28.7.2016

Valkoista & pinkkiä - White Primer & Tea Rose

Kun Everyday Mineralsin meikit tulivat myyntiin Suomeen, päihitti merkin semi-matte meikkipohja aiemman lempparini Meow Cosmeticsin mineraalimeikkipohjan. Myös EDM:n poskipuna sävyssä Primrose on viime aikoina ollut kovassa käytössä ja se nököttääkin aina valmiina meikkipussini vieressä; jos en mitään muuta keksi, niin yleensä sipaisen sitten sitä poskille.

Ja mikä kertoo siitä, että tykästyin EDM:n meikkipohjaan? No se, että tilasin sitä uuden purnukan! Samalla hyödynsin myös ilmaiset näytteet, joita jokainen voi tilata kokonaiset viisi kappaletta.


Vanha tuttu semi-matte pohja sävyssä light 2N on ollut sopiva niin sävyltään kuin ominaisuksiltaan. Silti tilasin varuilta näytteet myös vaaleammasta sävystä ivory 1N, jos vaikka talvella ihoni kaipaa vaaleampaa sävyä ja tummemman sävyn beige 3N, jos se sopisi taas kesäksi (vaikka tuskin tässä enää kerkeää ruskettumaan...). Samalla tilasin näytteen kylmemmästä sävystä rosy light 2C, sillä I love me-messuilla veikattiin että N tai C-voisivat olla sopivia iholleni. Juu, light 2N on ollut oikein sopiva, mutta ainahan voi kokeilla sopisiko jokin vielä paremmin, etenkään kun se ei maksa mitään!
 Mutta no joo, eihän se rosy light ollut sopiva vaan aivan liian punertava kasvoilleni. Joten light 2N, valitsen edelleen sinut!

Kaksi muuta (ja paremmin kuvalla esillä olevat) näytettä ovat White meikinpohjustusaineesta ja Tea Rose poskipunasta, joista kerronkin nyt hieman tarkemmin kuin noista meikkipohjien näytteistä.


White primer eli meikinpohjustusaine levitetään iholle ennen mineraalimeikkipohjaa. Primer tekee meikkipohjan ja muun meikin levityksestä helpompaa ja pidentää meikin kestoa. EDM:n primereissa on hoitavia raaka-aineita, jotka ovat ihoa rauhoittava ja tasapainoittava bambu-uute, ihoa raikastava ja hehkuvaksi tekevä seljanmarjauute ja ylellinen kuolleenmeren suola, jonka tiedetään nopeuttavan ihon paranemista, vähentävän turvotusta, kiihdyttävän pintaverenkiertoa ja edistävän ihon kosteustasapainoa.
White primer sopii meikkipohjasävyjen 0-5 alle ja sen pitäisi saada iho tasoittumaan ja kirkastumaan silmissä. Se sopii erityisesti väsyneelle ja punoittavalle iholle (punanaama täällä hei!). Kirkkaan valkoinen sävy kirkastaa ja heleyttää ihoa tehden siitä pehmeän, raikkaan ja valmiin meikkipohjan levittämistä varten.

Itselläni on sattunut sellainen hidas syttyminen primereiden suhteen. Aluksi en oikein päässyt millään niiden maailmaan, mutta lopulta tajusin kuinka vaivattomampaa meikkipohjan levitys on niiden päälle, kun itse meikkipohjaakaan ei tarvitse niin kauheasti läträtä.
White primerista en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata yhden näytteen perusteella. Se ei tee kasvoista valkoista, vaan on läpikuultava ja se tekee ihosta tasaisen ja puuterisen tuntuisen. Mineraalimeikkipohja levittyy hyvin primerin päälle ja kyllähän se hieman näytti siltä, kuin iho olisi ollut heleämpi. Kuitenkaan näin yhdellä kokeilulla en oikein osaa sanoa lopputuloksesta ja kestävyydestä sen tarkemmin, vaan se vaatisi oikeastaan pidempää käyttökokemusta.

Voi olla että tulen vielä joskus hankkimaan joko tämän primerin tai sitten vastaavan sävyssä Yellow.


Tea Rose poskipunaa olin katsellut aina vähän sillä silmällä, mutten koskaan ole raaskinut ostaa - ja niin, minä himoitsin tuota punaa ihan vain siksi kun siinä lukee "tea"(tee- ja kahviholisti täällä hei!). Siksi olikin hyvä että myös poskipunista saa valittua ilmaisia näytteitä, niin voi testata rauhassa että onko se sävy itselle mieluisin.
Tea Rose on sävyltään syvä, runsaspigmenttinen pinkin ruusuinen ja lopputulos on matta. Tea Rose on EDM:n sivujen mukaan yksi suosituimmista poskipunasävyistä.

Pinkki sävy on kaunis ja oikein tyttömäinen, en yhtään ihmettele miksi se on yksi suosituimpia sävyjä. Yhdestä näytteestä riittää ainakin pariin käyttökertaan, jos vain viitsii käyttää tuolla kömpelöllä näytepussilla. Näin näytteen perusteella Tea Rose ei kuitenkaan ihastuttanut niin paljoa kuin Primrose, sillä sävy on ehkä aivan liian pinkki minulle. Pinkkien poskipunien ystäville tämä puolestaan voisi ollakin kiva lisä kokoelmaan.

Mutta hei, loppuun vielä kuva tuotteista kasvoilla:
 • Everyday Minerals White primer meikinpohjustusaine
 • Everyday Minerals semi-matte mineraalimeikkipohja sävyssä light 2N
 • Everyday Minerals poskipuna sävyssä Tea Rose
 • Ja tietysti näppyjen peittoon Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Conclear peiteaine, siksi tuo oranssi täplä leukapielessä, haha!

Näytteiden hinnaksi on laitettu Everyday Mineralsin suomalaisessa verkkokaupassa 0,1€, mutta ostoskorissa ne vähentyvät automaattisesti kun tilaa 1-5 näytettä - tällöin ei tarvitse maksaa kuin postikulujen hinta, joka on 3,90€. Ja ovathan näytteet kiva lisä muunkin tilauksen yhteyteen (ainakin minusta).

Tarkoituksenani oli tilata myös EDM:n korjausvärejä - etenkin Sunlight Jojobaa olen katsellut sillä silmällä, vaikka myös Mint Jojoba voisi olla sopiva -, mutta odottelen vielä hetken että saan tuon UD:n peiteaineen kulutettua loppuun (johon ei varmaan minunlaisella näppynaamalla kauaa mene aikaa). Jos niistä on teillä kokemuksia, niin kertokaahan ihmeessä!

_________

Käytättekö mineraalimeikkipohjan alla puuterista vai nestemäistä primeria, vai luotatteko nakuun ihoon?
Mikä on teidän EDM suosikkinne?

2 kommenttia

 1. Tuo poskipuna on kyllä nätti! Mulla on EDM mint korjausväri ja sunlight puuteri, jotka ovat aina epäsäännöllisen säännöllisellä käytöllä, koska käytän useammin voidemaisia meikkejä kuin puuterisia mineraaleja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä nätti! :)

   Sunlight puuteri kuulostaa mielenkiintoiselta! Itsellä ei ole kuin Grimas Fixing Powder puuteri meikin viimeistelyyn, eikä se tunnu loppuvan ikinä. :D

   Poista