23.11.2015

Karpaloa kropalle, savea nassulle

Kylppärini kosmetiikkavalikoimaan on ilmestynyt kaksi minulle uutta kuorivaa tuotetta, joiden olemassaolosta en ole tiennyt ennen ostohetkeä. Kun orjallisesti seuraa kosmetiikkablogeja, sitä kummasti jää mieleen tietyt tuotteet joita useampi hehkuttaa ja sivuuttaa sitten jotkin toiset, kunnes kaupassa huomaa että "ai tällainenkin on?".


Lumene Body Refresh Cranberry vartalonkuorinta oli rehellisesti sanoen pieni heräteostos. Edellinen vartalonkuorinta oli päässyt loppumaan ja noh, sen käyttö oli ollut äääärettömän laiskaa. Ajattelin jo etten tarvitse uutta kuorintaa kropalle kun olin niin laiska edellisen käytön suhteen, mutta kummasti tämä tuli sitten ostettua ruokaostosten yhteydessä. Lisäksi minun on vaikea jotenkin iskostaa päähän sitä faktaa, että Lumenelta löytyy myös kuorinta-aineita ja suihkugeelejä. Olen vain tottunut siihen että Lumene rakentuu pääasiassa kasvojen ihonhoitotuotteiden ja meikkien ympärille...!

Kuorinta lupaa tehdä ihosta välitömästi sileämpi ja sen kuorivat ainesosat ovat biohajoavia. Tässä tuotteessa nämä biohaoavat kuorinta-aineet löytyvät incistä nimellä Cellulose Acetate, eli selluloosa-asetaatti. Selluloosa-asetaatti on orgaaninen materiaali, joka keksittiin jo 1800-luvulla ja nykyään sitä käytetään mm. silmälasikehysten valmistamiseen.

Karpalon tuoksu on tässä hyvä ja miellyttävä. Rakeita on tiheästi, joka miellyttää ainakin minua enemmän kuin ne harvarakeiset kuorinta-aineet joista ei oikein tiedä ovatko ne sittenkin vain hieman kuorivia suihkugeelejä. Tässä Lumenessa sentään tuntee kuinka rakeet raapivat kuorivat ihoa.


Vichy Normaderm 3 in 1 Cleanser + Scrub + Mask-puhdistustuote on siis apteekeista löytyvä monioimituote kuten nimestä voikin jo päätellä. Se toimii sekä puhdistusvoiteena, kuorintana että naamiona ja on tarkoitettu herkälle iholle, joka kärsii epäpuhtauksista ja laajentuneista ihohuokosista, kuten aknesta. Se sisältää salisyylihappoa ja glykolihappoa ja on savipohjainen.

Salisyylihappoa (BHA) käytetään mm. aknen hoitoon vähentämään ihon epäpuhtauksia, sillä se hajottaa ihon pinnasta kuollutta solukkoa (eli kuorii) ja edesauttaa uudistamaan sitä, kuten aknearpia. Incistä aineosalöytyy nimellä Salicylic Acid.
Glykolihapon (AHA) tiedetään korjaavan rappeutunutta ihokudosta ja hävittävän hentoja ryppyjä säännöllisesti käytettynä - glykolihappopitoisuudet kosmetiikassa ovat kuitenkin niin pienet, ettei se takaa ryppyjen häviämistä. Incistä ainesosa löytyy nimellä Glycolic Acid.

Itse olen käyttänyt tätä pääasiassa naamiona, sillä päivittäiseen puhdistukseen tämä olisi ehkä liian tehokas ja kuivattava (ja savimainrn koostumus on ehkä liian työläs levittää kasvoille joka päivä, sillä päivittäisen puhdistuksen pitäisi kuitenkin olla melko helppoa ja vaivatonta, jotta sitä jaksaisi tehdä säännöllisesti). Ihoni on toki epäpuhdas ja ei löydy päivää jolloin siellä ei valitettavasti olisi minkäänlaisia näppylöitä, mutta se ei kuitenkaan ole kovin rasvainen. Ihosta jää puhdistuksen jälkeen sileän tuntuinen, finnien punoitus ei näytä kovin paloauton punaisilta vaan ainoastaan punaisilta, mutta mitään mullistavaa en silti ole huomannut kasvoillani tapahtuvan. Epäpuhtauksia on ja tulee edelleen ja ne arvet näkyvät samanlaisina kuin ennenkin. Toisaalta olen käyttänyt tätä tuotetta vasta 5 viikkoa, joten voi olla ettei siinä ajassa edes näe kovin hyvin kummoisia tuloksia, etenkin jos tuotetta on käyttänyt vain kerran 1-2 viikossa.

Naamiona olen kuitenkin pitänyt tämän käytöstä eniten. Myös kuorintana voisin käyttää maksimissaan muutaman kerran viikossa.


_____________

Mihin kuorintaan luotatte?

4 kommenttia

 1. Lumenen kuorinta on kyllä paras! Ja se tuoksukin on niin mun makuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sekä tuoksu että rakeet toimivat tässä hyvin! :)

   Poista
 2. Mä rakastan tota Lumenen karpalokuorintaa, se on ihanan tuoksuinen ja tehokin on kohdillaan! Freemaniltä löytyy myös mulle mieluisia kuorintoja sekä vartalolle että kasvoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Freemanin kuorinnoista en ole kokeillut kuin granaattiomenaa ja ainakin silloin tykkäsin siitä! :)

   Poista