26.9.2016

Takkutukan kesytystä

Viime aikoina huomasin aina suihkussa käynnin jälkeen, kuinka takkuiset hiukseni olivat. Siis oikeasti, vaikka kuinka läträsin RICHin Pure Intense Luxury hoitoainetta, niin siitä huolimatta hiukseni eivät meinanneet kesyyntyä (etenkään jakauksen oikealta puolelta, joka jostain syystä on se kaikista takkuisin puoli aina...). Usein näytin siis siltä, että olisin sopinut vaikka uusimman Rölli -elokuvan taustalle hyörimään ilman, että kukaan olisi kiinnittänyt mitään huomiota.

Koska aloin hiljalleen turhautua takkuisiin hiuksiini ja selvityssuihkeiden jatkuvaan läträämiseen, niin katsoin parhaaksi ostaa uusia purnukoita hiusten pesuihin. Yleensä kyllä yritän kituutella loppuun asti vaikka tuote ei olisi ehkä se kaikista paras hiuksilleni, mutta tällä kertaa aloin jo turhautumaan niin että luovutin jo kesken yhden tuotteen käytön - etenkin kun sitä hoitoanetta on vielä puoli litraa jäljellä...!


Kovasti kehuttuja Maria Nilan tuotteita oli ilmestynyt Sokoksen hyllyille, joten ei tarvinnut netistä tilata ja odottaa tuotteen saapumista. Itse kävin ostamassa True Soft -sarjan hoitoaineen Kutsu Kauneuteen-viikoilta, jolloin normaalihintaisista tuotteista sai kuponkia vilauttelemalla 20% alennuksen  (itse asiassa hoitoaine oli ainoa hankintani koko tapahtumasta).

Ehkä olisi ollut fiksua ostaa samalla myös saman sarjan shampoo hoitoaineen kaveriksi, mutta kun kauneustapahtuma meni jo ohi ja tuotteet olivat taas normaaleissa hinnoissaan, niin tarjoushaukan nokkani kääntyi jo toiseen suuntaan. Ja niin sitten myöhemmin hankin cocopanda.fi'stä Davinesin Naturaltech-sarjaan kuuluvan sulfaatittoman shampoon.


Maria Nilan True Soft -tuotteet ovat karkeille ja kuiville hiuksille, sillä niiden tehtävänä on silottaa, kosteuttaa ja vahvistaa hiusta. Hoitoneessa oleva arganöljy autaa vähentämään hiuksen sähköisyyttä ja pörröisyyttä ja Colour Guard Complex auttaa suojaamaan hiusta mekaanista rasitusta, UV-säteilyä ja vapaita happiradikaaleja vastaan.
Näiden lisäksi Maria Nilan tuotteet ovat 100% vegaanisia, sulfaatti- ja parabeenivapaita.

Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen huomasin eron aiempaan hoitoaineeseen verrattuna: hiuksista tuli kiiltävämmät ja ne silottuivat paremmin. Aina en ole tarvinnut harjaamiseen selvityssuihkettakaan, joka on jo plussaa. Silti tämäkään ei silota hiuksia aivan täydellisesti, mutta ainakin kampaaminen on huomattavasti helpottunut.

Tämä hoitoaine kyllä voitti minut puolelleen!


Davinesin Naturaltech-sarjan Replumping shampoo sopii kaikille hiustyypeille, mutta erityisesti hennoille ja ohuille hiuksille. Se lisää hiusten elastisuutta ja kosteuttaa hiusta ja hiuspohjaa. Sen aktiiviset ainesosat ovat petitgrain eteerinen öljy, joka antaa hiuksille elastisuutta, hellävaraiset pinta-aktiiviaineet jotka puhdistavat hellästi hiuksia ja fytoseuttiset aineet luumusta. Ja niin, shampoo on sulfaatiton ja incilistan kärjessä oleva puhdistava ainesosa löytyy nimellä Sodium Lauroyl Methyl Isethionate.

Jos joku nyt miettii että kärsinkö eräänlaisesta sulfaattikammosta, niin ei se ainakaan sitä ole. Viime aikoina olen vain miettinyt sopisivatko sulfaattivapaat tuotteet paremmin, sillä päänahkani on herkkyyteen taipuvainen (kuten kampaaja on sanonut: ei tarvinnut kuin hipaista kammalla niin hipaistu kohta alkoi jo punoittaa). Toisinaan saatan myös kärsiä ikävistä paukamista päänahassa, jotka tulevat juurikin hiusten pesun jälkeen - tässäkin mietin että olisiko sulfaatti siihen syypää.
Toisaalta sulfaatti ei kuulemma tee ympäristölle hyvää, joten eikö luonnostakin täytyisi pitää huolta?

Shampoo tuoksuu kivasti hieman sitruksiselle ja onhan pullokin aika tyylikkään näköinen suihkuhyllyllä. Aine itsessään on aavistuksen juoksevaa, muttei liian. Toisinaan shampoo vaahtoaa kevyesti ja toisinaan taas ei, riippuen ihan siitä kuinka likainen tai muotoiluainejäämiä sisältävä tukka on pesuhetkellä päässä. Joskus hiuksia pestäessä tulee sellainen olo että "peseekö tämä ollenkaan hiuksia?" kun se ei vaahtoa samanlailla runsaasti kuin sulfaattia sisältävät shampoot joita aina aiemmin käytin. Huuhdellessa kuitenkin aina huomaa että kyllä se pesee, sillä taas se tuttu takkuinen leijonaharja kohoaa hieman esiin - ja siksi sitä hoitoainetta on pakko laittaa.

Kuitenkaan en huomannut shampoossa mitään erikoista tai muuta mullistavaa, mutta eivät hiukset mitään pahaakaan sano tästä. Ehkä pidempi käyttöaika kertoo vielä enemmän shampoon laadusta ja onko sillä ollut mitään vaikutusta hiuksiini tai päänahkaani.

______

Suositteko sulfaatteja sisältäviä vai sulfaattivapaita tuotteita?

4 kommenttia

 1. Maria Nilan hoitoaine on kiinnostanut mua jo jonkin aikaa, kiva kuulla että se on ihan hyvä. Harmi vain että en itse löytänyt alekuponkia mistään kauneuspäiville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iteltä löyty S-mobiilista niin sitä kautta käytin. :) Taisi joku paperinenkin versio tulla mutta - yllätys yllätys - hukkasin sen :')

   Poista
 2. Mä en ole kiinnittänyt huomiota, onko shampooni sulfaatiton vai sulfaatillinen :D Jossain vaiheessa himoitsin MOPin hiustuotteita, jotka ovat käsitykseni mukaan sulfaatittomia :) Maria Nila vaikuttaa merkkinä vallan ihastuttavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ennen, mutta nyt oli pakko kokeilla. :D
   Totta, Maria Nila on kiinnostava eikä yhtään huono! :)

   Poista