23.11.2016

Suosikki siveltimeni
Sivellinkokoelmani ei ole koskaan ollut erityisen suuri ja rehellisesti sanoen olen aina ollut huono ostamaan niitä. Ties kuinka kauan meni siihen että opettelin kättämään siveltimiä luomivärien kanssa, sillä aiemmin suosin ihan vain omia sormia - jopa siihen häivyttämiseen.

Siveltimillä on kuitenkin oma roolinsa meikkaamisessa ja tässä postauksessa käydään läpi niitä omia suosikkisiveltimiäni joihin olen luottanut. Koska tottahan se on, että hyvällä siveltimellä meikkaaminen on huomattavasti helpompaa ja mukavampaa.

(Kun kerta siveltimistä on nyt puhetta, niin tällä hetkellä odotan kovasti milloin Bohon siveltimet tulisivat tänne Ekoloon myntiin! Odottaako kukaan teistä niitä?)

Siveltimeni säilytän pienessä harmaassa ruukussa jonka löysin Tigeristä, ihan kuten tuossa yllä olevassa kuvassa näkyy. Siinä näkyykin aika hyvin sivellinkokelmani, joka ei todellakaan ole suuri. Muutama sivellin sieltä puuttuu kyllä joukosta, mutta ne ovat niitä joita käytän muutenkin harvemmin. Lähes kaikki ruukussa olevat siveltimet ovat jollain tapaa käytössä, mutta selkeitä suosikkeja sieltä nousee silti esiin.


Mineraalimeikkipohjan levitykseen käytän Zoevan Rose Golden Vol. 2 -kokoelman tasapäistä 104 Buffer sivellintä, joka jyräsi aiemman suosikkini ecoToolsin kabukisiveltimen ohi. Tällä mineraalimeikkipohjan saa levitettyä ihoon niin hyvin, että se ei näytä yhtään puuteriselta vaan hyvin luonnolliselta. Karva on myös pehmeämpää kuin kabukissa, jonka vuoksi se on myös miellyttävämpi käyttää. Sivellin on kuitenkin napakka ja vaikka silloin kun tilasin siveltimen - eli vuosi sitten - niin siitä sojotti yksittäisiä ja muita pidempiä karvoja, jolloin hieman epäilin sen laatua. Siitä huolimatta sivellin on pitänyt hyvin muotonsa ja harvenemista ei ole näkynyt tähän päivään asti.
Siveltimen karvat ovat taklonkuitua ja se sopii myös voidemaisten tuotteiden levitykseen puuteristen ja mineraalimeikkituotteiden lisäksi. Samanlaista Bufferia löytyy myös muissa sävyissä jos ruusukulta ei innosta - itseä on oikeastaan alkanut miellyttää enemmän Bamboo vol. 2 siveltimen ulkomuoto, mutta olisiko siinä mitään järkeä hankkia toista samanlaista? Toisaalta toista voisi käyttää  vaikka primerin levitykseen joten hmm...


Nanshyn Angled Airbrush FA01 on puuteri/poskipunasivellin viistolla päällä. Sen muoto olisi varmasti ideaalinen poskipunan levitykseen, mutta itse olen kättänyt tätä viimeistelypuuterin levityksessä, koska se on niin ihanan pehmeä - ei kutita yhtään! Valkoinen varsi miellyttää kovasti omaa silmää ja se ei kuitenkaan ole ainoastaan vain valkoinen, vaan siinä on pientä helmiäistä mukana, joka ei ihan tuosta kuvasta nyt erotu. Jos valkoinen väri taas ei kiinnosta, niin sivellin löytyy myös mustassa värissä tummempien sävyjen ystäville.
Nanshyn siveltimet ovat vegaanisia sillä karvat ovat synteettiset.


Real Techniquesin Setting Brush on ollut ihan ässä korostuspuutereiden levitykseen, sillä sivellin on tarpeeksi pienikokoinen - muttei kuitenkaan liian!- ja se nappaa hyvin tuotetta karvoihin. On tällä tullut myös levitettyä poskipunat ja aurinkopuuteritkin toisinaan, joten sivellin on hyvin monikäyttöinen. Siveltimen varresta saa myös hyvän otteen, joten sitä on mukava jo senkin takia käyttää. Karvat ovat keinokuitua.

Sigman kulttimaineeseen noussut Blending E25 on tarkoitettu luomivärin häivyttämiseen. Olin aiemmin käyttänyt bdellium toolsin Pink Bambu 776 häivytyssivellintä, kunnes kesällä uteliaisuuteni heräsi ja tilasinkin testiin paljon hehkutetun Sigman siveltimen. Ja pakko sanoa, että luomivärin häivyttäminen on ollut sen jälkeen paljon helpompaa! Vaikka bdellium toolsin sivellin on ollut ihan hyvä tehtävässään, niin sen karva on ollut paljon karkeampaa ja sen käyttö vaati myös enemmän opettelua. Sigman sivellin taas on ollut ihanan pehmeä ja vaivaton käyttää. Itselleni on jäänt hieman epäselväksi mitä karvaa siveltimessä on, mutta pienen tutkimisen jälkeen se vaikuttaisi olevan luonnonkarvaa (tarkemmin sanottuna vuohen).

Essencen Precice eyeliner rajaussivellin on yllättävän hyvä alle kahden euron siveltimeksi. Olen huomannut meikkaustapojeni muuttuneen viimeisen parin vuoden aikana niin, etten juurikaan käytä enää nestemäisiä eyelinereita tai vahvoja kissarajauksia, vaan 3/4 rajauksistani ovat nykyään pehmeämpiä, enemmän huomaamattomia ja luomiväreillä tehtyjä.
Siinä missä en tykästynyt Essencen liian velttoon poskipunasiveltimeen, niin tämä on huomattavasti napakampi tapaus. Sivellinvarastostani löytyy myös toinen samanlainen sivellin, mutta se on puolestaan kynsilakkojen kanssa puuhasteluun. Pitäisi hankkia myös joku kulmavaha ihan jo testimielessä, sillä siveltimen muodon puolesta tämähän olisi passeli myös kulmakarvojen muotoiluun.

__________

Mitkä ovat teidän suosikkejanne siveltimissä?

4 kommenttia

 1. Ihailtavan kompakti kokoelma :)

  VastaaPoista
 2. Tekisi mieli kokeilla Nanshyn siveltimiä, kun huomasin, että niitä saa Pastel Beautystä. Näyttävät todella houkuttelevilta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tilasin juurikin Pastel Beautystä tuon siveltimen, oikeastaan heti kun ne tuli sinne myyntiin. :') Omasta puolesta voin kyllä suositella, ainakin noin yhden siveltimen perusteella. :D

   Poista