29.9.2016

Näppyjen nitistämiseen

Taisteluni epäpuhdasta ihoani vastaan sen kuin jatkuu vaan - tälle taistelulle ei tunnu sitten koskaan tuevan minkäänlaista loppua! Juuri kun luulin pääseväni vihdoin epäpuhtauksista eroon, niin eiköhän sitten toinen puoli kasvoista täyttynyt miliumeista - ja ei, ei vain muutamasta vaan vasemman puoleinen poski kauttaaltaan niitä. Ja niin niitä finnejäkin alkoi taas pukkaa takaisin eri puolille kasvoille (huoh!).

Avaudutaan silti ehkä joskus toiste tästä kenkkuilevasta ihostani ja keskitytään ainoastaan vain näppyihin. Jep, juuri niihin ärsyttäviin finneihin jotka eivät ole jääneet sinne teinivuosille vaan kiusaavat aikuisenkin ihoa - ja aivan kuten teininä, niin aikuisenakin ne ilmestyvät juuri silloin kun sitä vähiten kaipaisi.


Olen kokeillut näppyihin niin teepuuöljyä kuin finnilaastareitakin. Tällä kertaa halusin antaa mahdollisuuden Lierac Prescription -sarjan Dual-phase concentrate kaksivaiheiselle tiivisteelle.
Lieracilta olen aiemmin käyttänyt kuvassakin näkyvää keratolyyttista liuosta (joka onkin jo loppunut). Se taisi hieman auttaa ihooni vaikka edelleen se on epäpuhdas, mutta kyllä sen käytöllä jotain vaikutusta oli. Jos liuoskin toi pientä helpotusta, niin kyllähän sitä toivoo myös saman sarjan tiivisteeltäkin.

Dual-phase concentrate on aikuisen ihon epäpuhtauksille tarkoitetttu tiiviste, joka puhdistaa ja kuivattaa ihon epäpuhtaudet sekä ehkäisee niiden jättämien jälkien syntymistä. Sen ainesosina ovat:

Kalamiini - vaaleanpunainen jauhe, joka koostuu sinkkioksidin ja rautaoksidin sekoituksesta, ja sillä on antiseptinen vaikutus.

Hydroksihapot (10%) - salisyylihappo on keratolyyttinen (ihon pinnan kemiallinen kuorinta) ja se auttaa muita ainesosia imeytymään ihoon.

Atselaiinihappo - käytetään sen antiseptisten ominaisuuden vuoksi, joka tuhoaa Propionibacterium acnes-bakteereita. Säätelee myös solujen uusiutumista.

Sinkki - ihossa luonnostaan esiintyvä hivenaine, jolla on talineritystä tasapainottavia, rauhoittavia, antioksidatiivisia ja puhdistavia ominaisuuksia. Tasapainottaa talineritystä ja puhdistaa ihoa.

Kamferi - antiseptisten ominaisuuksien vuoksi.

Mentoli - kutinaa lievittävien ja antiseptisten omnaisuuksien vuoksi. Uutettu piparmintun eteerisestä öljystä.


Pienessä pullossa olevaa tiivistettä ei sekoiteta ollenkaan, vaikka varmasti mieli tekisi kun näkee sen pohjalla olevan puuterin. Vanupuikolla vain dipataan pullon pohjalle, jolloin puikon päässä on vaaleanpunaista tiivistettä jota sitten vain töpötellään näppyjen päälle. Tiivistettä tulee reilusti puikon päähän jo yhdellä dippauksella, joten itsekään en dippaa yleensä kuin vain kerran puikkoa tiivisteessä, joka riittää jo kaikille näpyilleni kasvoissa (joita on yleensä 3-8 kpl ). Mentolin ansiosta tiiviste tuntuu hieman viileältä, joka on oikeastaan ihan mukavaakin ainakin niille kipeinä jomottaville paukamille. Koska tiiviste myös näkyy vaaleina läiskinä kasvoissa, niin sen käyttö on jäänyt vain illaksi ennen nukkumaan menoa, jolloin se saa yön ajan rauhassa vaikuttaa.

Mutta auttaako se finneihin?
No kyllä se jotain auttaa. Finnit eivät yhdessä yössä katoa (onko oikeasti tököttiä joka tekisi niin?), mutta eivät näytä ja tunnu niin pahalta kuin edellisiltana. Etenkin pieniin finneihin tämä tuntuu tepsivän hyvin, mutta isoimpiin ei riitä yksi tai edes kaksikaan hoitokertaa. Onneksi tiiviste tuntuu myös melko riittoisalta, joten ei tuo pikkupullo varmaan ihan heti pääse loppumaan.

En tiedä sitten kuinka kovasti hehkutettu Mario Badescun Drying Lotion poikkeaa tästä Lieracin tiivisteestä, sillä en ole koskaan käyttänyt sitä, mutta pikaisella googlettamisella molemmissa näyttäisi olevan niin kalamiinia, salisyylihappoja, sinkkiä kuin kamferiakin.

_______

Kuinka te nitistätte näppynne?
Onko tämä Lieracin tiiviste tuttu?

6 kommenttia

 1. Voi hitsi, kun hyviä finnituotteita olisi ollut jo ainakin 30-40 vuotta sitten, kun niitä eniten kaipasin;) No, minkä mahtaa, että on syntynyt melkein sata vuotta sitten ja joutunut pärjäämään vaan jonkun Clearasil-puikon kanssa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha niinpä. :D Vaikka parasta tietysti olisi kun näitä finnitököttejä ei tarvitsisi ollenkaan, mutta eihän sille oikein mahda mitään jos on perinyt kehnon ihon kuten itse olen. ;P

   Poista
 2. Mä ostin korealaisen Mizonin, joka on ihan samanlainen tuote kuin tämä, mutta en ole vielä testannut :)

  VastaaPoista
 3. Mario Badescu tuntuu olevan ihan samanlainen kuin tämäkin, eikä mulla ainakaan ole toiminut erityisen hyvin. Juuri tuollainen fiilis, että saattoi tehdä jotain tai sitten ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin sen olevan aika samanlainen kun vaikuttavat aineet ovat samoja.

   On jännä huomata miten johonkin finniin tökötti tuntuu auttavan hyvin mutta sitten johonkin toiseen ei tunnu tapahtuvan samalla vauhdilla mitään! :P

   Poista