3.5.2015

Kirjoja, kahvia ja keksejä, kiitos!

Hyvää toukokuun alkua kaikille, toivottavasti vapun vietto sujui mukavasti!

Myönnän rehellisesti, että kosmetiikasta höpöttäminen ei ole ihan innostanut viime viikkoina niin paljoa kuin aiemmin, vaikka uusia postausaiheita on muhinut päässä. Sen sijaan olen uppoutunut jälleen fiktiivisten kirjojen kiehtoviin maailmoihin. Ja ai niin, myös yhden tositapahtumiin perustuvan sillä näin kissaihmisenä luin tietysti Katukatti Bobista kertovan toisen osan, Bobin Maailma.

Mutta fiktiivisistä olen lukenut ainakin Harry Pottereista Feeniksin killan ja Puoliverisen prinssin uudelleen. En vain millään saa Tylypahkan maailmasta tarpeekseni! Yritin pääsiäisenä katsoa myös Subilta tulleet Potter-leffat, mutta eivät ne vain saa minua tempautumaan niihin samanlailla mukaan mitä kirjat.

Pottereista jatkoin suoraan yksityisetsivä Striken maailmaan, kun Silkkiäistoukka oli vihdoin ilmestynyt kirjaston hyllyyn. Mietin jo epätoivoisesti kirjan ostamista omaan kirjakokoelmaani sillä se oli kirjastosta aina lainassa (ja varauksessa), mutta lopulta se ei ollutkaan tarpeen.


Silkkiäistoukka ei onneksi ollut pettymys, vaan ahmin sitä ehkä jopa tiiviimmin kuin edellistä Käen kutsua. Tietysti tarkistin jo olisiko jo seuraavaa Cormoran Strike-kirjaa tulossa, sillä näin toisen kirjan jälkeen olen huomannut tykästyneeni Strikeen - ja kyllä vain! Kolmas kirja, Career of Evil, ilmestyy tänä syksynä! Ja myös Käen kutsusta on tulossa oikein tv-sarja, jonka todella toivon onnistuvan ja toivottavasti löytyy sopiva näyttelijä Striken rooliin.

Silkkiäistoukan jälkeen olen yrittänyt lukea Danielle Trussonin Enkelioppia... mutta jotenkin sen lukeminen on aika väkinäistä. Totta puhuen olen lukenut kirjasta vain 30 sivua ja en vain saa siitä minkäänlaista otetta. Ehkä luovutan sen suhteen, ehkä yritän joskus toiste lukea sen uudelleen tai ehkä annan sille vielä mahdollisuuden, ennen kuin palautan takaisin kirjastoon. En oikeastaan tiedä, kuinka tekisin sen kanssa...

* * *

Minkä kirjan te luitte viimeksi?
Nappaako teihin Cormoran Strike?
Entä mitä mieltä olette Enkeliopista? Oliko teillä alku yhtä hankalaa vai helpompaa kuin minulla?

6 kommenttia

 1. Sain tänään luettua Mohsin Hamidin Fundamentalisti vastoin tahtoaan, oli hyvä, vaikka luin ohutta kirjaa maaliskuun puolestavälistä asti :D. Onneksi satuin lukemaan Goodreadsin kommentteja siitä, sillä mulla meni pari juttua aivan ohi kirjasta.

  Luin jonkin aikaa sitten myös tuon Silkkiäistoukan ja pidin valtavasti! Oli tosi mielenkiintoista lukea kustannusmaailmasta! Juoni oli myös nokkela. Ja ihanaa, että uhri tai murhaaja eivät olleet niitä tyypillisimpiä. NIin kyrsii, kun esim. rikossarjoissa uhrit ovat aina kauniita nuoria naisia, joiden alastonta kroppaa päästään sitten ruumishuoneella näyttämään.

  En ollut kuullutkaan tuosta sarjasta, mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta kirjasta en ole kuullutkaan aiemmin!

   Ja tiedän tuon tunteen, missä uhri on aina nuori kaunis nainen, joka etenkin amerikkalaisissa tv-sarjoissa tuntuu toistuvan.
   Minustakin juoni oli tässä nokkela ja täytyy sanoa etten uskaltanut veikata murhaajaa ettei mene vain pieleen. ;D yllättävän vaikeaa oli veikata sitä loppujen lopuksi!

   Ja todellakin mahtavaa että on tulossa Cormoran Strike tv-sarja :D

   Poista
 2. Oh, Potterit voisi kyllä lukaista taas jossain mutkassa!

  Viimeksi luin Puhdistuksen, ja se oli karsea kokemus. Olin aika tyytyväinen, että kirja loppui, ja ikävä fiilis jäi pitkäksi aikaa. Eli jäätävän hyvin kirjoitettu!
  Nyt on kesken taas sata kirjaa, on Anna Gavaldan "Kimpassa", Marquesin "Rakkautta koleran aikaan" (en saa sitä ikinä luettua, saatan luovuttaa..:D) ja just avasin "Noitavainot Euroopassa" -kirjan. Ikuinen ongelma: liikaa hyviä kirjoja, liian vähän aikaa. Kesäksi mulla on kauhiton lista kirjoja, vois lukea kun on aikaa. :)

  VastaaPoista
 3. Pottereihin ei kyllästy koskaan!

  Mielenkiintoisia valintoja ja noista noitavainoistakin olisi kiinnostava lukea! Ja tuttu ongelma tuo vähäinen aika kirjojen llukemiseen, etenkin silloin kun olisi juuri se hyvä lukuputki päällä :D

  VastaaPoista
 4. Mä tykkäsin molemmista Strike-kirjoista kyllä. Mukavia dekkareita! Itse en tosin lukenut vaan kuuntelin äänikirjana, toimi niinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että kolmaskin Strike on yhtä hyvä, vaikka pahitteeksi sekään ei olisi jos olisi yllättäen jopa parempi :D

   Poista