20.9.2015

Viikon täsmäaseet

Vaikka rakastankin syksyä, on siinä ikävätkin puolensa. Pahinta ei ole se sade ja viileä tuuli tai hämärät ja yhä nopeammin pimenevät illat. Ehei, pahinta on mikäpä muukaan kuin ne joka vuotiset flunssakaudet.

Tai no onko oikeastaan mitään vuodenaikaa, jolloin selviäisi ilman flunssaa? Musta tuntuu että sitä pyörii aina; talvella, keväällä, kesällä ja syksyllä. Viimeksi olin flunssassa talvella ja että se oli tuskaa! Siihen ei tuntunut auttavan oikein mikään ja kun ruoka loppui kaapista, oli todella veemäisen kettumaista ja ärsyttävää lähteä sängyn pohjasta kauppaan hakemaan lisää c-vitamiini poretabletteja ja keittoaineksia, jotta ei kuolisi ainakaan nälkään vaan ainoastaan siihen flunssaan jos johonkin (yksin asumisen ihanat puolet, kun kukaan muu ei voi hakea jääkaain täytettä kuin itse potilas).
Niinpä kun viime sunnuntaina alkoi nenä vuotamaan, lihaksia särkemään ja veto oli poissa, tartuin äkkiä muutamiin ei-niin-salaisiin aseisiin:


Saman tien alkoi sinkkitablettikuuri ja noissa ZinCit tableteissa on vieläpä C-vitamiiniakin. Eikös näiden kahden sanota auttavan flunssaan, tai ainakin helpottavan oireita ja vähentävän niiden kestoa? No oli miten vain, niin pakkohan sitä oli koitettava.

Tietysti myös teen juonti lisääntyy heti ensimmäisten oireiden myötä ja aamukahvikin vaihtuu samantien teehen. Normaalisti en lisää teekupposeen hunajaa, mutta nuhasta ja/tai yskästä kärsien siihenkin tulee muutos. Hunaja on myös auttanut aina karheaan kurkkuun, ainakin hetkellisesti.
Viime aikojen lemppariteeni on muuten ollut tuo Liptonin Lemon-Macaroon vihreä tee, joka on aivan iiihanan makuinen, sillä se maistuu oikeastikin macaronille! Tai ainakin oletan että macaronit maistuisivat siltä, sillä en muistaakseni ole koskaan syönyt niitä. Enpä olisi koskaan uskonut, että juuri Liptonin teetä hamstraisin monta pakettia kaappiin jemmaan!

Näitä aseita siis olen käyttänyt viime viikon ensi oireisiin, eikä se ainakaan turhaa ole ollut sillä olo oli jo parin päivän jälkeen heti paljon parempi! Eikä sairaslomaa ole tarvinnut anoa missään vaiheessa tai jäädä edes yhdeksi päiväksi sängyn pohjalle (vaikka maanantaina hieman tuntuikin siltä). Nyt olo on taas virkeämpi ja energisempi!
 Mutta sitä en tiedä ovatko nuo oikeasti auttaneet mitään vai onko se silkkaa plaseboa.

Ja kun teestä kerran puhuttiin, niin pakko se on pistettävä vesi kiehumaan ja nauttia taas yksi kupponen sitruuna-macaroniteetä - nams!


* * *
Mitkä ovat teidän täsmäaseenne alkavaan flunssaan?
Sopivatko sunnuntait tällaisille turhan päiväisille postauksille, jossa ei käsitelläkään kosmetiikkaa?

8 kommenttia

 1. Mä olen jo pari vuotta syönyt sinkkitabletteja joka päivä ja koen, että nuhat ovat vähentyneet. Toivottavasti flunssa paranee pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, eli sinkkiä vaa naamariin! ;D
   Toivotaan! :)

   Poista
 2. Minä olen ymmärtänyt, että vitamiinit auttavat flunssaan, kun niitä syö ennaltaehkäisevästi. Eli flunssan ollessa päällä, ne eivät enää vaikuta, ellei niitä ole ennakkoon syönyt. Mutta eihän niistä toki haittaa ole, vaikka vasta flunssan aikana vitskuja alkaisi popsia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi muuten olla! Nii ja tuskin haittaa ainakaan on, jos ainakin vähän pirteämpi edes olisi ;D

   Poista
 3. Koitahan parantua, syysflunssa on kyllä inhottava :/ Mun mielestä on ainakin ihan kiva lukea välillä muitakin kuin kosmetiikka-aiheisia postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että muutkin aiheet kiinnostaa! :)

   Poista
 4. Mä juuri pääsin eroon mun tän vuotisesta syysflunssasta ja kauan se tänä vuonna kestikin :D Tuo Liptonin tee vaikuttaa ihanalta :3 pitääpä ostaa sitä heti ens kauppareissulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts :D Mutta hyvä että pääsit lopulta eroon :)
   Ja toi tee on kyllä aika ihanaa eikä yhtään kitkerää! :)

   Poista