11.6.2015

Aurinkosuoja apteekin hyllyltä

Sanomattakin on selvää, että kesällä yksi puhutuimpia aiheita vuodesta toiseen on aurinko ja sen säteilyjen vaarat - ja sen myötä alkaa aurinkosuojien kova markkinointi.

Viime vuonna käytin testiin saamani Ultrasunin aurinkosuojaa, josta pidin kovasti: ei yhtään tahmea iholle kuivuttuaan, saati muutenkaan tehnyt oloa epämiellyttäväksi. Silloin ajattelin, että aurinkosuojaan kannattaa oikeasti panostaa; juuri siihen, joka on itselle mieluinen käyttää, eikä katsoa ainoastaan sen hintaa. Jotkut halpissuojat ovat olleet niin epämieluisia (ts. tahmaisia), että ne ovat lopulta jääneet vain pyörimään hyllyyn ja sitten sitä on viiletetty ulkona ilman mitään aurinkosuojaa.

Ja sehän ei ole kovin tervettä sellaiselle, joka joutuu suurimmaksi osaksi olemaan kesällä sen 8 tuntia ulkona töissä - eli minulle.

Tänä vuonna suuntasin suoraan apteekkiin katsomaan aurinkosuojien tarjontaa. Muutamia tuotteita käsissä pyöritellen ja testereistä testaillen päädyin ostamaan Eucerinen Sun Spray Transparent SPF 30 aurinkosprayvoide.


Eucerinen aurinkosuoja UVA/UVB-suodatinjärjestelmällä on vedenkestävä ja se soveltuu myös herkälle ja akneen taipuvaiselle iholle. Tuote sisälää Licochalcone A:ta eli kiinalaisen lakritsikasvin juuresta uutettua antioksidanttia, joka suojaa ihosoluja auringon säteilyn vaikutuksesta muodostuvien vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Ja parasta tietysti on, ettei aurinkosuoja ole yhtään tahmea ja koska itse aine on läpinäkyvää, ei se tee ihostakaan valkoista! Tuote sisältää alkoholia.

Viime päivinä aurinko on vilahdellut hieman enemmän taivaalla, vaikkakin vähäisemmin kuin vuosi sitten. Silti olen aamuisin ennen töihin lähtöä suihkauttanut aurinkosuojaa käsivarsille ja dekolteelle. Töissäkin on paljon mukavampi olla kun ei tunne koko voidetta iholla tai tarraa vaatteisiin.

* * *
Oletko jo aloittanut suojautumisen auringon aiheuttamia ihovaurioita vastaan?

Lähetä kommentti