6.1.2016

Koko vuoden 2015 loppuneet

Viime vuonna tein postauksen siitä, kuinka paljon olin kuluttanut mitäkin tuotteita loppuun vuoden 2014 aikana. Tällä kertaa tilastoin hieman paremmin edellisvuoden loppuneita tuotteita, vaikka jälleen luvut ovat suuntaan antavia eivätkä täysin absoluuttisia. Plus olen laskenut ja väkertänyt näitä yömyöhään, joka ei ehkä ole paras mahdollinen aika muutenkin niin surkealle matikkapäälleni...
Tällä kertaa yritin huomioida sen, että osa tuotteista oli vajaita purnukoita joita viime vuonna käytin, jota taas en ollut ottanut huomioon 2014 loppuneissa tuotteista.

Ja tässä onkin seuraavaksi hyvin tylsän näköinen kuva:


Mitä voisin tuosta nyt ensimmäisenä oikein sanoa?

Ainakin sen että en ole laskenut mukaan sellaisia kosmetiikkatuotteita kuin hammastahna ja käsinestesaippua. Yhtä lailla kulutan niitäkin, mutta koen jotenkin hölmöksi niiden listaamisen vaikka yhtälailla nekin ovat kosmetiikkaa - ainoastaan saatan mainita ne loppuneiden postauksissa jos niissä on ollut jotain erityistä, kuten vaikka käsisaippuassa tosi kiva tuoksu, josta haluaa vinkata teille muillekin. Toisaalta olenhan listannut suihkugeelitkin, jotka ovat yhtälailla peruskosmetiikkaa jota useimpien kodeista löytyy ja "vain saippuaa". Että pitäisikö ensi vuonna sitten kirjata ylös nämä käsisaippuat ja hammastahnatkin, vai onko se liian perushuttua?

Tällä kertaa erittelin ainakin tuotekohtaisesti kosmetiikan enkä laittanut vain esim. "kasvotuotteet" ja niiden litramäärän kuten viimeksi tein. Sinänsä sääli etten tehnyt niin tarkasti viime vuonna, sillä olisi ollut hauska verrata niitä ja tämän kertaista satsia keskenään! Ainoastaan vain hiustuotteiden osalta pystyi tekemään tarkemman vertailun (ja siitä onkin alla oleva kuva, jotta saisi edes jotain kuvitusta tähän postaukseen).


Kun katsoo kuinka on kuluttanut mitäkin tuotteita, tajuaa kuinka vähän sain meikkejä kulutettua yhden vuoden aikana, Meikkipohjat ja ripsarit kuluu ihan ilman niiden tehokulutusta - ja nyt muistin paremmin vaihtaa ripsarin uuteen, toisin kuin toissa vuonna -, mutta muiden meikkien osalta ei voisi sanoa ihan samaa. Toki olen iloinen siitä, että sain kulutettua jopa kaksi huulikiiltoa loppuun asti, mutta olisin toivonut niitä kuluvan enemmän (koska niitä on kertynyt jonkin verran). Huulipunia ei taaskaan kulunut loppuun, vaan jouduin nakkaamaan vanhentuneita roskiin. Pois heitettyjä ja vanhentuneita tuotteita ei näy näistä tilastoista, sillä en pitänyt niistä juuri mitään listaa.

Suihkugeelien kuluminen ei ollut yllättävää - niitä kuluu aina! Shampoota taas ei tunnu juuri kuluvan minun päähäni, vaikka käytän sitä jokaisen suihkussa käynnin yhteydessä (käyn suihkussa 2-4 kertaa viikossa, riippuen tietysti siitä kuinka usein esim. käyn treeneissä). Nähtävästi itselle riittäisi ostaa vuoden aikana noin kaksi shampoopulloa - tai yksi jättikokoinen, jollainen nyt löytyy kylppäristä.

Tuoksuja ei kovin paljoa päässyt kulumaan, mutta huomasin sen jo itsekin ilman listauksia. Viime vuonna aika monet tuoksut tuntuivat tökkivän ja kärsinkin eräänlaisesta tuoksuähkystä. Usein käytin ennemmin vain kevyttä vartalosuihketta parfyymeiden ja hajuvesien sijasta.

Viime vuonna pidin kirjaa myös ostoksista ja vuoden piti olla myös ostolakkovuosi. Mutta arvatkaa mitä? Se ostolakko meni ihan päin hanuria ja unohdin myös kirjata niitä ostoksia ylös - alussa kirjasin aika ahkerasti, mutta sitten se vain lopahti etenkin I love me-messujen jälkeen. Ehkä tänä vuonna voisin panostaa siihen paremmin?

___________

Mitä ajatuksia teille heräsi?

2 kommenttia

  1. Mä katson aina tälläisistä listoista vartalovoiteiden käytön määrän, ja ihmettelen :D. Mulla kuluu yksi pullo (200 ml) parhaimmillaan kolmessa viikossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, enpä tajunnutkaan miten vähän vartalorasvaa loppui viime vuonna! Mutta myönnän että oon tosi laiska rasvaamaan kroppaani, joten ei mikään ihme että iho kärsii kuivuudesta... :D

      Poista