25.4.2016

LA Splash mattahuulipunat

Nestemäiset mattahuulipunat ovat kuumaa kamaa - sen huomaa esim. Sokoksen NYX -meikkihyllyllä kun suuri osa hiplailee nimenomaan mattapunia kiiltojen ja perinteisten huulipunien sijasta.  Ja kyllä, myös minä olen hurahtanut nestemäisiin mattapuniin! Kyseisessä kategoriassa uusin tuttavuus on itselle ollut LA Splash, jonka pinkki puna on vilahtanut jo aiemminkin täällä blogissa. Myöhemmin tilasin vielä yhden merkin punan ja nyt voinkin kertoa paremmin näistä.


Lip Cotoure -kokoelman Forbidden punan kaveriksi tilasin Studio Shine waterproof lip lustre -kokoelmasta sävyn Aurora. Alunperin suunnitelmani oli jo ihan ensimmäiseksi punaksi tilata Studio Shine-kokoelmasta sävy Ariel, minkäs muunkaan kuin Pieni merenneito-vibojen vuoksi. Lopulta kuitenkin kallistuin Forbiddeniin, johon olen kyllä ollut hyvin tyytyväinen. Ariel sai siis vielä odottaa.

Aurora taas oli sävy, jota en alunperin edes kuvitellut hankkivani kun monet muut sävyt näyttivät niin kivoilta. Mutta kun katselin muutamien kauneusvloggaajien videoita näistä punista, alkoi Aurora yhtäkkiä kutsua minua eräänlaisesta satavuotisesta unesta Lopulta klikkasinkin sen ostoskoriin.

Anteeksi Ariel, joudut sittenkin vielä odottelemaan.


Siinä missä Forbidden on selvä pirtsakka kesäsävy (sellainen oikein kuumah! pinkki), niin Aurora taipuu enemmän syksyyn. Se on tumma purppura, joka henkii hieman goottihenkeä ja en tiedä onko se jopa ehkä pikkaisen liian tumma sävy minulle - ainakin tähän aikaa vuodesta. En ihan odottanut Auroran olevan näin tumma ja violetti, sillä joissain kuvissa se näytti vaaleammalta ja ns. pirtsakammalta. Huulilla huomaa ettei se ole Forbiddenin tapaan absoluuttisen matta, vaan hohtavampi. Tämä myös tuntuu kertyvän enemmän huulten juonteisiin kuin Forbidden, jolloin huulten ryppyisyys korostuu.

Studio Shine -kokoleman punathan on nimetty Disneyn naishahmojen mukaan ja täytyy kyllä sanoa, että Auroran sävy ei ehkä ihan vastaa sellaista sävyä jota itse olettaisin Prinsessa Ruususen käyttävän huulilla.

Seuraavissa kuvissa huulet on punattu ilman rajausta:

Forbidden

Aurora

LA Splashin punat todellakin ovat vedenkestäviä, joka on hyvä asia laiskalle huulipunan lisääjälle. Ne todella kestävät juomiset ja syömiset (jos ruoka ei ole erityisen rasvaista), joten punaa ei tarvitse lisätä kesken päivän.
Kuitenkin tällä vedenkestävyydellä on myös huonot puolensa, sillä puna tulisi saada kerralla levitettyä nätisti huulille - ja se vaatii aikaa. Jos on kiire, niin silloin itse skippaan nämä punat ja valitsen jonkun vaivattomamman. LA Splashien punien levitys kun vaatii keskivertopunaa enemmän aikaa, sillä koostumus on hieman juoksevaa ja koska sävyt ovat intensiivisiä, tulisi niiden laitto olla myös huolellista jotta lopputulos ei olisi sotkuinen. Rajaukset ovat myös tarpeen, etenkin tummemman Auroran kohdalla kuten kuvistakin voi huomata; ilman rajausta lopputulos on enemmän homsuinen.

Punia on myös aivan turha koittaa poistaa pelkällä vesipesulla, jos haluaa saada ne kokonaan pois huulilta. Jotkut käyttävät näiden poistoon kookosöljyä, joka varmasti on oiva apu punan poistoon. Omasta keittiöstä kyseistä öljyä ei tällä hetkellä löydy, joten olen käyttänyt punan poistamiseen Nivean Daily Essentials Double Effect silmämeikinpoistoainetta, joka on ollut aivan loistava huulten putsaukseen. Eihän se ole huulille tarkoitettu, joten en nyt tiedä kuinka tervettä sen käyttö huulilla sitten on.

______

Oletko tutustunut jo LA Splashiin?
Oletko myös hurahtanut nestemäisiin mattapuniin?

2 kommenttia

 1. Oijoi nyt on kyllä niin kauniin sävyisiä huulipunia, ettei ole tosikaan! ♥ LA Splash on mulle tuttu vain nimeltä, mutta täytyy ehdottomasti päästä noita punia kyllä testaamaan :) Nestemäiset mattapunat on munkin mieleeni ja niiden pysyvyys on tosiaan ihan omaa luokkaansa "tavallisiin" huulipuniin verrattuna. Multa on mennyt toi kookosöljyvinkki ihan kokonaan ohi, joten kiitos kovasti, kun kerroit tosta :D Täytyy napata ensi kauppareissulla purkki mukaan ja testailla itsekin. Mä oon myös käyttänyt tollasten punien poistoon silmämeikinpoistoainetta ja joo, ei se välttämättä kovin hyvää tee huulille, mutta ainakin on toiminut tehokkaasti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LA splashit on kyllä kestäviä ja sävyt nättejä! :) Näiden levitys vain vaatii pientä harjoittelua, jotta lopputulos olisi hyvä, kun koostumus on melko juoksevaa.

   Silmämeikinpoistoaine on ollut kyllä paras näiden poistoon, ainakin Nivean :') Pitäisi kyllä itsekin vielä testata kookosöljyä!

   Poista