26.10.2015

Toiveena sileät ja pehmeät jalat

Mun jalat ovat olleet aivan kamalan näköiset viime aikoina. Olen kyllä yrittänyt muistaa käyttää hohkakiveä ja raspia, mutta aina niihin tulee niitä helkutin kovettumia. Joku voi myös ajatella ettei se syksyllä ja talvella ole niin paha asia että räpylät näyttävät joltain muulta kuin sileiltä Schollin mainosjaloilta, mutta koska itse olen joudun olemaan myös paljain jaloin ihmisten ilmoilla talvisaikaan, niin olisi kiva että jalkani eivät aiheuttaisi muille oksennusrefleksiä kun näkevät ne.

Kerroinkin jo aiemmin kuinka kävin Lushilta hakemassa pari jalkojenhoitotuotetta ja tässä postauksessa olisikin tarkoitus kertoa kokemuksiai niistä. Valitsin hoitotuotteiksi siis Volcano-jalkanaamion ja Pumice Power-palasaippuan.


Pumice Power sisältää hohkakivijauhetta, joten sen pitäisi samalla kuoria karheita jalkoja. Saippua tuoksuu kevyesti appelsiinille, jonka yksinkertaisesta tuoksusta pidän kovasti. Aluksi hieman mietin, että tuntuuko saippuan sisältämä hohkakivi oikeasti missään tai kuinka paljon sitä ylipäänsä on. Olen käyttänyt aiemmin sitä tavallista jalanmuotoista ja marketeistakin löytyvää hohkakiveä kovettumien poistoon ja todennut, että se on parempi kuin mikään raspi. Mutta oikein hohkakiveä sisältävä saippua - voisiko se muka oikeasti toimia?

Pumice Power suoriutuu  kuitenkin hyvin tehtävästään. Hohkakivijauhe todella tuntuu, sillä saippua on karheaa kun sitä levittää jalkoihin. Pesun jälkeen jaloista tulee aivan ihanan pehmeät, eikä saippua kuivata ihoa yhtään! Tietenkään tämä ei poista niitä pahimpia kovettumia sillä kuoriva ominaisuus on melko hellävarainen, mutta se kuinka iho tuntuu pehmeältä käsittelyn jälkeen on vain ihanaa!


Volcano-jalkanaamio vaikutti myös kiinnostavalta tuotteelta - enpä ole koskaan ennen tehnyt jalkoihin edes mitään naamiota! Myös tämä harmaan värinen naamio sisältää hohkakiveä ja sen lisäksi siinä on syväpuhdistavaa savea, antibakteerista sitruunaa, entsyymirikasta papaijaa ja tuoretta tomaattia ja perunaa taltuttamaan haisujalkoja. Siinä missä muut Lushin tuotteet tuntuivat kutkuttelevan hajunystyröitä ihanilla tuoksuillaan, niin tämä ei ehkä ole ihan niin herkullinen tuoksultaan. Jotkut ovat kuvanneet tätä maanläheiseksi tuoksuksi, mutta minusta se on ruokamainen - joku ruoka siitä tulee mieleen, mutten saa päähän mikä! Liekö nuo tomaatit ja perunat sitten pehmittäneet pääni...
Volcano ei säily kuin vain 4kk - kuten tuossa minunkin purkissa parasta ennen päiväys on jo joulukuussa -, mutta tämä ei tarvitse sentään kylmäsäilytystä.

I love me-messujen jälkeisenä päivänä laitoin Volcano-naamion jalkoihin muhimaan - olimmehan kävelleet sentään 8 tuntia pitämättä juuri istumataukoja, joten jalat olivat kipeät ja rakoilla vielä sunnuntainakin. Naamiolla peitetyt jalat peitin elmukelmulla ja annoin vaikuttaa 15-20 minuuttia - purkin ohjeessa neuvotaan 10 minuuttia naamion vaikutusajaksi, mutta telkkaria katsoessa sitä hieman unohtuu pitämään yliaikaa....
Naamio tuntui sen vaikutusaikana niin kiplottelevan viileältä kuin myös lämmittävältä. Kun oli viimein aika pestä se pois, niin voi luoja miten viileältä jalat tuntuivat pesun jälkeen! Viileys ei suinkaan ollut vain mikään parin minuutin kestävä vaikutus, vaan voidaan puhua jo tunneista. Jos ensi kesänä on kuumia kesäiltoja, niin tätä naamiota minun pitää hankkia jalkojen viilennykseksi, jotta pystyn nukkumaan yöt!

Mutta entäs ne kovettumat? No eivät ne vieläkään lähteneet kokonaan pois, mutta eroa lähtökohtaan oli silti. Jalat olivat taas sileän ja hoidetun tuntuiset, askel tuntui kevyemmältä ja kovettumatkaan eivät olleet niin pahoja kuin ennen naamiota. Ihmeisiin ei tämäkään silti pysty, joten kyllä se raspi ja hohkakivi ovat edelleen tarpeen jos ne jaloista löytyvät kovettumat eivät ole mitään lieviä tapauksia.

Molemmat tuotteet silti ihastuttavat ja tekevät jalkojen hoidosta mukavan hemmotteluhetken. Uskon että tulen molempia hankkimaan joskus uudestaankin, etenkin Pumice Poweria.

_________

Miten hoidatte jalkojanne?

4 kommenttia

 1. Vinkkaan tästä postauksesta siskolleni, hän on kuumajalkainen tyyppi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no Volcano ainakin viilensi mukavasti jalkoja! :D

   Poista
 2. Öhöm, mä en oikeasti hoida jalkoja ollenkaan... :D Silloin tällöin jos olen itse väsännyt vartalonkuorinnan, vetäsen jalatkin sillä. Toisaalta mun jalat on näin minimaalisesta hoidosta huolimatta ihan ok kunnossa, mutta voisivathan ne olla sileämmätkin. Mun jalkoja ei kyllä kukaan näe oikeastaan ikinä. Suomessa kesälläkin käytän yleensä ballerinoja ja hyvin harvoin sandaaleja... Nyt ollaan joulukuussa lähdössä etelänmatkalle ja olen ottanut jalkojen hoidon to do -listalle ennen matkaa. Täytyy laittaa nämä tuotteet korvan taakse. Varsinkin saippua vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saippua varmaan on ihan hyvä jos ei pahoista kovettumista kärsi, sillä se kuorii hellävaraisesti :)

   Poista