27.1.2016

Aurinkopuuteria talvella? Jo vain!

Ennen uutta vuotta tunsin tarvetta aurinkopuuterille - juu, niitä löytyy entuudestaan jo pari kappaletta, mutta ne ovat hohtavia ja tunsin tarvetta nimenomaan matta aurinkopuuterille. Mattaisia aurinkopuutereita tulee harvemmin hankittua, sillä ne näyttävät yleensä paljon tylsemmiltä hohtavien sisarusten vieressä. Toisaalta taas juuri mattaversiolle olisi ainakin itselle enemmän käyttöä ympäri vuoden, sillä kun voi aina edes varjostaa kasvoja.

Vaikeinta oli päättää, että minkä aurinkopuuterin hankkisin. Useimmat ovat hehkuttaneet Wet n' Wildia, toiset taas the Balmin Bahama Mamaa. Tähän aikaa vuodesta aurinkopuutereiden kysyntä ei ole kovin suurta, joten niitä ei kaupoistakaan löytänyt kuin väkisin etsimällä.
Mietin hetken aikaa jo Anastasia Contour Kit-palettia (tai halvempaa NYXin versiota), mutta jostain syystä ne paletit eivät ole kutsuneet minua.

Onneksi kosmetiikkablogit auttoivat minua pulmassani ja pian tiesin mitä halusin ehdottomasti kokeilla: Boho Green Revolution maapuuteria.


Bohon tuotteita on viime aikoina kehuttu blogeissa ja myös Ostolakon Virve listasi Bohon (hohtavan) maapuuterin vuoden 2015 parhaaksi aurinkopuuteriksi. Boho itse käyttää tuotteesta nimitystä maapuuteri, mutta tuttavallisemmin kyseessä siis on aurinkopuuteri.
Lyhyesti kerrottuna Boho Green Revolution on ranskalainen, luonnonmukainen (ja edullinen!) värikosmetiikkasarja, joka pyrkii käyttämään tuotteiden sekä ainesosissa että pakkauksissa ekologisia ja eettisiä vaihtoehtoja.

Jyväskylässä Boho-tuotteiden jälleenmyyjänä on Ekolo. Kävinkin siellä katsomassa tarjontaa ja kuten vähän pelkäsinkin jo ennen liikkeesee menoa, ei mattaisia maapuutereita löytynyt valikoimasta, vaan ainoastaan niitä hohtavia. Ekolon myyjä kuitenkin tarjoutui kysymään maahantuojalta löytyisikö haluamaani sävyä ja jos löytyisi, he voisivat tilata ainakin yhden kappaleen minulle. Muutaman viikon jälkeen sainkin sitten viestin, jossa ilmoitettiin että haluamani tuote saatiin tilattua ja se on noudettavissa liikkeestä - pisteet siis Ekololle hyvästä asiakaspalvelusta!

Mattaisia maapuutereita oli 3 eri sävyä ja itse valitsin niistä sävyn TC 07 - Terre Des Cévennes.


Pakko myöntää, etten aluksi oikein innostunut näistä Bohon pakkauksista. Pahvinen rasia on kyllä kiva, mutta harmaan sävyisenä ajattelin sen olevan halpa ja hieman tyylitön. Mutta kun aikaa kului, aloin lämpenemään harmaalle pahvipakkaukselle, joka toi jostain syystä mieleen bambut ja hiilenharmaan sävyiset elementit sisustuksissa (jep, minun mielikuvani ovat useimmiten hieman kummallisia).

Terre Des Cévennes ei ole kovin tumma ja ajattelin sen siksi olevan sopiva näin talvikäyttöönkin - mutta en kyllä osaa sanoa sopiiko tämä sitten kesällä, sillä rusketun melko herkästi ja näin talvellakin sävy ei erotu radikaalisesti kasvoilla. Toisaala on ehkä ihan hyvä, ettei aurinkopuuterista tule selvästi erottuvia vauhtiraitoja, vaikka puuteria levittäisi vahingossa hieman rankemmallakin kädellä vaan lopputulos on luonnollinen.

Vasemmalla peittävänä ja oikealla häivytettynä

Laitetaan tähän loppuun vielä sävyvertailua Sleek Make Upin varjostuspuuterin kanssa. Viime aikoina olen käyttänyt kyllä Sleekin varjostuspuuteria melko ahkerasti, mutta toisinaan tuntuu kuin se jättäisi kasvot hieman tunkkaisen näköiseksi - ehkä siksi koin kaipuuta uuteen aurinko/varjostuspuuteriin.


Itseäni jäi kiinnostamaan vielä Bohon kynsilakat, joita löytyi kivan pirteissä sävyissä Ekolosta! Boho vaikuttaa muutenkin mielenkiintoiselta merkiltä, mutta toivoisin että se olisi vähän helpommin saatavilla. Juu, kyllähän sitä täältä saa Ekolosta, mutta valikoimasta ei löydy heti tiettyjä sävyjä ja sekin on aina pieni kysymysmerkki, että saako haluamaansa edes tilattua myymälään.

________

Onko Boho jo tuttu teille?

8 kommenttia

 1. Ei ole Boho tuttu mulle, mutta toi aurinkopuuteri vaikuttaa kyllä hyvältä! Mä itse taas tykkään juuri mattaisista aurinkopuutereista enkä taida edes omistaa yhtään hohtavaa aurinkopuuteria :D Mä tosin käytänkin näitä pääasiassa juuri varjostusten tekemiseen :) Tosi hienoa, että asiakaspalvelu oli noin hyvää tuolla liikeessä! Tollasesta tulee aina tosi hyvä mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matta-arskat olisi kyllä itsellekin monikäyttöisempiä, juurikin tuohon varjostusten tekoon. :D

   Hyvä asiakaspalvelu kyllä piristää aina! :)

   Poista
 2. En ole vielä ehtinyt Bohoon tutustua lähemmin, vaikka muutama tuote kyllä kaapista löytyykin ja odottelee testaustaan. Mutta aurinkopuuteria kyllä käytän läpi vuoden! :D Mun luottoaurinkopuuteri on Dr. Hauschkan matta aurinkopuuteri. Lumenella on myös ihan hyvä matta aurinkopuuteri, samoin Diorilla. Niitä sitten vaihtelen :) Tosin Dr. Hauschka on kyllä ollut mulle selkeästi ykkönen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, äkkiä siis vain testailemaan! ;)

   Dr. Hauschka vaikutti myös kiinnostavalta vaihtoehdolta kun sopivaa puuteria etsin. Täytyykin pitää se mielessä! :)

   Poista
 3. Vaikuttaapa kivalta tuo aurinkopuuteri! Juuri hyvä varjostussävy kalpealle merkille. Voitin eräässä blogiarvonnassa Boholta luomiväripaletin sekä valitsemani hajuveden ja kynsilakan. Se luomiväripaletti on ihan huippu ja niin oli hajuvesikin. Kynsilakka oli ihan ok, mutta olen parempiakin käyttänyt. Kirjoitinkin lakasta juuri postauksen, käy kurkkaamassa jos lakat jäivät kiinnostamaan :) Boho on kyllä todella mielenkiintoinen merkki. Toivoisin myös, että merkin saatavuus vähän helpottuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kerrankin on tarpeeksi vaaleaa kalpealle talvi-iholle! :D

   Luinkin muutama päivä sitten postauksesi Bohon kynsilakasta! :) Sävy oli kyllä kivan punainen!
   Saatavuus voisi kyllä tosiaan hieman helpottua tuotteiden osalta. :P

   Poista
 4. Mä en muita käytäkään kuin mattaisia aurinkopuutereita, koska iholta löytyy kiiltoa ihan luonnostaan :D

  VastaaPoista