8.6.2015

Sekoitus hirviöitä ja savua, enkeleitä ja hampaita

Välillä musta tuntuu, että olen edelleen se yläasteikäinen haaveilijatyttö - ainakin mitä kirjoihin tulee. Tälläkin hetkellä ainakin 3/4 kirjoista jotka haluan lukea seuraavaksi ovat kirjastoissakin pääosin nuorten puolen kirjahyllystä.

Viimeisin kirja jonka luin, oli Laini Taylorin Karou, savun tytär (alkup. Daughter of Smoke & Bone). Ja niin, sekin on mikäpäs muukaan kuin nuorten kirja.

On oikeastaan aika hassua että luin kyseisen teoksen. Goodreads suositteli vähän väliä minulle sitä luettavaksi, johon ajatettelin että "pöh, en varmasti lue ainakaan tuon kannen perusteella!", sillä se ei vedonnut minuun millään lailla vaan oli oikeastaan jopa ärsyttävä, kun se sieltä selaillessa vähän väliä pomppasi silmille.

Lopputuloksen näettekin jo tässä.


Tällä hetkellä nuoret, erilaiset ja ns. toisin ajattelevat tytöt tuntuvat olevan suosittuja päähahmoja (kuten Nälkäpelin Katniss ja Outolinnun Tris), joiden vatsassa pyörii kutkuttelevia perhosia joita komeat nuoret miehet aiheuttavat. Kuinka ollakaan että myös tämän kirjan päähenkilö, sinitukkainen nuori tyttö Karou, pääsee myös tähän tyttöjoukkioon.

Mitä viime vuoden lopulla luin Outolinnun, joka ei ihastuttanut niin paljoa että olisin viitsinyt lukea seuraavat osat (ja en tykästynyt ollenkaan sen päähenkilöön Trisiin), niin Karoun maailma veti jo enemmän puoleensa. Ehkä se johtuu kirjan hirviöistä kimeereistä, joista halusin lukea ja tietää enemmän. Myös Karou itse oli siedettävämpi hahmo, josta en kyllä osaa sanoa että pitäisinkö hänestä vai en. Oma lempparini oli alusta asti toivomuskauppias Brimstone ja ainoa hahmo josta en oikeastaan osaa sanoa juuta enkä jaata on Akiva, joka oli ehkä hieman liian... neutraali. Ei mikään ärsyttävä, muttei mikään ihastuttava vaan jotenkin mitään sanomaton.


Karou, savun tytär-kirja on ihan mukavaa hömpänpömppää, johon on sekoitettu niin fantasiaa kuin romantiikkaa. Välillä kirjaa oli hieman tuskastuttava lukea kirjoitusvirheiden vuoksi (kuten se kuinka Karou oli vaihtunut yhtäkkiä Brimstoneksi), mutta se taitaa mennä suomennoksen piikkiin. Voi olla, että luen seuraavankin osan, sillä tarina jäi aika ikävästi kesken.

* *
Minkä kirjan lukaisit viimeksi?

Lähetä kommentti