8.10.2015

Onko se nyt sitten hyvä vai huono?

Viime aikoina olen pistänyt merkille sen, kuinka kosmetiikka ja kauneus ovat aikamoista hifistelyä. Ei ainoastaan sen puolesta että esim. kylppäristä voi löytyä sähköinen kasvoharja ihonhoitoon (olisi nimittäin kiva kokeilla sitä omaankin nassuun...!). vaan nyt meinaan sitä, kuinka paljon ihmiset hifistelevät meikkien laadusta.

Laatu on aina laatua ja laadusta maksamme jopa hieman enemmän, vaikka tietysti olisi aina vain parempi jos löytäisi laatua myös edullisesti. Ei riitä että luomiväripaletin sävyt ovat vain kauniita, vaan niiden pitää oikeasti olla myös hyvin pigmenttisiä ja helppo häivyttää. Huulipunan pitäisi pysyä niin hyvin huulilla, ettei sitä tarvisisi juuri lisätä päivän aikana - tai mieluiten ollenkaan koko päivänä vaikka söisit ja joisit jatkuvasti (kertokaa minullekin jos sellainen puna on jo keksitty).

Siinä missä itse saatan olla innoissani jostain tuotteesta ja pitää kovasti kaikista sen ominaisuuksista, luen muualta kuinka se on aivan totaalisen paska huono koska luomiväri X varisee jo 6 tunnin kuluttua poskipäille ja tekstuuri on kökkö tai huulipuna XX ei pysy huulilla kuin 5 tuntia tai paletin kuudesta ihanasta sävystä yksi on aivan liian lämmin tai kylmä jne. 
(Jos joku bloggaaja kerkesi jo huolestua niin älä huoli, en meinannut sinua, vaan tämä kaikki tuli mieleeni ulkomaisia kauenusportaaleja lukiessani)

Eli milloin siis jokin tuote on sitten oikeasti hyvä ja milloin huono laadultaan?

Näin suurimmaksi osaksi kosmetiikasta bloggaavana on joskus vaikea sanoa teille muille suoraan, että kannattaako jokin tuote ostaa vai ei niin, etten tuottaisi pettymyksiä. Totta kai olisi hienoa jos en aiheuttaisi kenellekään ainoatakaan tuotepettymystä jokaisen suositukseni jälkeen, mutta eiköhän vähintään yksi kymmenestä pety johonkin suositukseeni - ellei peräti yksi viidestä! Enhän minä ole kuin vain jonkinlainen kosmetiikkaharrastaja, jolla ei ole minkäänlaista koulutusta tai muuta pohjaa kosmetiikan suhteen, vaan joku teistä siellä ruudun toisella puolella voi olla minua paljon pätevämpi näissä asioissa.

Minusta luomiväri voi olla laadukas, vaikkei se välttämättä näy yhtä pigmenttisesti päivän lopussa kuin mitä se oli meikkausvaiheessa - kunhan sitä pigmenttiä edes tulee. Jos luomiväri on vielä helposti häivytettävissä, on se tietysti aina vain plussaa. Voin pitää poskipunasta vaikka siinä olisi hieman heikompi pigmentti, sillä silloin ei edes vahigossakaan meikkaa pelleposkia (tai hiprakkaan tontun, joka ainakin minua kuvaisi paremmin). Huulipunissa pidän siitä, että ne tuntuvat miellyttäviltä huulilla ja pysyisivät edes kohtalaisen hyvin, ettei koko ajan tarvitsisi olla lisäämässä sävyä huulille.
Ja kaikista tärkeintä on ne sävyt: niiden pitää olla omaa silmää miellyttäviä! Jos sävy ei miellytä, jätän tietysti ostamatta - niin helppoa se on.

Sen sijaan en pidä siitä, jos luomivärissä on oikeasti heikko pigmentti, niin ettei se hankaamallakaan meinaa irrota luomivärinapista. Tai että luomille tulee pelkkää kimalletta, joka varisee heti poskipäille eikä sitä kaunista pohjasävyä näy juuri ollenkaan. Tai että huulipuna tuntuu paksulta huulilla, eikä pysy kuin ehkä tunnin tai pari tai sitten se haisee häiritsevän pahalle.

Tietysti olisi hienoa, jos joka ikinen kosmetiikkatuote olisi hinnasta riippumatta pitkäkestoisia, rikaspigmenttisiä ja vaivattomia käyttää. Silloinhan sitä voisi ostaa lähes minkä tahansa tuotteen!

Hifistelyä on ollut, sitä on ja sitä tulee aina olemaan, myös kosmetiikankin puolella. Niinhän se autoissakin menee, että joku toinen tykkää Volkswagen Golfista ja joku toinen vannoo vanhan kunnon takavetoisen Volvo 240:n nimeen, joista sitten lähdetään hifistelemään vielä enemmän hevosvoimista aina ilmastointilaitteisiin, stereoihin ja pölykapseleihin asti.

Meillä jokaisella on vain on eri tarpeet ja toiveet. Joku voikin kaivata sitä 12 tunnin kestoa luomiväriltä, kun joku toinen pärjää heikommallakin laadulla. Joku taas voi tykätä tahmeista huulikiillosita, kun joku toinen taas välttelee niitä viimeiseen asti. Joku voi pelästyä rikaspigmenttisiä poskipunia, joku toinen taas ei.

_________________________________________________________________________________

Ymmärsittekö mitä ajoin takaa vai selitinkö kaiken taas niin vaikeasti ja sekavasti?
Mitä ajatuksia teille heräsi?

4 kommenttia

 1. Mä en ole koskaan ymmärtänyt huulipunan laadun arviointia pysyvyyden perusteella. Sehän on ihan loogista, että eri koostumukset pysyy eri tavalla. Ei kosteuttavaa kiiltopunaa ole tehty pysymään kuutta tuntia tai pigmenttistä, mutta kermaista punaa kymmentä tuntia.

  Meillä on hirmuisen erilaisia tarpeita ja mieltymyksiä. Ihokemia saattaa olla hyvinkin erilainen, samoin ihonsävy vaikuttaa siihen miten värit toistuu. Se mikä on toisella huono saattaa olla toiselle hyvä. Mä yritän tietoisesti nykyään olla kirjoittmatta, että joku tuote on huono, vaan yritän painottaa sitä, että se ei toiminut minulla tai minä en pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hulipunassakin tuntuu pysyvyyteen vaikuttavan se kuinka sen meikkaa huulille: siveltimellä lisättynä ne kestävämmät punat pysyvät paremmin kuin suoraan puikosta lisättynä. Ja ainahan se päivän aikana tapahtunut syöminen ja juominen vaikuttaa myös siihen kuinka puna pysyy huulilla.

   Itsekin yritän välttää sitä että haukkuisin jotain tuotetta automaattisesti huonoksi jota ei kannata muidenkaan hankkia, vaan on parempi perustella miksi se ei toiminut juuri minulla tai mikä siinä oikein mätti.

   Poista
 2. Mä ainakin sain hyvin kiinni sun ajatuksesta. Toi on ihan totta, että kun näitä kosmetiikka-arvosteluja kirjoittaa, niin väkisin sitä tuottaa välillä jollekin pettymyksen. Mä joskus jopa mietin, että voinko mä nyt ihan oikeasti kertoa negatiivisen mielipiteeni jostain tuotteesta, koska ihan varmasti löytyy ihmisiä, jotka siitä pitävät ja jotka saattavat vaikka pahoittaa mun arvostelustani mielensä. Mun mielestä tollasissa tilanteissa on tärkeää perustella, miksei se tuote miellyttänyt. Jokaisen luulisi ymmärtävän, jos bloggaaja kirjoittaa, ettei pitänyt jostain suihkugeelistä, sillä sen tuoksu ei miellyttänyt tai joku meikkivoide ei ollut hyvä, sillä se ei sopinut omalle ihotyypille. Makuja on niin monia ja meillä on kaikilla esimerkiksi erilaiset ihot ja hiukset, jotka vaativat erilaisia tuotteita :)

  Mä taidan olla huulipunien suhteen hyvinkin vaatimaton, sillä mä en ole koskaan ajatellut, että minkään huulipunan pitäisi kestää mun huulillani puolta päivää, varsinkaan jos se päivän aikana tulee syötyä ja juotua yhtä ja toista. Ei mulle ole mikään ongelma lisätä sitä huulipunaa päivän mittaa, kunhan nyt ei ihan kerran tunnissa/parin tunnin välein tarvitse lisätä sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Kosmetiikassa on sinänsä hankala lähteä suosittelemaan kaikille yhtä ja samaa tuotetta, sillä se ei todennäköisesti toimi kaikilla. Tai sitten haukkumaan tuotetta tuotetta joka ei itsellä toiminut, sillä se voi toimia muutamalla muulla tai jopa suurimmalle osalle muille ja itse olen se pieni prosentti, jolla tuote ei toiminut yhtään.

   Itselle tuntuu olevan tärkeämpää se miltä puna tuntuu huulilla kuin se pysyvyys. :D

   Poista