3.1.2017

Hyvästi 2016 - Tervetuloa 2017!

Hyvää uutta vuotta kaikille ♥

Vuosi 2016 sisälsi itselle sekä hyviä että huonoja hetkiä, mutta jos verrataan sitä vaikka vuoteen 2015, niin taisi se olla kokonaisuudessaan parempi. Viime vuonna pääsin toteuttamaan omia haaveita, kuten matkustaan Prahaan ja näkemään The Curen livenä (joka ei aiheuttanut pettymystä, oli hyvä ihan livenäkin!). Niin ja se kuinka viime vuonna uskaltauduin kulkemaan Helsingissä yksinäni - jopa metrolla! - sai jo ihan mielettömän fiiliksen aikaan (juu naurakaa vain siellä kaikki stadilaiset ja muut kaupunkilaiset!).

Vaikka aina sanotaan ettei pitäisi jäädä katsomaan taakseen vaan mennä eteenpäin, niin kuitenkin noita hyviä hetkiä voi muistella aina seuraavinakin vuosina niin kauan kuin oma muisti vain pelaa.


Toisaalta viime vuosi sisälsi myös ikäviäkin hetkiä. Se nimittäin alkoi heti kunnon vatsataudilla, joka hyvin todennköisesti oli norovirus ja sen jälkeen en pystynytkään viikkoon syömään mitään muuta kuin omenoita, ennen kuin ruokahaluni palasi täysin takaisin rajun oksentelun ja ripuloinni myötä. Myöhemmin syksyllä vatsani alkoi muutenkin temppuilemaan - ja vieläkin se temppuilee lääkärikäynnistä huolimatta - ja tulihan sitä mukavasti sairastuttua loppuvuonna oikein kunnon flunssaankin.

Myös akneni alkoi painamaan enemmän mieltäni ja lopulta tartuin härkää sarvista ja marssin ihotautilääkärin paikkeille pitkän jahkailun myötä.

Myös henkisesti vuosi oli ajoittain raskasta, niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Hieman ennen uutta vuotta laitoinkin instagramiin kuvan perheemme kissasta sinä päivänä, kun hän siirtyi luotamme kissojen taivaaseen. Ja ikävä on kova, sillä kyse oli kuitenkin enemmän perheenjäsenestä kuin lemmikistä, silllä jaoimmehan erilaisia hetkiä yhdessä 15 vuoden ajan.


Uskon että 2017 tulee olemaan erilainen jo senkin vuoksi, että aloitan ensi viikolla opiskelut täysin uudelle alalle ja ripustan aiemman ammattini työhaalarit naulaan ainakin kahdeksi vuodeksi. Opiskelu tietysti jännittää ja kieltämättä jopa pelottaakin, sillä en ole elämäni aikana tehnyt kuin vain yhden alan töitä(!). Uskon että muutos tulee olemaan kuitenkin enemmän positiivinen kokemus, sillä viime vuonna huomasin kuinka työt alkoivat käymään itselleni aina vain raskaammaksi ja tarvitsin pikaisesti muutosta ennen kuin palaisin täysin loppuun. Alanvaihtoa olin miettinyt kyllä jo nuorempanakin, mutta ehkä tietynlainen pelko uuden kohtaamisessa sai minua jarruttamaan muutokseen. Ja tietysti tuurillani ne opiskeluhaaveetkin kaatuivat kun työt tai muut asiat (kuten muutto paikkakunnasta toiseen) kutsuivat, sillä tietysti oli aina ajateltava esim. taloudellisestsakin näkökulmasta asioita.

Josta voitaisiinkin siirtyä siihen, kuinka tänä vuonna olisi viimein minunkin aika astua ulos omilta mukavuusalueilta ja olla vastaanottavaisempi uusille asioille. Samalla minun pitäisi oppia myönteisempään elämään ja olematta liian ankara itselleni. Huomasin myös loppuvuodesta kuinka tunsin oloni usein yksinäiseksi, kun ihmiset ympärilläni perustivat perhettä ja menivät elämässään eteenpäin, kun taas itse koin olevani enemmän paikoillani ilman minkäänlaista päämäärää. Samalla en myöskään uskaltanut olla yksin omassa seurassani, vaan kaipasin aina jotakuta lähelle pitämään seuraa tai edes ihan vain juttelemaan puhelimessa, sillä ajatus omsta seurasta tuntui niin masentavalta -  olin siis jollain tapaa alkanut olemaan rakastamatta itseäni ja mietinkin usein, että kuka minä oikein olen?
Original pic by picturequotes.com

Ja totta kai stereotyyppisesti tämäkin vuosi pyritään aloittamalla terveellisillä elämäntavoilla. Treeni-intoni on viime aikoina kyllä ollut hieman laskussa tietyistä syistä, mutta ehkä se palautuu hiljalleen takaisin kun viimeisetkin joulutauot loppuvat. Muutenkin terveellisyys tuntuu itselläni olevan nyt pääpainossa jo senkin vuoksi että saisin vatsani pelaamaan kunnolla - ei ole kovinkaan mukavaa kuinka aina ruoan jälkeen joko röyhtäilee hervottomasti tai ruoka nousee takaisin ylös suuhun, tai sitten olo on muuten vain niin huono ja turvonnut.

Myös kulutusta täytyy huomattavasti pienentää tänä vuonna, sillä opintojen myötä myös tulot pienevät. Sen voisikin ottaa eräänlaisena haasteena jo tänne blogiinkin, sillä ainahan on mukava vinkata tuotteista jotka ovat kukkaroystävällisiä. Ja eihän sitä tiedä, jos innostun vaikka diy-kosmetiikan tekoonkin (diy -suolasuihkeen olenkin jo tehnyt, ehkä siitäkin voisi hieman kertoilla kokemuksia jossain välissä?). Muutenkin itseäni kiinnostaa tällä hetkellä ns. monitoimituotteet eli vähemmän purkkeja kaappeihin ja enemmän käyttömahdollisuuksia yhden tuotteen varassa - jostain syystä minimalistisuus on miellyttäyt omaa silmääni suuren purkkiarmeijan sijaan.

________

Hyvää vuoden aloitusta kaikille!
Tehdään tästä vuodesta entistä mielenkiintoisempi!

4 kommenttia

 1. Uuden opiskelu kuulostaa mielenkiintoiselta :). Itsekin kävin viime vuonna Prahassa ja vanha kissamme kuoli 22-vuotiaana, joten hiukan samoja asioita löytyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, siinä on ollut kissalla kiitettävästi ikää!

   Hauska huomata miten samoja asioita mahtui molempien vuoteen. :D

   Poista
 2. Mielenkiintoinen katsaus, vaikka melankolisia asioita listalta löytyikin. Meidänkin perheen kissa siirtyi kissojen taivaaseen joulujen välipäivänä. Tsemppiä uusiin haasteisiin, ja mahtavaa sekä kutkuttavaa uutta vuotta :)

  VastaaPoista