27.12.2015

Starlight Blogger Awards

Koska on sunnuntai - ja sopivasti jouluakin jo vietetty ja lähestymme hyvää vauhtia jo uutta vuottakin - niin mennään tänään lyhyesti hieman syvällisempiin aiheisiin. Mennen ja tullen-blogin Fanni heitti tämän Starlight Blogger Awards-haasteen, johon nyt viimein sain aikaa vastailla!

Kevät 2013

1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?
Erityisen kiitollinen olen juuri nyt perheestäni. Perhettä pitää aina itsestään selvyytenä, kunnes sattuu tai tapahtuu jotain joka sitten muistuttaa, kuinka tärkeä se oikeasti on.
Olen myös kiitollinen siitä että saan olla tässä ja nyt. Tietysti jään usein haaveilemaan jostain paremmasta - mitä se sitten onkin - ja valittelen vähän väliä elämän kurjuutta, vaikka todellisuudessa olen kiitollinen kuinka saan herätä joka aamu nauttimaan kupin kahvia (tai teetä). Kokemuksesta voin kertoa, että sitä yllättäen alkaa arvostamaan niitä pikkiriikkisiä asioita joita elämässä saa tehdä, eikä niinkään niitä hienoja vaatteita tai helpon ylellistä elämää joita ihminen usein tuntuu kateellisena kaipaavan.

Joulu 2012

2. Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi, jos pystyisit?
Tietysti haluaisin perua kaikki pahat ja ilkeät sanat, jotka suutuspäissäni olen sanonut - ja vaikka niitä pyytäisikin anteeksi, tuntuu ettei se silti riittä. Toisaalta, voiko ihminen aina vain olla yhtä hymyä muiden edessä ja läheisissä suhteissa? Eivätkö riidatkin opi kasvattamaan ihmistä?
Usein mietin myös sitä, kuinka tyhmä olin kun muutin 18-vuotiaana silloisen poikaystävän kanssa itselle vieraalle paikkakunnalle, joka olikin sitten aika masentavaa aikaa kun en oppinut sopeutumaan siellä elämiseen - lopulta muutinkin sieltä pois. Joskus siis tuntuu että haluaisin muuttaa tuon nuoremman minäni virheen, sillä se ei ollut helppoa aikaa ja koenkin usein, että se muutama vuosi meni elämästäni täysin hukkaan.

Kevät 2013

3. Mikä sinun mielestä on elämän tarkoitus?
Tätä olen itsekin miettinyt viime aikoina ja tullut siihen tulokseen, ettei mitään hajua! Alunperin elämän tarkoitus on varmaan ollut elämän jatkaminen eli lisääntyminen. Mutta entä nykyään kun meitä ihmisiä vain pusketaan maailmaan yhä enemmän ja enemmän? En tiedä!
Tällä hetkellä (meidän ihmisten) elämän tarkoitus onkin luultavasti kantaa vastuuta seuraamuksista, jotka olemme vuosien saatossa aiheuttaneet. Nyt siis tuli aika hippimäinen vastaus, mutta en oikeastaan keksi muuta niiden peruskliseiden lisäksi (kuten rakkaus, johon kyllä itsekin uskon). Tietysti elämästä tulisi myös nauttia ja toteuttaa niitä asioita joita itse elämältään unelmoi, mutta yhtälailla tulisi olla myös vastuuntuntoinen ja huomioida muita.Minä haastan tähän seuraavat blogit:


_______

Kiitos Fannille haasteesta!

4 kommenttia

 1. Olipas mielenkiintoinen postaus ja oli kiva lukea sun ajatuksia ja pohdintoja näistä asioista. Iso kiitos haasteesta, pitää jossain vaiheessa toteuttaa tämä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit ja ole hyvä! :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta. Perehdyn asiaan jossain vaiheessa ;)

  VastaaPoista