9.1.2017

Tukholman reissulta

Joulun tienoilla tuli piipahdettua Tukholmassa. Olen käynyt siellä viimeksi joskus 10 tai 11-vuotiaana, joten olikin jo korkea aika käydä siellä pitkästä aikaa sillä edelliskäynnistä oli kulunut ainakin 15 vuotta...!

Ja enhän minä muistanut ollenkaan että millainen se Tukholma oli! Jos olisin yksin matkannut sinne, niin olisin luultavasti eksynyt ja unohtunut sitten laivasta, sillä kartan lukutaitoni ovat... noh, todella surkeat. Eksyinhän lapsenakin jo koulun ja kodin väliä toisinaan, kun luulemani oikoreitit eivät olleetkaan niitä matkaa lyhentäviä, joten en liioittele yhtään kun sanon suuntavaistoni olevan todella huono.

Mutta koska en matkustanut yksin, niin pystyin olemaan kaupungissa rennommin, etenkin kun seuralaiseni osasi liikkua siellä paremmin.


Ja totta kai ensimmäinen etappi oli Tukholman Sephora, jossa kävikin melkoinen kuhina! Sieltä tarttui mukaan Sephoran omat kasvojen puhdistusliinat, kasvonaamio ja silmänalusnaamiot. Myös Kat Von D:n yksi huulipuna lähti tietysti mukaan.

Sephoran puhdistusliinat ostin sen vuoksi, että unohdin pakata matkaan omat meikinputsausvälineet, eikä laivan tax freessä ollut tarjolla kuin vauvojen kosteuspyyhkeitä (siis ihan oikeasti). Puhdistusliinoissa oli tarjolla myös pienempi 10 liinan pakkaus, jonka hinta olisi ollut 40 kruunua, mutta pulitin sitten enemmän ostamalla tuon 25 liinan pakkauksen 70 kruunulla.
Sanoisin puhdistusliinojen olevan "ihan ok", mutta halvemmallakin saa oikeasti parempaa. Parastahan tuossa on pakkaus, sillä siinä on kunnon sulkumekanismi jolloin liinat eivät pääse kuivumaan.

Sephoran Algae kasvonaamion olen jo käyttänyt ja tykkäsin siitä kovasti! Se teki ihosta sileämmän ja kimmoisamman tuntuisen sen lisäksi että se myös näytti käytön jälkeen paremmalta. Rose silmänalusnaamiota en ole vielä käyttänyt, mutta toivotaan että ne toimisivat myös!

Sephoran omat tuotteet eivät ymmärtääkseni ole eläinkokeettomia, joten pieni lipsahdus sattui näiden kohdalla. Sääli, sillä tykkäsin tuosta naamiosta kovasti!


Kat Von D -pisteellä taas oli kova kuhina ja olikin melko haastavaa päästä katselemaan itse tuotteita. Jos pisteellä ei olisi ollut niin kovasti ruuhkaa, niin olisin luultavasti ostanut jonkn toisenkin tuotteen yhden punan lisäksi, mutta katsoin paremmaksi luovuttaa. Onneksi kerkesin nappaamaan edes Lovecraft -sävyisen huulipunan Studded Kiss huulipunien joukosta (joka oli sillä hetkellä hyllyn viimeinen). Se on juuri sellainen joka päivään sopiva malvaisen pinkki nudepuna, jonka lopputulos on vieläpä matta. Tämä meneekin aiemman arkipunani MACin Bombshellin ohitse.

Tämä sentään on eläinkokeeton!


Rituals... -tuotteita puolestaan hypistelin kovasti niin maissa kuin laivalla. Maissa oli eri liikkeissä tarjolla Rituals... in lahjapakkauksia, mutta yllättäen juuri oman lempituoksuni pakkaukset eli Ritual of Sakura, loistivat tyhjyyttään. Eihän siinä auttanut lohduttautua sitten muuhun kuin ostaa laivalta pikkuinen matkapakkaus, jonka meikkipussiin oli kätkettynä sisään matkakokoiset tuotteet sarjan vartalovoiteesta, kuorinnasta, shampoosta ja suihkuvaahdosta. Laivalta ostin myös sarjan vartalo & sänky - kyllä, luit oikein että sänky - tuoksun (50ml), joka on aivan ihana!Vaikka meikkipussin ulkoasu on hyvin yksinkertainen ja mitään sanomaton, niin sisältä se on vuorattu söpösti persikkapinkillä...!

Yritin ottaa selvää Ritualsin eläinkokeettomuudesta, mutta vastaukset olivat ristiriitaisia: osa sanoo että se on varmasti eläinkokeeton, osa taas ei ole vakuuttunut sata prosenttisesti (etenkin silloin kun sähköpostiin ei oltu vastattu asiasta kysyttäessä). Ritualsin omilla sivuilla taas sanotaan ettei tuotteita testata eläinkokein ja heidät on listattu Proefdiervrij:in listalle.

Nämä olivat oikeastaan reissun ainoat ostokset - edes alkomahoolia ei tullut tippaakaan roudattua laivalta! Ehkä ihan hyväkin, niin ei tuntunut niin pahalta törsätä kosmetiikkaan pennosia.

_________

Onko tuttuja tuotteita?
Haluatko jostain näistä tuotteista tarkempaa postausta?

12 kommenttia

 1. Ihania ostoksia! :) Mä ihastuin Rituals of Sakuraan LF:n joulukalenterin myötä. Tuollainen matkapakkaus olisi kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritual of Sakura on kyllä ihana! :)

   Elevenillä näytti olevan myös lahjapakkauksia ja minisettejä näistä tuotteista! :)

   Poista
 2. Mä kävin vasta viime vuonna ekaa kertaa Tukholmassa :D. Ostin myös Ritualsia, mutta Sephora jäi jostain kumman syystä välistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! :D

   Haha no mä sivuutin taas Prahassa Sephoran vaikka monta kertaa kävelin sen ohi! :D

   Poista
 3. Kivoja ostoksia:) Sänkytuoksu...joopa joo;)
  Tuollaiset pussukat ovat ihania<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha juu-u, pullossa lukee "bed & body mist" ;D

   Ja niin on! ❤

   Poista
 4. Rituals ♥ Mua ärsyttää, ettei tosta eläinkokeettomuudesta löydy mitään varmaa tietoa :/ Hieman ehkä harmittaa nyt, etten mennyt itsekin ostamaan tota Ritualsin vartalotuoksua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä 😐

   Se on ihana! Bangerheadissa näytti myös olevan näitä ;)

   Poista
 5. Kat Von D:n tuotteita olisi kiva päästä edes katsomaan livenä :D Viime kesänä tuli käytyä Tukholmassa, mutta kun seura on niin hätäistä, että käydään yleensä aina siinä 2 km päässä olevassa kauppakeskuksessa (Siljan terminaalin lähellä). Toki sielläkin on mm. Rituals, Kicks ja H&M .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Jos ensi kerralla sitten Sephoraan asti? :)

   Poista
 6. Vau kuinka ihanalta tuo Kat Von D:n huulipuna näyttää! Juuri täydelliseltä everyday-nudelta :) Ritualsin tuotteet ovat tuttuja, ja olen rakastunut niihin täysin! Lempituoksuni on Honey Touch Indian Rose & Himalaya Honey <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä on! ;)

   Rituals on ihana! :) pitäisi tutustua muihinki tuoksuihin ❤

   Poista