10.3.2016

Herra Lin puutarha

Viime viikolla ilmestyi Sokoksen Kutsu kauneuteen-tapahtuman kuvasto, joka onkin nyt parasta aikaa menossa myymälöissä. Tarkoituksenani ei kuitenkaan ole kirjoittaa nyt itse tapahtumasta tai sen tarjouksista, vaan siitä kuinka tuo kuvasto muistutti minua eräästä tuotteesta, jota en ole suinkaan unohtanut. Ehei, tämä tuote kuuluu lemppareihini, mutta olen unohtanut vain kertoa siitä täällä.

Kyseessä siis on Hermèsin parfyymi, Le Jardin de Monsieur Li.


Kutsu kauneuteen-kuvaston takakannessa oli tyylikäs mainoskuva tästä tuoksusta, joka on lemppareitani yhdessä Armanin Acqua di Gioian kanssa. Tuoksu on myös tuorein tuoksuhankintani, jonka vuoksi sitä ei ole näkynyt aiemmissa tuoksupostauksissani millään tavalla ja olen myös säästellyt hieman tämän käyttöä lähemmäs kevättä.

Le Jardin de Monsieur Li on hyvin yksinkertainen ja se ei sisällä lukuisia eri tuoksuelementtejä kuten jotkut muut tuoksut saattavat. Tässä tuoksussa on kaikessa yksinkertaisuudessaan kumkvattia, jasmiinia ja minttua. Jotkut ovat kuvanneet tuoksun olevan kuin zen ja voisin itsekin sanoa sitä sellaiseksi. Se ei ole tajuntaa räjäyttävä vaan se tuo mieleen kostean nurmikon sateen jälkeen ja aamuauringon valonsäkeet. Tätä tuoksua nuuhkaistessa mieli ikään kuin lepää ja tuo rauhanomaisen tunteen, mutta silti se samalla piristää päivää.

Tuoksu on myös pitkäkestoinen, sillä olen saanut kuulla poikakaveriltani kuinka yksi aamulla laitettu suihkaus on tuoksunut vielä illallakin.

Jos pitää yksinkertaisista tuoksuista, niin suosittelen nuuhkaisemaan tätä. Jos taas pitää paljon puhuvista, rohkeista tai oikein makeista tuoksuista, niin luultavasti tämä voi olla jopa tylsä.

_______

Ovatko Hermésin tuoksut teille tuttuja?
Kaipaatko yksinkertaisuutta vai enemmän vivahteita tuoksultasi?

6 kommenttia

 1. Kuulostaapa ihanalta tuo mielikuva! Itse olen yleesä enemmän joko kepeän makeiden tai sitten oikein tummien tuoksujen ystävä, mutta kyllähän sitä jonkun rauhoittavan ja yksinkertaisen tuoksun kokoelmiinsa tarvisi :) Täytyy tehdä oikein lista kaikista blogeissa viimeaikoina suositelluista hajuvesistä ja nuuhkia ne läpi sitten loppukuun laivareissulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten hauska mennä nuuhkimaan blogeissa vilahtaneita tuoksuja, se on vähän kuin tirkistelyä itse bloggaajasta. :D On aina jännä seurata muiden tuoksumieltymyksiä ja katsoa, osuisiko ne yksiin jonkun toisen kanssa!

   Poista
 2. Mä rakastan Hermés'in tuoksuja! Eniten kuumottelisivat Un jardin apres Mousson (kardemummaa!) ja Eau des Merveilles. Minulla on lahjakortti Stockalle, pallottelen näiden kahden sekä loppuneen vakkarituoksuni välillä. Elämän suuret ongelmat!

  Koko Jardin-sarja on mielestäni lumoava, ja pelkkä konseptikin on kiehtova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apres la Mousson houkutteli minuakin ja hilkulla oli etten sitä olisi ottanut! Tämä kuitenkin lopulta toimi paremmin ihollani. :D

   Jardin-sarja on kyllä kiinnostava ja ovathan nämä Hermesin tuoksut mukavaa vaihtelua nyt kun tulivat tännekin suuntaan myyntiin. :) Kyllä itsestä tuli ihan Hermesin fani!

   Poista