17.2.2015

Arvaa mikä on alumiiniton, parabeeniton, hajustamaton ja alkoholiton?

"Ootko katsonut onko dödössäs alumiinia? Yhen dokumentin mukaan rintasyövät on nykyään keskittyny kainalon läheisyyteen noiden alumiinisuoloja sisältävien dödöjen takia."
Tuollaisen viestin sain joskus kauan sitten Whatsuppissa.

Tämä alumiinin yhteys rintasyöpään on ollut jo hyvin pitkään meidän tavallisten kuluttajien tiedossa ja siitä jaksetaan yhä kiistellä. Itse en omaa tuosta asiasta oikein mielipidettä, mutta sanoisin että voihan sitä pelata varman päälle ja käyttää alumiinitonta dödöä, etenkin jos sillä saa itselleen mielenrauhan.

Itse saatan spesiaalitapauksissa sipaista kainaloihin antiperspiranttia, sillä onhan se aika kiusallista jos märät hikiläiskät ilmestyvät silloin, kun niitä vahiten kaipaisi. Mutta muuten olen käyttänyt alumiinitonta dödöä "varmuuden vuoksi" abouttirallaa... muutaman vuoden ajan?

Yllättäen taas tuli se aika vuodesta, kun dödöni loppui ja piti hankkia uutta vanhan tilalle. Tällä kertaa päätin kokeilla apteekin hylllyn vaihtoehtoa ja sieltähän tarttui sitten Vichyn alumiiniton, 24 tunnin suojalla varustettu yksilö.
 Apteekissa ei muuten kovin montaa alumiinitonta vaihtoehtoa edes ollut, kun kysyin itse myyjältä apua.


Vichyn deodorantti hehkuttaa alumiinittomuuden ja vuorokauden kestävän tehokkuuden lisäksi myös parabeenittomuudellaan. Se sopii myös herkälle iholle, sillä se ei sisällä alkoholia. Dödö on myös hajustamaton ja se sisältää Thermal Spa-lähdevettä, jonka pitäisi rauhoittaa ihoärsytyksiä.

Mitä nyt muutaman viikon olen dödöä käyttänyt, niin olen ollut siihen ihan tyytyväinen (vaikka ensin kauhistelin sen 14€:n hintaa, mikä sinänsä on hassua kun ennen saatoin maksaa dödöstä jopa enemmän). En nyt ehkä sanoisi että dödö suojaisi ihan 24 tunnin verran, mutta pitää tarpeeksi kauan hajun loitolla. Märiltä kainaloilta ei ole tätä käyttäessä välttynyt - mikä yllätys -, joten joissain tilanteissa on pitänyt turvautua antiperspiranttiin.

Muistaakseni Vinchyltä löytyy myös roll-on deodorantti alumiinittomana. Itse valitsen mieluiten stickin, koska roll-oneissa se mömmö tahtoo aina takertua pallon reunoille ja noh, sitten aamut menevät aina tapellessa sen kanssa.

Suositko alumiinitonta vaihtoehtoa vai oletko vannoutunut antiperspirantin käyttäjä?

4 kommenttia

 1. Alumiinitonta deodoranttia olen miettinyt pidemmän aikaa ja nyt olisi tarkoitus siirtyä sanoista tekoihin ja lopulta pysytelläkin vain niissä alumiinittomissa deodoranteissa...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonih! Toivottavasti löydät sopivan yksilön dödöviidakosta niin on helpompi pysytellä siinä alumiinittomassa. :D

   Poista
 2. Moikka! Jos ihan faktatieto alumiinin ja rintasyövän yhteydestä kiinnostaa, niin suosittelen esimerkiksi teknokemian sivustoa. http://www.teknokemia.fi/fin/kosmetiikka/miten_kosmetiikkatuotteet_toimivat/antiperspirantit_ja_deodorantit/

  "Alumiinisuolat eivät pysty imeytymään ihon läpi. Antiperspiranttien toiminta perustuu vaikutukseen ihon pinnalla, eikä tuote toimisi, jos merkittävä määrä alumiinista imeytyisi edes syvälle ihoon. Tutkimuksissa on todettu, että alumiinia sisältävät antiperspirantit ja rintasyöpä eivät ole yhteydessä toisiinsa."

  Tuossa lainaus sivun tekstistä. Huhut rintasyövän ja alumiinia sisältävien antiperspiranttien yhteydestä levisivät, kun rintasyöpäkudoksesta löydettiin alumiinia ja kainalo nyt sattuu olemaan rintojen läheisyydessä. Kaikki kuitenkin tietävät, että korrelaatio ei aina tarkoita syy-seuraussuhdetta, eikä ole voitu osoittaa, että rintasyöpäkudoksesta löydetty alumiini olisi tullut nimenomaan alumiiniantiperspirantista.

  Tietysti jos haluat "pelata varman päälle" niin antaa mennä! Se on kuitenkin melko turhaa ajanhukkaa :) Asiasta kiistellään yhä, koska ihmiset eivät joko jaksa/halua ottaa faktoista selvää tai sitten pitävät tieteellisiä tutkimuksia jonain kosmetiikkabisneksen salaliittona, jolla saadaan ihmisiä ostamaan "vaarallisia" tuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja linkistä! :) Kiva vaihteeksi saada myös positiivista näkökulmaa asiasta!

   On totta, että alumiinin ja rintasyövän yhteydestä kiistellään yhä ja siitä ollaan sekä puolesta että vastaan. Toisaalta taas on hyvä että asiasta keskustellaan, koska sitten tehdään lisää tutkimuksia, joista toivon mukaan saa aina vain varmempaat tietoa eikä vain tuulesta napattua faktaa, joka on juurikin meissä kuluttajissa aiheuttanut hysteriaa (kuten parabeenit aiheuttivat taannoin hysteriaa, joka on jo nyt rauhoittunut siitä). :)

   Kaikista varmin tapa välttyä näiltä "pahoilta ainesosilta" olisi tietysti olla käyttämättä kokonaan kosmetiikkaa - ja samalla monia muita tuotteita, esim. puhdistusaineita. :D Valitettavasti itse en siihen pysty, kun kosmetiikka vain kummasti vetää puoleensa. ;)

   Poista