ja hoitoaineen, mutta luultavasti jouluruuhkien vuoksi en ole vielä saanut sitä postista. Tai no, anakin toivon kovasti että se johtuu jouluruuhkista...
 Onneksi markettien hyllyltä löytyy myös ihan kelvollisia vaihtoehtoja, ainakin mitä muut bloggaajat ovat vinkanneet omissa blogeissaan. Niinpä annoin mahdollisuuden yhdelle Glissin hiusöljylle.


"Gliss Million Gloss Crystal Oil
sisältää tiivistettyä Gloss-Eliksiiriä, joka tekee hiuksista säteilevän kiiltävät. Kiillottomille, pohjoismaisille hiuksille."

Tykkään aika paljon tuosta turkoosista pullosta, se on jotenkin niin ihana väriläiskä hyllyllä. Öljy itsessään on ihan väritöntä, jonka ansiosta se sopii kaikenvärisille hiuksille.
Olen käyttänyt tätä pääasiassa kuiviin hiuksiin, mutta joskus myös yhdessä shampoon kanssa. Itsellä on yksi tietty, ärsyttävä hiusosio joka tahtoo aina pörrööntyä, mutta jonka olen nyt saanut kuriin öljyn avulla. Öljy ei tee hiuksista liian rasvaisia, kunhan käyttää vain maltilla. Ja ne latvat - ne tuntuu taas pehmeiltä!

Hinta/laatu-suhde on ihan kohdillaan Glississä. Suositushinta on tällä abouttirallaa 7,90€, mutta tavarataloista näitä voi löytyä usein tarjoushintaan. Tämä ainakin löytyi lötäristä (siis Löytötexistä) 5,90€ hintaan - ei paha!

Mutta kyllä se vain niin on, että parhaimman tuloksen saa kun käy leikkauttamassa ne kuivat latvat veks. Itse ainakin aion tsempata itseäni käymään useammin ja säännöllisemmin kampaajalla. Hyvin hoidetut lyhyemmät hiukset näyttävät paremmalta, kuin venähtäneet hiukset kuivilla latvoilla. Olkoot se lupaukseni vuodelle 2015.

Plus puolipitkät hiukset tuntuvat ehkä enemmän minulta itseltäni, vaikka olenkin monelle pitkähiuksiselle kateellinen heidän upeista kutreista.

2 kommenttia

  1. Sama ongelma täälläkin, käyn kampaajalla aivan liian harvoin. Nytkin voisi vaikka 10 senttiä vetäistä ihan vaihtelun vuoksi pois :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselle tuottaa eniten vaikeuksia se ajan varaaminen :D siitä se luottokampaaja olisikin hyvä kun tietäisi aina mihin tekee sen varauksen

      Poista