20.11.2016

Höyryhengitystä flunssaan ja kauneuteen

Flunssakausi jyllää hyvää tahtia.

Itse olen ollut lokakuun loppupuoliskon ja koko marraskuun flunssassa, joka ei olekaan ollut ihan helppo. Ensimmäisenä lykkäsi kuumeen, sitten oli aivan järkyttävä yskä ja juuri kun oli paranemassa, niin eiköhän se tullut takaisin ja taas kului nenäliinoja ja aika meni lähinnä sängyn pohjassa. Tiedä sitten onko Tetralysal-antibioottikuurilla jotain vaikutusta siihen että vastuskykyni on heikoimmillaan, siitäkin huolimatta että kiskon naamaani maitohappobakteereja, vai onko liikkeellä oleva flunssa sitten niin ärhäkkää. Onko teillä ollut hankalaa flunssaa nyt?

Monelle on varmaan tuttua että tukkoiseen oloon suositellaan höyryhengitystä. Tätä olen itsekin toisinaan käyttänyt, mutta tällä kertaa hyödynsin myös timjamia höyryhengittelyyn.


Timjamin sanotaan tekevän hyvää niin hengitysteille kuin ihollekin. Se avaa hengitysteitä ja auttaa ihon epäpuhtauksiin, joten yrtti sopii niin kauneushöyrytykseen kuin höyryhengitykseenkin - oli sitten flunssassa tai ei. Timjaminhan on todettu myös auttavan akneen kun se on uutettu alkoholiin (lähde), joten kyllä niissä puheissa sen antiseptisistä ominaisuuksista taitaa olla jotain perää!

Jos ei flunssasta kärsi, niin höyrytys tuo ainakin pientä ekstraa ihonhoitoon, sillä se avaa ihohuokosia ja auttaa ihoa syväpuhdistumaan, kosteuttaa kasvoja ja parantaa ihon verenkiertoa. Plus se rentouttaa, ainakin itsellä oli melko lähellä etten meinannut nukahtaa kesken höyrytyksen kun haistelin timjamin tuoksua pyyhkeen alla. Onneksi nenä alkoi sen verran vuotamaan, että jouduin välillä keskeyttämään höyryhengityksen niistämiseen.

Höyrytykseen voi käyttää joko kuivattuja tai tuoreita yrttejä tai eteerisiä öljyjä. Itse käytin ensimmäisellä kerralla kuivattua timjamia ja toisella kertaa tuoreita jämiä, jotka olivat ruoanlaitosta jääneet yli. Höyryä hengitellään n. 10 minuuttia pyyhkeen alla, silmiä varoen. Lopuksi pyyhitään kasvot pyyhkeeseen ja huuhdotaan vielä viileämmällä vedellä, jotta ihohuokoset supistuvat.

_______

Suositteko yrttejä flunssan hoidossa ja/tai ihonhoidossa?

2 kommenttia

 1. Mä yleensä vedä flunssan kolkuttassa ovelle kunnon sinkkikuurin :D Aurinkohattu-uutetta on joskus muinoin tullut nautittua, mutta nykyään tosiaankin käytän imeskeltäviä sinkkitabletteja. Kyllä niistä jotain apua ehkä on, flunssa saattaa taittua nopeammin ohi :)

  Pikaista paranemista toivotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki vedän yleensä sinkkiä, mutta nyt tuli niin huono olo niistä että oli pakko jättää pois. :D

   Ja kiitos! Parempaan suuntaan ollaan sentään nyt menossa. :')

   Poista