24.10.2015

Primp & Preen Premiere Puss

Kokeiltuani bareMineralsin Prime Time pohjustetta en voinut olla miettimättä, että löytyykö mineraalimeikkipohjalle puuterista primeria? Luulisi että joku firma olisi keksinyt tällaisen vaihtoehdon, etenkin joku mineraalimeikkipuuterien valmistajista.

Itse en kyllä äkkiseltään löytänyt kuin vain yhdeltä ja jonkin ajan kuluttua huomasin myös Everyday Mineralsilla olevan joku puuterinen primeri. Mutta palataan takaisin siihen jonka ekaksi äkkäsin:

Meow Cosmeticsilta löytyi pohjustepuuteri, viiden P:n Primp & Preen Premiere Puss Primer. Vaihtoehtoja löytyy rasvaiselle ja sekaiholle, joista itse valitsin sekaiholle tarkoitetun Combination Skin Primerin.

Sekaiholle tarkoitetussa primerin ainesosina on silkkijauhetta (silk powder), micaa (mica) ja boorinitridiä (boron nitride).


Puuteri on väriltään valkoista, mutta muuttuu iholla kuultavammaksi. Jostain ulkomaisesta blogista luin että tummemmalle iholle tämä ei tahdo sulautua kunnolla vaan jättää ihon selvästi vaaleammaksi, mutta näin pohjoismaisen vaalealla iholla puuterin sävy ei juuri erottunut iholla vaan sulautuu siihen hyvin. Primeri myös häivytti ihohuokoset pienemmän näköisiksi, levittyi hyvin ja hillitsi ihon kiiltoa. Iho näytti kyllä vähän paremmalta kuin täysin naturellina.

Entä sitten kun meikkipuuterin levittää päälle? No mineraalipohja levittyi ongelmitta ja tuntui edelleen kevyeltä kasvoilla. Lopputulos ei kuitenkaan ollut erityisen poikkeava; vaikka primeri häivytti ihohuokosia, niin yhtälailla pelkkä meikkipohjakin teki sen lähes yhtä hyvin ilman primeria. Oikeastaan en juuri huomaa mitään eroa siihen, että onko kasvoilla primeria vai ei sillä ero on niin hiuksenhieno. Kiiltoa tämä saattoi hieman hillitä kuin ilman tätä.


Oikeastaan en huomannut edes eroa meikin pitkäkestoisuudessa. Tällä hekellä ihoni ei ole niin rasvoittuva kuin Prime Timea kokeilessani (kiitos kylmempien ilmojen), joten jo senkin vuoksi meikkipohja pysyi ihan hyvän näköisenä loppupäivästä. Oikeastaan samalta kuin ilman primeria (kuljin nimittäin pari päivää toinen puoli kasvoista primerilla ja toinen ilman).

Voi olla etten ole vain päässyt oikein mukaan primereiden maailmaan, jonka vuoksi niistä on vaikea sanoa oikein juuta tai jaata. Pidän kuitenkin tässä puuterista siitä, että sitä voi levittää vaikka yksinäänkin kasvoille läpinäkyvän puuterin tavoin, kun haluaa vain hillitä kiiltoa ja häivyttää ihohuokosia pienemmäksi. Ja tuskin tästä mitään haittaa on meikkipohjan alla - ties vaikka ihoni alkaisi jossain vaiheessa kärsiä taas liiallisesta rasvaisuudesta ja tämä osoittautuukin sitten oivaksi pelastukseksi siihen!
_________

Onko teillä primeri ehdoton must vai nou meikkipohjan alla?

4 kommenttia

 1. Fyrinnaella on myös puuterimaisia ja nyt näköjään voidemainenkin primer. Itse pidin eniten tuosta Fluffista, ainakin meikin päällä käytettynä hillitsi selvästi ihon rasvoittumista. http://fyrinnae.com/finishing-powders-primers/

  VastaaPoista
 2. Pitäisiköhän munkin taas välillä kokeilla enemmän mineraalimeikkejä, alkoi kiinnostamaan hellin vinkki tuossa ylhäällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mineraalimeikkien kokeilu on jotenkin koukuttavaa, jotenkin ne houkuttelevat joskus enemmän kuin nämä "perusmeikit ":D

   Poista