4.12.2015

Arkimeikkaajan välineurheilua

Jos joidenkin tuotteiden kohdalla olen nuuka, niin ne ovat meikkisiveltimet. Ja joo, meikkisiveltimet oikeastaan ovat ne tärkeimmät välineet mitä meikkipussi tarvitsee ja jo hyvällä siveltimellä meikin teko itsessään on helpompaa ja mielekkäämpää.

Jostain syystä olen aina ollut tosi huono hankkimaan siveltimiä - kesti aikansa ennen kuin siirryin häivyttämään luomivärit nimenomaan siihen tarkoitetulla siveltimellä enkä sormella kuten aiemmin olin tottunut tekemään. Myöskään mineraalimeikkipohjalle en heti ollut hankkinut siihen tarkoitettua kabukisivellintä, vaan käytin jotain henkkamaukan halpaa puuterisivellintä ennen ensimmäisen kabukin hankintaa. Ja jos ostamalla meikkituotteen X saa vielä jonkun siveltimen kaupan päälle, pidän sitä yleensä parempana diilinä kuin ostamalla meikkituotteen ja siveltimen erikseen.

Ehkä se siveltimien hankinta on ollut hankalaa niiden hinnan vuoksi. Joo, kuulostaahan se hölmöltä että itse meikkituotteesta on valmis maksamaan enemmän kuin siveltimestä, jonka parasta ennen-päiväys tulee vastaan siinä vaiheessa, kun karvat lähtevät irtoilemaan - eli hyvällä huolenpidolla voidaan puhua vuosista. Mutta silti!

Marraskuussa teinkin jotain poikkeavaa, sillä täydensin sivellinvarastoani:


Zoevan 104 Buffer (Rose Golden Vol. 2 Edition) siveltimen ostin synttärilahjaksi itselleni merkin omilta nettisivuilta, sillä olin lukenut muutamista ulkomaisista blogeista kehuja tästä etenkin mineraalimeikkipuuterin levityksessä. Käytänkin mieluusti kunnon sivellintä meikkipohjan levityksessä, vaikka se maksaisikin hieman enemmän (eli joo, olen jo vuosia sitten luopunut siitä parin euron, karvoja varisevasta puuterisiveltimestä). Ja vaikka Ecotoolsin kabukisivellin on yhä käyttökelpoinen - mitä vain napakkuutaan jo hieman menettänyt-, ens silti voinut olla ajattelematta että "mitä jos tällä saisi vielä paremman lopputuloksen?".
Zoevan tuotteita on näkynyt viime aikoina myös suomalaisissa blogeissa ja ovathan nämä Rose Golden siveltimet aika tyylikkäitä! Vielä en ole raaskinut kokeilla sivellintä tositoimissa (viikonloppuna sitten paremmalla ajalla kun voi hifistellä oikein kunnolla...!), joten olen vain ihastellut sen ulkoasua ja sivellyt sormilla sen ihanan pehmeitä karvoja.

Real Techniquesin Setting Brushin ja Ecotoolsin Full Eye Shadow luomivärisiveltimen hankin black fridayna oletkaunis.fi:stä, kun kaikki tuotteet olivat -40% alennuksessa - kerrankin kunnon alennus ja vieläpä suomalaisessa verkkokaupassa! Omistan ennestään jo yhden samanlaisen Ecotoolsin luomivärisiveltimen, että hankin peräti toisen kun kerrankin sai noin halvalla.
Real Techniquesin siveltimiä taas en ole omistanut ennestään, vaikka niitäkin on kehuttu jo ties kuinka kauan ja tälläkin hetkellä merkin Bold Metals-kokoelman siveltimet tuntuvat olevan useimpien himotuslistalla. Setting Brushin taas ajattelin olevan näin laiskalle siveltimien hankkijalle kätevä, sillä se on monikäyttöinen ja sopii niin poskipuna-, puuteri- kuin korostusssiveltimeksi. Tätäkään en ole kokeillut vielä tositoimissa, mutta varmasti tulee ahkeraan käyttöön - olenkin kaivannut hieman pienempää sivellintä korostuspuutereiden levitykseen.

_____

Shoppailetteko usein siveltimiä vai sivuutatteko ne herkästi?

8 kommenttia

 1. Olen alkanut arvostaa siveltimiä enemmän viime aikoina. Etenkin toimivat meikkipohjasiveltimet tekevät meikkaamisesta paljon miellyttävämpää. Juurikin mineraalimeikkipohjien levittämiseen sopivat siveltimet (eli kaikenlaiset kabukit) ovat uusi himotuskohde. Luomiväriveltimien hienouksissa on vielä opeteltavaa. Meikkivoiteen ja peitevoiteen levittämiseen käytän mieluiten sormia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomivärisiveltimien hienous ei vielä itsellekään ole täydellisesti iskostunut päähän, kasvosiveltimet sen sijaan uppoaa jo paremmin!
   Kabukilla on kyllä yllättävän suuri merkitys mineraalimeikkipohjan lopputuloksessa :)

   Poista
 2. Mä ostan siveltimiä vain tarpeeseen, eli en kovin usein. Joskus jotain heräteostoksia voi tulla, jos on hyvä tarjous :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo heräteostoksia siveltimiin tulee jos oikeasti on hyvä tarjous :D Muuten itselläkin niiden hankinta on lähinnä vain tarpeeseen (eli yleensä silloin kun on turhautunut ja vanhasta sojottaa vain pari hassua karvaa...).

   Poista
 3. Real Techniques ja Ecotools ovat molemmat mun suosikkisivellinmerkkejä :) Mulla on tuo Setting Brush ja käytän sitä highlighterin kanssa, mutta pitäisi hommata samanlainen myös mattaisille korostusväreille.

  Ostan siveltimiä melko paljon, mutta en yleensä kovinkaan kalliita. Esim. en koe tarvetta sijoittaa nihin Bold Metals Collection siveltimiin, koska oikeasti edullisemminkin saa hyviä siveltiä. Näissä merkeissä myös hintaero Amerikan hintojen ja Euroopan/Suomen hintojen välillä on niin valtava, että tilaan omani iHerbistä. Haluan kyllä ostaa mahdollisimman paljon kotimaasta, mutta kun saan Jenkeistä samalla rahalla kaksi sivellintä kuin Suomesta yhden... Esim 50 % hintaero vielä menettelee verojen, tullien ym. juttujen vuoksi, mutta lähes 100 % hintaero on mun mielestä liian kova... :/

  Yritän myös välttää täysin turhien sivellinten ostelua, koska varsinkin kasvosiveltimet vievät jonkin verran tilaa. Varsinkin jotkut Real Techniquesin kasvosiveltimet vievät kauhean tilan alaspäin levenevän vartensa kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ne Bold Metals siveltimet oli tosi tyyriitä, että oli parempi hankkia tuo "vanha malli " :D
   iHerbistä tilasin itsekin aikoinaan Ecotoolsin kabukisiveltimen kun se tuli niin paljon halvemmaksi. On totta että Suomen hinnat ovat yli puolet kalliimpia, niin on sitten naurettavaa maksaa täysin samasta tuotteesta reilusti enemmän. Tietysti yritysten on täällä tehtävä voittoa myynnillä jotta sen ylläpitäminen olisi kannattavaa, mutta jos sivellin maksaa täällä yli 10€ enemmän kuin toisaalla, niin hölmöähän se olisi maksaa liikaa..

   Poista
 4. Olen myös huomannut hyvien siveltimien tärkeyden, mitä useammin meikkaa (vaikka vain puuteria). Ecotools on ihan hyvä, mutta Everyday Minerals ja Lily Lolo ovat olleet vielä mieleisempiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin eka hankkia Everyday Mineralsin siveltimen, mutta sorruinkin sitten Zoevaan. :D

   Poista