24.2.2015

Hyvää elotonta naamaa!

Viime päivät ainakin täällä päin ovat olleet melko harmaita. Joko sataa vettä, räntää tai lunta ja voihan perhana kuinka autollakin on inhottava ajaa, kun edellä olevan peräpuskuri meinaa tulla tutuksi enemmän kuin pelkällä katselulla.

Tänään tajusin myös miten ankealta naamani näytti. Tai siis kasvojen iho. Vaikka finnejä ei pahemmin näy, niin tuntuu näppyjä alkaisi pian taas kukkimaan enemmän kuin pari harmitonta - juuri kun luulin päässeeni eroon jostain aknen tapaisesta, josta viimeiset pari vuotta olen kärsinyt. Hormonitoimintani on nyt muutenkin aikamoista häränpyllyä, kun minipillerit loppuivat ennen kuin sain reseptin uusittua.

Jotta saisin hieman piristystä - ja toivottavasti naamavärkkini saisi sitä myös -, ajattelin kokeilla jotain kasvonaamiota tänään. Tykkään hemmottelevista kasvonaamioista, mutta valitettavasti olen aika laiska käyttämään niitä. Yleensä olen käyttänyt puhdistavia savisia versioita, mutta inhoan sitä kuinka vesi alkaa valumaan käsivarsia pitkin kohti kyynärpäitä kasvojen huuhteluvaiheessa - hrrr!
Mutta korealaisista kasvonaamioista olen kyllä tykännyt.


Laatikoiden kätköistä löytyi neljä kasvonaamiota, jotka olen saanut vanhemmiltani heidän viimeisimmältä Thaimaan reissulta eli vuoden vaihteen jälkeen. Tietysti naamiot ovat hieman unohtuneet kaikkien purnukoiden alle, mutta yhtälailla olen halunnut myös säästää niitä spesiaalimpaa tilannetta varten.

Kaksi näistä naamioista on jonkinlaisia kulta-kollageeninaamioita ja toisessa on kullan lisäksi myös helmijauhettakin.
Kaksi muuta taas saattavat kuulostaa tylsiltä kullan jälkeen: toinen on anti-aging naamio, jossa on oliiviuuteta ja merileväseerumia. Ja viimeinen on täysi mysteeri, sillä siinä ei ole englanninkielisiä tekstejä, vaan ohjeet ovat sekä koreaksi että thaimaaksi. No naamion pakkaus tytöllä ja perhosilla on ihan kivan näköinen, jonka vuoksi äiti on varmaan valinnutkin sen (en usko että isäni on ollut valitsemassa kasvonaamioita...).

Se miksi tykkään korealaisista kasvonaamioista, on ollut niiden helppokäyttöisyys! Kangasnaamio laitetaan vain nassulle, annetaan olla tietyn aikaa ja otetaan pois - vain ylimääräiset mömmöt pyyhitään pois. Ei vesipisaroita norumassa kyynärpäitä kohti!
Etanalimanaamiota olen käyttänyt joskus aiemmin ja kertoillut siitä hieman täällä.

Mitä näistä naamioista pitäisi kokeilla ensimmäisenä? Kultaista, oliivia/merilevää vai tuota mysteerinaamiota?

Lähetä kommentti