30.11.2016

IDUN Minerals mineraalimeikkipohja

Pitkästä aikaa olisi luvassa yhden mineraalimeikkipohjan esittelyä!

Olin hypistellyt aikani apteekeissa IDUN Mineralsin tuotteita, joista etenkin paljon hehkuttu mineraalimeikkipohja kiinnosti kovasti (ja Alexandrit sävyinen kynsilakka on himotuslistallani). Nyt ihka ensimmäistä kertaa lähestyinkin itse merkin maahantuojaa ja pyysin meikkipohjaa testattavaksi.

Sain testattavaksi pyytämäni mineraalimeikkipohjan valitsemassani sävyn Saga ja tämän lisäksi vielä merkin oman kabukisiveltimen pohjan levittämistä varten. Joten eiköhän käydä nyt yhdessä läpi nämä tuotteet!IDUN Minerals on ruotsalainen kosmetiikkasarja ja merkin meikkipuuteri on ainoa kosmetiikkatuote, joka on päässyt Ruotsin Astma- ja Allergialiiton suosituslistalle ja saanut Svalanmärkt eli Pääsky-merkin, joka osoittaa ettei tuote sisällä yleisimpiä allergeenejä ja muita iholle ärsyttäviä ainesosia. Idunin tuotteet sopivatkin täten myös herkkäihoisille ja erilaisista iho-ongelmista kärsiville.

Toisin sanoen meikit kuulostavat juuri siltä mitä apteekissa myynnissä olevan kosmetiikan olettaisi olevankin.Jos pitäisi valita kaunein mineraalipohjien pakkaus, niin se on ehdottomasti Idunin! Purkin kansi itsessään on kuin pikkuinen taideteos, joka on ilo silmälle ja sopii jo itsessään pieneksi sisustuselementiksi meikkipöydälle. Pakkaus on myös hauskasti neliön muotoinen, joka on myös erilaista kuin ne perus pyöreän muodot mihin puuteriset meikkituotteet yleensä pakataan.
Tiesittekö että Idun oli yksi pohjoisen mytologian jumalattarista, jota kutsuttiin välillä ikuisen nuoruuden ja välillä taas kauneuden jumalattareksi? Tämä tarina on selvästi otettu huomioon myös pakkauksen suunnittelussa ja lopputulos on kaunis ja mytologinen.

Neliönmuotoisessa kannen pohjassa on kuitenkin pyöreän muotoinen syvennys, jossa kabukisivellintä on helppo pyöräyttää ja täten saa myös kaiken ripotellun puuterin helposti karvoihin.

Idunin mineraalimeikkipohja ei sisällä kuin vain puhtaita mineraalipigmenttejä, eikä se sisällä hajusteita. Aineosaluettelo koostuukin vain kuudesta aineosasta (Mica, zinc oxide, CI77491, CI77492, CI77891, CI77499) ja meikkipohja sisältää suojakertoimen SK15. Pohjan luvataan myös pysyvän koko päivän paikoillaan, sillä sen pitäisi hylkiä kosteutta.

Saga on sävyltään vaalea neutraali, joka on sävyvalikoiman toiseksi vaalein sävy. Sävyjä löytyy valikoimasta yhteensä yhdeksän.


Kaikki merkin siveltimet on puolestaan valmistettu taklonista eli synteettisestä kuidusta. Täten ne ovat allergiaystävällisiä eikä yksikään karvakamu ei ole joutunut kärsimään meikkisiveltimen vuoksi.
Kabukisiveltimen pää on pyöreähkö ja se on taipuisampi ja löysempi kuin esim. EcoToolsin kabukisivellin, mutta palautuu silti takaisin muotoonsa sillä varresta se on suht napakka. Sivellin on myös tosi pehmeä - pehmeämpi kuin EcoToolsin kabuki jos taas verrataan - joten sitä on miellyttävä käyttää kasvoilla sillä se ei kutita tai ärsytä ihoa. Idunin siveltimien pitäisikin sopia hyvin herkkäihoisille sekä aknesta (kuten minulla) tai ruusufinnistä kärsiville.
Siveltimet on myös suunniteltu niin että niitä voi pitää pystyasennossa vaikka meikkauspisteen pöydällä, sillä varren pohja on tasapäinen.

Ensimmäisenä epäilin että voisiko noin joustava sivellin toimia mineraalipohjan kanssa, sillä olen tottunut napakampiin yksilöihin. Myös aikoinaan bareMineralsin aloituspakkauksessa mukana tullut sivellin meikkipohjan levitykseen oli aika pettymys, sillä se oli liian harva ja liian löysä (poskipunien levitykseen sen sijaan olen tykännyt käyttää sitä). Yllättäen Idunin sivellin suoriutuu tehtävästään ihan hyvin ja pidän kovasti sen pehmeydestä.

Ja tässä vielä lopputulos Idunin mineraalimeikkipohjalla ja merkin omaa kabukisivellintä käyttäen:


Siinä missä Iduni eroaa muista käyttämistäni mineraalimekkipohjista on se, että se tekee kasvoista hehkuvat.  Siksi kuva on otettu suoraan aurigonpaisteesta - ei ehkä otollisin ja imartelevien kuvien ottamiseen, mutta siinä huomasi parhaiten kuinka kuulaalta kasvot näyttävät. Yleensä käyttämäni mineraalipohjat ovat olleet täysin mattapintaisia tai vain kevyesti kuultavia, joten tämä on selvästi kaikista hehkuvin niistä joita olen käyttänyt. Meikkipohjan pinta ei myöskään näytä yhtään puuterimaiselta vaikka sitä kuinka kerrostaisi, vaan se sulautuu ihoon, eikä kiristä tai kuivata. Uskoisinkin että tämä sopii kuivemmallekin iholle korostamatta ihon kuivia kohtia. Tämä ei myöskään kerääntynyt silmänympärysalueen juonteisiin kuten jotkut mineraalipuuterit ovat tehneet, vaan asettui nätisti.
 Rasvoittuvammalle iholle voisi puolestaan primeri tai viimeistelypuuteri olla tarpeen hillitäkseen ihon kiiltelyä/rasvoittumista. Itse tykkään sipaista vielä läpikuultavaa puuteria meikkipohjan päälle, sillä oma ihoni rasvoittuu tietyiltä alueilta, jolloin meikkipohja voi näyttää herkästi rasvaiselta päivän mittaa.
Ja hei, jos pikkujouluihin kaipaa hehkuvampaa meikkipohjaa niin tässä olisi kyllä yksi hyvä vaihtoehto!

Vaikka meikkipohjan lopputulos on melko hehkuva, niin se ei kuitenkaan päivän mittaa muuttunut rumaksi ja rasvaisten kasvojen näköiseksi. Jopa treenienkään jälkeen meikkipohja ei ollut kakkumainen tai sulanut rumasti kasvoilta! Hikinen tietysti, mutta ei tehnyt kasvoista sen rumempaa kuin mitä hikoilu nyt voi saada aikaan.

(Kyllä, minä treenaan meikkipohja kasvoilla koska häpeän niin paljon akneani, jos ymmärrätte.)


Idun Mineralsin tuotteita löytyy apteekeista kautta maan ja myös netistä tilaaminen onnistuu apteekkien omista verkkoapteekeista! Täydellinen jälleenmyyjien lista löytyy merkin omilta sivuilta (en hyödy millään lailla linkin klikkaamisesta). Mineraalimeikkipohjan hinta on esim, ego.fi:ssä 37€ ja kabukisiveltimen 20,60€.

Tuotteet saatu blogin kautta testiin.

____________

Onko IDUN Minerals tuttu?
Mitkä ovat omat suosikkisi merkiltä?

6 kommenttia

 1. Apteekissa olen välillä katsellut Idun-hyllyä. Kiva, että siveltimet ovat vegaanisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki usein katselen sitä hyllyä. Pakkaukset kun houkuttelee ;)

   Poista
 2. Mun suosikki IDUNilta on ehdottomasti sarjan peitevoidepaletti! Se on aivan loistava! Mulla jo toka paletti käytössä ja tuun varmasti ostamaan kolmannenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa täytyykin pitää tuo mielessä jos kerta jo oikein kolmannen kerran aiot sitä ostaa! :D

   Poista
 3. Ihan oli uusi tuttavuus tämä, mut vaikuttaa aika mielenkiintoiselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IDUNilla on kyllä aikas kiinnostusta herättäviä tuotteita ja ulkoasukin on niin nätti! :)

   Poista