22.12.2015

Zoya goes pretty Shea & Argan

Muistan kunka joskus vuosia sitten käytin ensimmäisen kerran karitevoita: silloin voide oli useimpien luonnonkosmetiikkakäyttäjien hypetyksen kohteena ja niinpä minäkin ajattelin että se voisi tehdä ihmeitä ihoilleni, kun sitä kerta niin paljon kehuttiin. Jostain syystä en kuitenkaan osannut tuolloin syttyä voiteelle, jota ei meinannut saada yhtä helposti purkista kuin vaikkapa Nivean perusrasvoja ja kun se karitevoi viimein suli iholle, se jätti ihon vain rasvaiseksi ja kiiltäväksi.

Nykyään taas en voi olla ilman tuhtia ja luonnollista "monitoimivoidetta", jota voisin käyttää rutikuiviin ihoalueisiin  - etenkin niihin ikuisesti kuiviin kantapäihini! Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen käyttänyt mäyrärasvaa, joka ei kylläkään sisällä karitevoita vaan mm. oliiviöljyä ja mehiläisvahaa, mutta yhtälailla sekin on ollut tuhtia ja hitaasti imeytyvää tavaraa. Tällä kertaa halusin kuitenkin vaihtelua, vaikka mäyrästä kovasti pidinkin.

Joten kun eleven.fi-verkkokauppa avautui, tilasin sieltä Zoya goes prettyn Sheavoi & Argan rasvan viime kuussa loppuneen mäyrärasvan tilalle.


Olin aiemmin törmännyt näihin rasvoihin Ekolossa, joiden kauniisti kuvitetut purkkien kannet houkuttelivat tutustumaan niihin tarkemmin. Erityisesti minua olisi kiehtonut Sheavoi & Tyrni, jonka oranssi etiketti oli mukavan syksyinen - syksy kun sattumoisin on lemppari vuodenaikani -, mutta lopulta päädyin tähän arganöljyä sisältävään yksilöön. Viime aikoina olen ollut jostain syystä mieltynyt keltaiseen väriin, joten kai se hieman vaikutti asiaan...
Ekolossa näitä purkkeja myydään 100g purkeissa, joka kilohinnaltaan tulisi halvemmaksi kuin tämä pienempi 30g purkki, joita puolestaan myydään elevenillä.

Bulgarialaisen Zoya goes prettyn rasvat sisältävät luonnollisia ja puhtaita ainesosia  ilman kemikaaleja, vettä tai alkoholia. Tämäkin rasva sisältää vain sheavoita ja arganöljyä, eikä mitään muuta sen incistä löydy: ei edes pientä määrää jotain eteeristä öljyä edes tuoksua tuomaan. Tätä sheavoi ja arganrasvaa sanotaan merkin omilla sivuilla täydelliseksi kuivalle ja aikuiselle iholle, helpottaen herkkiä ja kutiavia ihoalueita. Tämän pitäisi soveltua myös after sun-voiteeksi.


Voiteen koostumus on tuttua karitevoimaista tavaraa, joka on aluksi kiinteää mutta sulaa ja täten imeytyy ihoon ihonlämmöstä johtuen. Mutta toisin kuin muistin karitevoin suhteen - tai sitten se johtuu mäyrärasvan orjallisesta käytöstä tai siitä että tässä on seassa myös arganöljyä-, tämä rasva tuntui imeytyvän hyvin iholle jättämättä liian rasvaista tunnetta jälkeensä. Tietysti joihinkin ihokohtiin jäi se tuttu rasvainen tuntuma, mutta kuivimpiin kohtiin se imaisi nopeammin mitä odotin, eikä kauakaa kun iho ei tuntunut yhtään rasvaiselta - jes!

Rasvan haju taas on mielestäni aika jännä. Toisaalta siitä tulee mieleen jokin tosi halpa suklaa ja toisinaan se taas tuo mieleen kindermunien muovikapselin. Haju ei kuitenkaan ole omaan nokkaani liian häiritsevä tai kuvottava, joten olen ihan hyvillä mielin käyttänyt rasvaa aina tarpeen tullen.

_______

Löytyykö teiltä jokin monitoimirasva?
(esim. kuuluisa Nivea Creme?)

2 kommenttia

  1. Mulla ei paljon muita olekaan kuin monitoimivoiteita :D. Moa Green balm, Dr Pawpaw ja myyrävoidettakin ostin vasta. Tässä oli vain muutama esimerkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä joka paikan-rasvoja tarvitsee kyllä aina, on vaikea olla enää ilman sellaista. :D

      Poista