15.7.2015

Brows are the new black

Jos totta puhutaan, niin opin meikkaamaan kulmakarvojani suunnilleen pari vuotta sitten - ellei jopa puolitoista! Nimittäin aiemmin pidin kulmakarvojen ehostamista turhana ja ainoastaan vain nypin niitä hieman siistimmäksi. Muistan kuinka joitain vuosia sitten vallitsi se trendi, kun monet nyppivät/ajelivat kulmakarvansa kokonaan pois ja piirsivät sitten kynällä uudet - ehkä siinä oli se yksi syy kulmieni ehostamattomuuteeni, sillä en kokenut sitä trendiä omakseni.

Nyt myöhemmin olen oppinut ymmärtämään, kuinka tärkeät ne kulmakarvat ovat jo ihan siinä arkimeikissäkin. Siksi olen kateellinen niille kaikille, joilla on tuuheat ja tummat kulmat.
Ennen myös ajattelin, että jos pitäisi valita vain pari meikkituotetta joita käyttäisi, niin ne olisivat meikkipohja ja ripsiväri. Nykyään taas valitsisin ennemmin meikkipohjan ja kylmakynän. Viihdyn tänä päivänä hyvin luonnollisessa meikissä, johon kuuluu vain meikkipohja ja huolitellut kulmat (ja toisinaan myös hyvin kevyt sipaisu aurinkopuuteria). Jos taas kulmissani ei ole lisätty mitään sävyä, niin olo on vähintään kuin muumilla.
Tämän hetkiset kulmatuotteeni ovat
 • Essencen Make me brow värillinen kulmakarvageeli. sävy 01 blondy brows 
 • Kicksin Eyebrow Definer kulmakynä, sävy Blonde
 • Make Up Storen Brow Color No. 3 kulmakynä

Kaikista vanhin ja täten myös eniten käytetyin tuote on Kicksin kulmakynä, joka lähestyy jo loppuaan aika hyvää vauhtia. Kätevää on tietysti kynän toisessa päässä oleva harja. Hinta 9,90€.

Make Up Storen kulmakynän nappasin viime kuussa Kicksin alennusmyynneistä siltä varalta, että Kicksin kynä pääsisi yllättäen loppumaan. En tiedä onko MUS uudistamassa jollain tavalla tuotteitaan kun niitä myytiin parin hyllyllisen verran pois puoleen hintaan, vai onko siihen joku muu syy. Alkuperäinen hinta on 15,50€, mutta itse ostin sen 7,75€.

Essencen värillinen kulmakarvageeli taas on uusin hankintani ja näistä myös se edullisin. En ole ennen käyttänyt maskaramaisia kulmatuotteita ja koska tuote ei ole hinnalla pilattu, niin pitäähän sitä nyt testata! Hintaa oli siis 3,09€.

Vasemmalta oikealle: Make Up Store, Kicks, Essence

Kaikki kolme ovat sävyltään blondeja. Joskus mietin että pitäisikö kokeilla tummempia kulmia, kun hiukseni eivät varsinaisesti ole blondit... mutta ei ne nyt mitkään tummatkaan ole. Kicksin kulmakynä on valittu kuitenkin yhdessä myyjän kanssa, joten eiköhän se blondi ole sitten oikea sävy (sen hän minulle ainakin valitsi).

Kicksin sävy on lämpimämpi kuin MUSin ja sen koostumus on myös pehmeämpi. MUS taas on huomattavasti kovempi, joka tuntui pehmeän kynän jälkeen siltä kuin väriä olisi ollut hankalampi saada irti kynästä. Toisaalta taas MUS tuntuu pitkäkestoisemmalta kuin Kicksin, vaikka Kicksin kulmakynä on pysynyt myös tarpeeksi hyvin kulmissa.

Essencen geeli voi näyttää aika vaalealta, mutta se tummuu hieman kuivuessaan. Tästä en paljoa osaa vielä oikein kertoa, kun käyttökokemukset ovat vain muutaman kerran verran. Siinä missä kulmakynät eivät tunnu oikeastaan juuri miltään kulmakarvoihin levitettynä, niin tämän levityksen jälkeen tuntuu että kulmiin on lisätty jotain - noh, onhan tämä kuitenkin geelimäinen tuote, joten ihmekös tuo. Voi olla, että tästä voi tulla sellainen kiireisten päivien tuote - mielenkiinnolla jään odottamaan kuinka käy suhtautumiseni geelimäiseen tuotteeseen.

* * *
Mikä on teidän lemppari kulmakarvojen muotoilussa?
Mikä on teidän suhtautuminen kulmakarvoihin: hälläväliä tai todellakin väliä?

6 kommenttia

 1. Kulmakarvat on mulle se juttu. Olen murrosikäisestä asti tykännyt korostaa kulmiani, vaikkakin nykyään olen paljon maltillisempi värivalinnan suhteen. Nuorempana käytin tummanruskeaa kajalkynää kulmakarvoissani, ne olivat aika karu yhdistelmä blondien hiusten kanssa.. :D Olen itselleni ikuisesti kiitollinen siitä, etten juurikaan nyppinyt kulmakarvojani nuorempana.... On ne vaan karuja ne ajellut kulmat.

  Olen kulmatuotteiden sekakäyttäjä. Välillä käytän kynää, välillä puuteria. Nykyisin miksailen molempia, jos on aikaa. Geeliä on kuitenkin oltava aina. Käytin monta monta vuotta Lumenen värillistä kulmageeliä, mutta nyt olen tehnyt syrjähyppyjä, ja olenkin löytänyt pari aika hyvää tuotetta. Pitäisikin kirjoitella omaan blogiin kulmakarvoista, ne kun ovat minulle tärkein osa meikkiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, liian tummat kulmat on kyllä aika karut vaaleiden hiusten kanssa. :D

   Mulla on usein kulmakynät hukassa niin sitten olen hätätapauksissa käyttänyt mattaista ruskeaa luomiväriä, en osaa enää olla laittamatta kulmiani. :D
   Ja kulmakarvapostausta kehiin! :)

   Poista
 2. Kulmat ovat mullekin tärkeät ilmeen piristäjät. Muotoiluun käytän vanhaa H&M kulmaväriä, jossa vaan on just sopiva sävy ja pistän karvat ojennukseen Essencen läpinäkyvällä geelillä. Tuota värillistäkin voisin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä päin oli hyvin kadonnut essencen kulmakarvageelit vaikka hyllyt oli täytetty, olikohan tuo minun toiseksi viimeinen :D taitaa olla jonkinlainen Essence mania meneillään!

   H&M:n kulmaväriä en olekaan kokeillut!

   Poista
 3. Mä en tuohon MUSin kynään koskaan oikein syttynyt. Sävy on mulle liian keltainen, mutta isompi miinus oli todella kova ja vahamainen koostumus. Väriä ei meinannut lähteä oikein millään ja sai hulluna hangata melkein kulmaluun mustelmille (ei nyt ihan, mutta melkein kuitenkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MUSin kynä on kyllä liian kova ja väriä ei ole niin helppo saada irti kuin toisista kulmakynistä joita on tottunut käyttämään. N. 16€ on aika kova hinta siitä, jos ei olisi ollut alennuksessa niin olisin jättänyt kyllä hyllyyn. Pidän kuitenkin siitä että se pysyy vähän paremmin kuin Kicksin, vaikka Kicksinkin kynä on pysynyt ihan hyvin kulmissa.

   Poista