14.3.2015

Liiankin freshiä

Melko usein ajattelin, ettei sillä oikeastaan ole väliä millaista rasvaa naamallensa laittaa kunhan se vain kosteuttaa. Mutta eihän se oikeastaan mene niin, etenkään minun akneen taipuvaisen ihon kohdalla.

Paha vain, että olen katsonut epäpuhtauksia kasvojen iholla niin orjallisesti: siten en ole osannut tunnistaa milloin ihoni on ollut enemmän kuiva kuin rasvoittuva.

Viimeksi hankin kasvovoiteeksi Herbina Fresh virkistävän mattageelivoiteen, joka on ihanteellinen rasvoittuvalle ja sekaiholle. Herbina hehkuttaa tuotteen tekevän ihosta mattapintaisen tukkimatta ihohuokosia ja voide sisältää kosteuttavaa mustaherukka- ja karviaisuutetta sekä ksylitolia.

No mutta mikäs siinä, en halua että ihoni loistaa rasvaisuudellaan ja olihan voide myös edullisimpia mitä marketin hyllystä löytyi. Joten ostoskoriin vain ja kassalle!


Mutta sitten tuli se ongelma, josta jo mainitsin kuinka orjallisesti tuijotin (ja edelleenkin tuijotan) epäpuhdasta ihoani.

Viimeiset pari viikkoa ihoni on ollut enemmän natisevan kuiva, jota tämä geelivoide on luultavasti vain pahentanut. No minähän olen vain läntännyt rasvaa entistä enemmän naamaani, ajatellen että se siten kosteuttaisi enemmän.
Ja siitä seurasi se, että eräänä aamuna naamani oli punaisen laikukas kuin huolimattomasti maalattu paloauto ja kuumotti pahemmin kuin itse kevätaurinko.

Joten ei, Herbina ei sopinut minulle sitten yhtään. Se tekee sen mitä lupaa: mattapintaisen ihon ilman kiiltoa. Itselläni se ei vain kosteuttanut tarpeeksi ja luultavasti jokin ainesosa saattoi myös ärsyttää ihoani.

Pääsin kyllä laikukkaan punaisesta ihosta eroon pesemällä kasvoni pois voiteesta ja levittämällä extrapaljon aloe vera-geeliä, jota (onneksi!) vanhempani olivat tuoneet Thaimaan reissultaan. Myös kasvovoide meni vaihtoon saman tien.

Osaatteko te ottaa ihonne kunnon huomioon ja valita tuotteet sen mukaan?

4 kommenttia

 1. Tunnistan itseni. Olen vuosia käyttänyt mattapinnan antavia rasvoja ja yltiöpuhdasta tulosta lupaavia puhdistuksia. Nyt vasta parin vuoden aikana olen uskaltanut lisätä öljyjä iltaisin kasvoilleni. Ihoni on kuiva ja akneen taipuvainen, silti kosteutus tuntuu vaikealle. Vanhoista uskomuksista on vaikea päästä eroon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteutus todellakin tuntuu vaikealta! Joko on liian rasvaista josta näppylät ei ihan tykkää tai sitten ei meinaa kosteuttaa niin iho vain kuivuu :< itse en osaa tunnistaa enää milloin ihoni on kuiva tai liian rasvainen, kun iho loistaa yhä samoilla epäpuhtauksillaan.

   Poista
 2. Miulla taisi olla myös joskus joku herbinan tuote mikä veti miun naaman aivan tulipunaseksi! :D miekään en osaa mitenkään tunnistaa että minkälainen miun iho on. Välillä se rasvottuu ja välillä taas on aivan rutisevan kuiva, sitten ei tiedä yhtään että mitä siihen tunkisi! :D hei kiva löytää tällainen uusi blogi, mie jään seurailemaan jatkossakin siun juttuja! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, mielenkiintoista! :o Itse mietin että olisiko tuo ksylitoli voinut ärsyttää, mutta netissä hehkutetaan kuinka ksylitoli on loistavaa juuri sen vuoksi ettei se ärsytä ihoa ja kosteuttaa tehokkaasti. Mutta no, mikä sen ärsytyksen nyt sitten aiheuttaakin niin parempi ettei enää käytä. :D

   Ja tervetuloa seuraamaan juttujani, toivottavasti viiihdyt! :)

   Poista