12.1.2016

Veriappelsiinia, eukalyptusta ja salviaa

Tuskin olen ainoa jonka kädet ovat olleet viime aikoina yhtä rutikuivat kuin hapankorput, joiden kuivuutta on edesauttanut mm. loppiaisviikon purevat pakkaset. Joulukuussakin kulutin kaksi käsivoidetuubiani loppuun ja onhan noita eri vartalorasvojakin tullut käsiin läträiltyä.

Olen kuitenkin kokenut ettei oikein mikään niistä ole auttanut käsiini. Rasvat ovat kyllä kosteuttaneet, mutta usein niitä outui läträämään jo tunnin päästä uudelleen käsiin.

Mutta nyt olen löytänyt käsirasvarakkauteni!


Crabtree & Evelyn ultra-moisturising hand therapy -käsirasvoja on kehuttu useissa blogeissa, eikä turhaan - sillä tulee ihanan pehmeät kädet! Myös kynsinauhani ovat tykänneet tästä rasvasta, joka on tietysti vain postitiivista - jotkut käsirasvat kun kosteuttavat ihan hyvin ihon, mutta kynsinauhoille ei tunnu tapahtuvan sitten yhtään mitään.

Näiden rasvojen suhteen meinasi tulla ihan jo valinnan vaikeus, sillä niin moni kuulosti hyvältä, kuten sitruuna, hunaja & korianteri-rasva. Päädyin silti lopulta tähän Tarocco Orange-sarjan rasvaan, jossa on veriappelsiinia, eukalyptusta ja salviaa. Käsirasva sisältää myös hoitavaa sheavoita ja kosteuttavaa macademiaöljyä, sekä kynsiä ja kynsinauhoja hellivää mirhaa - olisiko siinä syyllinen siihen kuinka kynsinauhani ovat tykästyneet tähän rasvaan?
(Ja hei, tämä käsirasvahan sopii aika hyvin tähän aikaan vuodesta, sillä Tarocco-veriappelsiinien sesonkiaika alkaa helmikuussa!)


Voide tuoksuu melko mukavalle: se ei ole sellainen imelän makea, jota puolestaan viimeksi käyttämäni The Body Shopin Glazed Apple-käsirasva edusti. Tässä tuoksua voisi kuvailla ennemmin kevyen makeaksi, eukalyptuksiseksi ja myös luonnolliseksi. En yhtään ihmettelisi jos miehetkin pitäisivät tästä tuoksusta, sillä se ei ole feminiinien tai ällönmakea.

Voide imeytyy myös hyvin. Ensimmäisellä kokeilukerralla olin lähdössä kauppaan ja mietin pitkään, että uskaltaisinko laittaa korppukäsiini rasvaa jos se ei imeydykään kovin nopeasti, jolloin joko pakkanen purisi heti kosteisiin ja juuri rasvattuihin käsiini tai että lapaset tarraisivat ihoon kiinni ja sitten niiden villa kutittaisi niin hitosti kämmeniä. Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä voide imeytyi hyvin ja 5 minuutin jälkeen pystyin surutta sujauttamaan lapasetkin käsiini ilman liimaantumis- ja kutiamispelkoa, ennen kuin astuin ulos hyiseen parinkymmenen pakkasasteen ilmaan.


Crabtree & Evelyn -tuotteita en ollut käyttänyt koskaan tätä ennen, vaikka olen törmännyt niihin mm. Kicksissä asioidessa. Ensimmäisen kerran kun kuulin merkistä, niin luulin sen edustavan luonnonkosmetiikkaa, vaikkei asia niin ole. Crabtree & Evelyn-tuotteet perstuvat kylläkin luonnollisiin ainesosiin ja ne sisältävät hedelmä-, kukka-, ja kasviuutteita.

Itse en ensin kiinnittänyt mitään huomiota ainesosaluetteloon, ennen kuin poikaystävä huomautti kuinka pitkän näköinen se on. Tuon huomautuksen jälkeen puhalsin vain ilmaa ulos suustani hieman turhautuneena, sillä en millään jaksaisi lukea noin pitkää listaa tarkasti läpi! Laiska kun olen.

Kicks-myymälöiden lisäksi Crabtree & Evelyn-tuotteita myy myös eleven.fi, josta itse ostin tämän rasvan.
Kuvausrekvisiittana ei valitettavasti tällä kertaa ollut veriappelsiineja, vaan klementiinejä.


_____

Mihin käsirasvaan luotatte?

4 kommenttia

 1. Ihanan kuuloinen tuote! Olen käyttänyt tältä merkiltä yhden käsivoiteen, joka oli kivan merellisen tuoksuinen mutta kosteutusteho oli aika kevyt, mutta tämä on varmasti tehokkaampaa sarjaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, merellisen tuoksuiseen en näiltä olekaan törmännyt! Se olisikin hauska kesälle :D

   Näin the body shopin käsirasvan käytön jälkeen tämä tuntui kyllä enemmän auttavan käsiini. :D

   Poista
 2. Täytyy jossain vaiheessa tutustua tähän sarjaan :) Kicksissä olen näitä kyllä katsellut! Nyt ostin Kicksin alesta Björk & Berriesin käsivoide-käsienpesuaine-setin, se voide ainakin vaikuttaa pätevältä. Mutta nolona myönnän, että tassujen hoito on kyllä välillä retuperällä, tänäänkin unohdin rasvailun ja kamalat kopruthan nämä ovat.

  ps. Ihanat kuvat <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä tuo ostoksesi! :) Itsestä taas tuntuu että käsiä pitää rasvata vähän väliä, mutta itsellä jo työ tekee sen että kädet ovat aikamoisella koetuksella näiden pakkasten lisäksi... :D

   Ja kiitos! :)

   Poista