13.6.2015

Urtekram Aloe Vera Deo Crystal

Kun dödö loppui, olin taas vanhan tutun kysymyksen äärellä: mikä seuraavaksi?

Pidin kovasti Vichyn deodorantista, mutta haluan löytää aina myös edullisemman vaihtoehdon, joka olisi vähintään yhtä hyvä kuin kalliimpi versio. Niinpä ajattelin vilkaista marketin hyllyltä, löytyisikö sieltä alumiinitonta deodoranttia. Se ei ollutkaan ihan helppoa, kun vaihtoehtoja oli paljon, mutta alumiinittomat olivat kadonneet kuin tuhka tuuleen - ei edes Nivean alumiinitonta löytynyt valikoimasta!

Päädyin sitten ostamaan Urtekramin Aloe Vera kristallideodorantin, jonka luulin nopealla vilkaisulla olevan alumiiniton.

Urtekramin tuotteita olen usein nähnyt Anttilassa olevan esillä, joita olen muutaman kerran jäänyt hypistelemään mutten silti ole kiinnittänyt niihin suurta huomiota. Nyt kyllä ihmettelen että miksi, sillä tuotteet ovat eläinkokeetonta ja edullista luonnonkosmetiikkaa. Tämä dödökin maksoi alle 4 euroa!


Ja dödö ei ole yhtään huono, vaan se yllätti täysin. Siinä on vähän mitään sanomaton tuoksu - erottuisiko siinä ihan pikkaisen appelsiini? Mutta kainaloissa se toimii, sillä edes kovan hikoilun jälkeen hiki ei haise yhtään pistävälle! Koska deodorantti on myös läpinäkyvä, se ei jätä jälkeensä vaaleita tahroja.

Mutta mitenkäs se alumiini?

Aloe Vera kristallideodorantin ainesosaluettelo ei ole kovinkaan pitkä:


Vesi (Aqua), glyseriini (glycerin), kidekristalli (potassium alum), aloe vera (aloe barbadensis leaf extract), ksantaanikumi (xanthan gum), appelsiiniöljy (citrus aurantium dulcis oil (aroma)), geraniol, linalool, limonene.
Potassium alum eli mineraalikristalli on luonnossa esiintyvä alumiinia sisältävä aine, joka tuntuu jakavan mielipiteitä sen turvallisuudesta. Jotkut väittävät, että tämän alumiinin molekyyli on niin suuri ettei se voi imeytyä ihoon ja aiheuttaa negatiivisia haittavaikutuksia (kuten täällä sanotaan), mutta sekään ei täysin vakuuta kaikkia. Joidenkin mukaan kyseisen ainesosan alumiini partikkelit esiintyvät tuotteissa mikroskooppisen pieninä, eli läpäisisi ihon ja aiheuttaisi yhtälailla haittaa kuin muut alumiinia sisältävät deodorantit (lisää voi lukaista täältä).

Niin tai näin, en voinut kuin huokaista syvään ja raskaasti. Dödö ei ollutkaan alumiinion, kuten olin ensin luullut (oma moka, sillä eihän tuote mainosta itseään millään tavoin alumiinittomana), muutoin tästä olisi voinut tulla yksi luottotuotteeni. Pidän kuitenkin dödöstä niin paljon, että tulen käyttämään sen loppuun asti - katsotaan sitten mikä tämän jälkeen päätyy kokeiluun.
 Mielenkiintoni heräsi myös muita Urtekramin tuotteita kohtaan!

* * *
Oletko tutustunut Urtekramin tuotteisiin?

Lähetä kommentti