25.7.2015

Rakas päiväkirja,

tänä vuonna kesä ei ole ollut minulle mikään erityinen, saati sitten tapahtumarikas.
Kävin kyllä kaverin kanssa Suomipop-festareilla, jolloin keli oli meille suotuisa kun aurinko paistoi ja lämmiti niin ihoa kuin mieltä. Ensin ajattelin olevani hölmö kun olin valinnut sukkahousut ja hameen kun muut esittelivät säihkyvän paljaita sääriään, mutta yöllä olin kiitollinen siitä ettei tarvinnut hytistä. Siideriä ja kaljaa kului ja ääni oli lopulta käheänä kaikesta laulamisesta ja huutamisesta. Samoin myös olo oli seuraavana aamuna hutera - niin hutera että söin litran jäätelöä sängyn pohjassa. Mutta hauskaa oli ja ainahan kesällä pitää käydä edes yksillä festareilla!
Yhdellä kauppareissulla huomasin jogurttihyllyllä mustaherukka-vanilja soijajogurttia jota oli aivan pakko maistaa. Ja kuinka ollakaan, se olikin aivan liian hyvää ja kun seuraavan kerran kävin kaupassa, sitä myytiinkin vain eurolla. Ostin niitä saman tien neljä, jotka taisivat myös kadota jääkaapista neljässä päivässä. Parasta oli kun jogurttia laittoi hetkeksi pakastimeen, jolloin siitä tuli ihanan kylmää ja virkistävää. Tavallinen jogurtti on nyt viime aikoina vaihtunut soijaan, kun maitojogurtti alkoi jo hieman tökkimään - saas nähdä milloin tämä soija sitten alkaa tökkiä.


Kirjojen lukeminen on valitettavasti unohtunut, sillä olen kuluttanut lukuaikaani lähinnä tuijotellen tv-ohjelmia. Löysin uuden rakkaussarjani, Boardwalk Empiren jota yhtenä lauantaina katsoin peräti seitsemän jaksoa putkeen. Tämäkään sarja ei silti ollut täydellinen, sillä neljännen kauden aikana nukahtelin ja viimeisestä kaudesta en jaksanut katsoa kaikkia jaksoja, lähinnä vain ensimmäisen ja viimeisen. Mutta kaksi ekaa kautta olivat aivan huippuja! Jostain syystä koen vetoa nyt 1920-lukuun, sillä katson myös samalle aikakaudelle sijoittuvaa Neiti Fisherin etsivätoimistoa, joka on huomattavan paljon kevyempi ja hömpämpi kuin Nucky Thompsonista kertova sarja.
 Tietysti olen katsonu myös Wayward Pinesia, jonka uusin jakso on aina pakko nähdä. Myös ruotsalaista Maan povessa-sarjaa olen yrittänyt katsoa, mutten pääse siihen oikein käsiksi. Kaipaan enemmän toimintaa tai kauhua ja... ja... jotain! Ruotsalaiset yleensä osaavat tehdä hyviä sarjoja, joten toivon todella ettei tämä olisi pettymys.


Kävin myös poikaystävän kanssa myös pitkästä aikaa elokuvissa ja totta kai olimme niin aikuisia, että kävimme katsomassa Kätyrit-leffan. Taisimmekin sitten olla koko leffaporukan ainoat aikuiset, jotka olivat ilman lapsia siellä... mutta niin taisi olla silloinkin kun kävimme katsomassa Itse ilkimys 2 elokuvissa.
 Leffan jälkeen menimmekin sitten ostamaan kaupasta banaaneja.


Vaikka kesä on ollut useimpien mielestä kehno sen viileyden vuoksi, niin itse olen loppujen lopuksi ollut ihan tyytyväinen, sillä helteet saavat oloni lähinnä veteläksi ja tukalaksi. Kaipaan myös kovasti jo syksyä: oransseja ja keltasia puunlehtiä, hämärtyviä iltoja, sumua, neuleita ja villapaitoja (joita olen saanut käyttää kyllä jo tänäkin kesänä) ja sateen ropinaa. Syksyllä sade on aivan erilaista kuin kesällä, ei niitä voi verrata keskenään.

Nyt minä painun nukkumaan. Hyvää yötä.

Lähetä kommentti