14.11.2016

Akneihon meikkaus mineraalipeiteaineilla

Postaus sisältää aknenäppyläisiä kuvia, eikä kuvia ole siloteltu tai ylivalotettu paremman lopputuloksen saamiseksi.Tässä postauksessa käydään läpi messuilta ostamani Everyday Mineralsin peiteaineet ja samalla hieman katsotaan akneihon meikkausta mineraalimeikeillä. Jostain syystä en tahtonut löytää oikein kunnolla netistä akneihon meikkauksesta mineraalimeikkien voimin tai jos löysinkin, niin silloin kuvat olivat voimakkaasti valottuneet tai näppyjä oli vain pari hassua leukapielessä. Vaikka itsellänikään ei ole mikään mielettömän vaikea akne - enemmänkin keskivaikea -, niin olisin silti toivonut näkeväni muitakin kuin lievän aknen meikkausta. Tietysti olen katsonut tämän kuuluisan My Pale Skin-blogin videon ja seuraan neitokaista ihan instankin puolella, joten kyllä siitä akneihon meikkauksesta on saatavilla ihan hyvin vinkkejä ja neuvoja. Mutta missä ovat ne akneihon meikkaukset mineraalimeikeillä? Niitäkin varmasti löytyy, mutta itse en vain ole osannut löytää niitä!

Näin aknesta kärsivänä on pakko myöntää, että kaipaan usein nestemäisten meikkivoiteiden helppoutta, sillä tarpeeksi peittävät yksilöt peittävät jo niitä punoittavia näppylöitäkin aika hyvin ilman erillistä peiteainetta. Ihosta tulee melko pienellä vaivalla tasaisemman näköinen ja pahimpiin näppyihin riittää vain sipaisu peiteainetta. Toisaalta taas naamani alkaa jo "sulamaan" joistain meikkivoiteista puuteroinnista huolimatta, kun iho alkaa pukkaamaan rasvaa ja myöhemmin päivällä näppyjen punaisuuskin saattaa puskea voiteen alta esiin. Mutta kuitenkin, ihan rehellisesti sanoen ikävöin välillä "tavis" meikkivoiteiden perään vaikka kuinka täällä huutelenkin mineraalimeikkipohjien nimeen.

Koska akneihoni kuitenkin tykkää enemmän mineraalimeikkipohjista ja koen ne nykyään itselleni myös luontevammiksi käyttää, niin halusin vaihteeksi suosia myös noita jauhemaisia mineraalipeiteaineita. Aiemmin käytössäni oli siis ihan nestemäinen Urdan Decayn peiteaine, joka sekin oli kyllä hyvä ja suoriutui mainiosti tehtävässään. Mutta voisiko jauhemaisetkin peiteaineet toimia yhtälailla?


Multi-Tasking mineraalipeiteaine on - kuten nimestä voi jo päätellä- monipuolinen peiteaine, sillä se sopii niin näppyjen peittoon kuin tummien silmänalusten häivyttämiseen. Näiden lisäksi sitä voi käyttää myös hentona korostuspuuterina, eli se ei ainoastaan vain peitä ihon pieniä virheitä, vaan sillä voi myös korostaa kasvojen parhaita puolia. Peiteaineen sävy on vaaleanruskea ja se sopii Everyday Mineralsin sävyjen 1 - Ivory, 2 - Light (minun sävyni) ja 3-Beige alle. Peiteaineen pitäisi kyllä sopia myös sävyjen 4 - Medium alle.

Itse olen tykännyt tästä erityisesti tummien silmänalusten peitossa, vaikka näppyjenkin peittoon olen sitä toisinaan käyttänyt. Se ei ehkä peitä tummia silmänalusia 100%, mutta tekee niistä siedettävämmän näköiset. Peiteaine on myös sopinut hyvin meikkipohjani alle ilman että se sieltä juurikaan erottuisi.

Tältä näyttää oman akneihon meikkaus Multi-Taskingin voimin:


1. Paljas "naku" iho joka on kosteutettu päivävoiteella.

2. Töpötelty peiteainetta ongelmakohtiin. Reunat kannattaa häivytellä jotta väri sulautuu paremmin meikkipohjan alle piiloon.

3. Lopputulos kun päälle lisätään lopuksi semi-matte Light 2N mineraalimeikkipohja.


Mint Jojoba -korjausväri on väriltään vaaleanvihreää, joka punaisen vastavärinä neutralisoi ihon punaisuutta. Se tasoittaa näppyistä ja/tai punakkaa ihoa ja häivyttää katkeilleita hiussuonia sekä tasoittaa couperoottista ihoa.

Tästä korjausväristä olen kuullut usein hyvää ja sitä on kehuttu yhtä paljon kuin EDM:n keltaista Sunlight Jojoba -korjausväriä. Flunssaisena tämä korjausväri oli myös todella tarpeen, sillä se auttoi neutralisoimaan nenänpielien punaisuutta ja saamaan täten kasvoista vähemmän "flunssaisen" näköistä. Muutenkin poskien lievään punaisuuteen tämä on auttanut hyvin ja taittanut kyllä näppyjenkin punaisuutta, muttei niitä ihan täydellisesti - se on aika paljon itse näpystäkin kiinni.

Tältä meikkaus näyttää taas Mint Jojobaa käyttäen:


1. Paljas "naku" ja kosteutettu iho.

2. Ensin levitetty puuterisiveltimellä kevyesti korjausväriä poskelle taittamaan ihon punaisuutta ja pienemmällä siveltimellä töpötetty vielä erikseen peiteainetta voimakkaasti punoittaville, tulehtuneille finneille. (Pahoittelut yläkulman epätarkkaa kuvaa, en viitsinyt ottaa uutta kun iho näyttää nyt hieman erilaiselta kuin kuvissa, joten olisi aika hassua jos yhdessä kuvassa olisi finnit erilailla kuin kolmessa muussa ;>)

3. Lopputulos semi-matte pohjan levityksen jälkeen.


Kuten kuvista voi huomata, niin lopputulos ei ole täydellisen tasainen, siloteltu tai photoshopatun näköinen. Ne ovat enemmänkin luonnollisia jossa ihon virheet näkyvät, mutta neutraalimmin. Oikeastaan on aika paljon kiinni siitä missä kunnossa se oma iho on; joskus peiteaineet peittävät tosi hyvin, mutta toisinaan oikein ärhäkkä ja tulehtunut finni ei tahdo sitten millään peittyä (ellei sitten halua että lopputuloksena on vihreä näppy paksusta kerrostamisesta). Molemmat tuotteet suoriutuvat kuitenkin ihan hyvin tehtävistään ja ne eivät kuulla meikkipohjan alta jos reunat on muistanut häivyttää hyvin.

Eniten olen käyttänyt Mint Jojobaa näppyihin ja Multi-Taskingia taas enemmän silmänalusille. Toisinaan taas saatan miksata näitä ihan keskenäänkin, eli ensin saatan sipaista Mint Jojobaa finnin päälle ja lopuksi vielä sipaisen Multi-Taskingia sen päälle. Tapoja on siis monia ja itsellänikin on vielä opeteltavaa parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi. Yhtä ainoaa ja oikeaa tapaa ei ole, jokainen löytää kokeilemalla sen itselle sopivimman.

Suosittelisin käyttämään vielä erillistä meikinpohjustetta ennen peiteaineiden ja meikkipuuterin levitystä, jotta lopputulos olisi vielä tasaisempi ja kestävämpi. Itseltäni puuttuu sellainen tällä hetkellä, jonka vuoksi tämä vaihe puuttuu kokonaan kuvista. Primereita löytyy myös jauhemaisina mineraalimeikkeinä jos "perinteiset" eivät innosta, kuten Everyday Mineralsilta ja indiemerkeistä Meow Cosmeticsilta. Nyt kun olen ollut ilman primeria niin olen huomannut, että meikkipohjaa myös kuluu enemmän kuin aiemmin, joten taloudellisesta näkökumasta katsottuna on oikeastaan aika sama että ostaako sekä primerin että meikkipohjan vai uuden meikkipohjan tiheämpään tahtiin. Täytyy kyllä itsekin hankkia jossain vaiheessa sopiva primeri itselle!

Ja lopuksi tietysti suosikki viimeistelypuuteriasi suosittelen levittämään meikin kiinnittymiseen. ;)


__________
Löytyykö Multi-Tasking ja/tai Mint Jojoba teidän meikkipussista?

8 kommenttia

 1. Hyvä postaus, luonnollinen mutta aika hyvin peittävä lopputulos. Itse tykkään Sunlightista keltaisille silmänalusille ja multitaskingista juuri näpyille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!

   Iteltä löytyy Lily Lolon keltainen korjausväri PeepO tummille silmänalusille, en tiedä sitten eroaako se hirveästi EDM:n Sunlightista. :)

   Poista
 2. Sunlight on tosi hyvä, vaikken enää varsinaisesta aknesta kärsikään. Ihoni punoittaa muutoinkin helposti, koska olen sen verran vaalea. Hieno postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä itsekin hankkia joskus Sunlight kun sitä niin kehutaan. :) Hyvä kuulla että se toimii!
   Ja kiitos! :)

   Poista
 3. Minä olen meikkaillut mineraalimeikeillä jo vuosikaudet ja niistä (harvakseltaan päivittyvässä) blogissanikin kirjoitellut ja meikkikuviakin on. Kasvot välillä enemmän aknesta kärsien välillä vähemmän. Olen tosin jo aika pitkään suosinut tuplameikkipohjaa eli käytän paljon sekä nestemäistä että mineraalimeikkipohjaa yhdessä. Käytän nykyään enimmäkseen Meow Cosmeticsin tuotteita, jonkin verran myös Everyday Mineralsin pohjia. Meow'lta käytössä flawless (peittävin) ja pampered (keskimmäinen).

  Oma kokemukseni on, että mineraalimeikit sopivat erittäin loistavasti akneihon meikkaamiseen ja niillä on mahdollista saada todella peittävä lopputulos niin halutessaan. Omasta mielestäni mineraalimeikeillä saa paljon luonnollisemman meikkipohjan akneiholle vaikka siitä tekisi "paksun" ja peittävän, kuin nestemäisillä/voidemaisilla tuotteilla.

  Oikein hyvä postaus ja hienoa, että akneihosta ja sen meikkaamisesta postataan! Loistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah Meowin pampered! ♡ Flawless oli omaan makuun liian peittävä, mutta siihen saattoi vaikuttaa myös sävy sillä näytin siinä aivan kalkkilaivan kapteenilta. :D

   Totta, mineraalimeikit ovat hyviä akneiholle kun iho ei tukkiudu. Itsellä juuri mineraalimeikit toivat helpotusta akneeni silloin vuosia sitten, mutta toki näin hormonaalisessa aknessa paheneviakon vaiheita on jolloin mikään ei tunnu auttavan.

   Kiva kuulla! :)

   Poista
 4. Hienoa, että olet jaksanut tehdä tän postauksen :) Muistan kun oma ihoni oli kunnolla näpyillä peittämisen olleen haastavaa.

  Mutta Multi-Tasking löytyy ja olen tykännyt siitä silmien alla, se on ihanasti valoa heijastava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä välillä haastavaa peittää kaikkia näppyjä, etenkin kun oma silmä saattaa kaikesta peitosta huolimatta kiinnittää niihin yhä huomiota vaikkei muut niinkään niitä katselisi. :D

   Multi-Tasking on kyllä oiva silmien alla! :)

   Poista