2.5.2017

K-kosmetiikkaa

Korelaisen kosmetiikan nousukiito sen kuin tuntuu vain jatkuvan. Itse olen lähinnä ihastunut vain ihoa helliviin kangasnaamioihin, mutta hiljalleen alkanut taipumaan myös muihin tuotteisiin. Ehkä hieman jälkijunassa, mutta joskus joihinkin asioihin syttyy vain melko hitaasti ja pidemmän kaavan mukaisesti.

Vaikka yritänkin suosia eläinkokeetonta kosmetiikkaa, niin olen silti sortunut joihinkin tuotteisiin jotka eivät valitettavasti edusta tätä ryhmää. Näistä tuotteista en ole juuri sitten blogannut kuin ainoastaan loppuneet postauksissa, mutta tässä postauksessa on luvassa ei-eläinkokeettomia merkkejä, sillä tiedän että monia tällä hetkellä kiinnostaa juurikin k-kosmetiikka.
 Olen jo aiemminkin maininnut siitä, että Etelä-Korea aikoo lopettaa eläinkokeet vuoteen 2018 mennessä, joka varmasti lisää monen kiinnostusta korealaista kosmetiikkaa kohtaan jos ei nyt, niin ehkä sitten myöhemmin. Kuitenkin on jo eläinkokeettomia ja vegaanisia merkkejä olemassa, jotka löytyy esimerkiksi täältä.

Mutta miksi sorruin silti eläinkokeettomiin merkkeihin tilausta tehdessä?


Yksi aika painava syy on hinta. Onhan se aika ikävääkin myöntää, mutta valitettavasti raha vain tarkaisee sillä etenkin näin opiskelijana rahan käyttö on rajatumpaa kuin mitä se täysipäiväistä töitä tehdessä oli. Lisääntyvä auringonvalo sai myös minut pohtimaan aurinkosuojan käyttöä kasvoille ja ajattelin että korealaisesta kosmetiikasta varmasti löytyisi sopiva yksilö, etenkin kun ne ovat usein myös hinnaltaan edullisia. Tai ainakin itse irvistelen jos näen kaupassa kasvoille tarkoitetun aurinkosuojan, joka maksaa tyyliin 15€ ylöspäin ja saattaa jättää kasvotkin vielä tahmaisiksi, jolloin en varmana suostu sitä käyttämään - ja sitten sitä rahaakin on mennyt silloin hukkaan.

Joten kun näin cosmetic-lovessa tarjouksen The Face Shopin Natural Sun Eco No Shine Hydrating sun cream SPF40 PA+++  aurinkosuojavoiteesta kasvoille, niin pakkohan se oli tilata! Ei se 7€ hinta enää niin pahasti kirpaissut kuin ajatus 15 eurosta.


Aurinkosuoja mainostaa olevansa ekologinen jo sillä, että... no, jo voiteen nimeen on lisätty sana eko. Se johtuu siitä että voide sisätää ekosertifioitua auringonkukkauutetta ja tuotteessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia eli soveltuu vegaaneille. Voiteen pitäisi kosteutuksen ja aurinkosuojan lisäksi myös hillitä ihon rasvoittumista, pitämällä iho mattaisena.

Itse olen tykännyt tästä aurinkovoiteesta, sillä se ei ole epämiellyttävä käyttää - eli ei ällön tahmea ja voi käyttää meikin alla ilman että lähtee rullaantumaan, eikä jätä kasvojakaan valkoiseksi jos ei meikkiä vaikka käyttäisikään. Se ei tee ihosta täysin mattaista, mutta ei kovin rasvaisen näköiseksikään. Enemmänkin ehkä hieman kiiltävä, jota joku voi pitää luonnollisen hehkuvana jos ei kärsi kovn rasvoittuvasta ihosta. Voiteen tuoksu on sellainen josta tulee mieleen joku markettilaatuinen anti-aging-voide, mutta ei se ainakaan käyttöä ole haitannut. En oikein osaa sanoa mitään tuosta kiiltoa hillitsevästä omnaisuudesta, sillä olen aina käyttänyt puuteria. Mutta 7 euron hintaan ei yhtään paha!

The Face Shop ei kuitenkaan ole eläinkokeeton merkki erinäisten googlettelujen mukaan.


Ja kun kerran puuterista oli puhetta, niin jatketaan sitten siitä seuraavaan tuotteeseen. Olin nimittäin läpinäkyvän puuterin tarpeessa meikkipohjan kiinnittymiseen ja eritysesti juuri kiillon hillitsemiseksi. Mitä lähemmäs kesää mennään, niin yhä enemmän etenkin otsani tuppaa näyttää hikisen rasvaiselta, joten kaikki rasvottumista hillitsevät tuotteet ovat tervetulleita tähän aikaa vuodesta!
 Olen aiemmin käyttnyt Grimasin puuteria, mutta halusin tällä kertaa talkittoman vaihtoehdon. Niinpä tilasin itselleni Etude Housen Zero Sebum Drying Powder puuterin.Jos nyt keskitytään korealaiseen kosmetiikkaan, niin aika monet ovat hehkuttaneet Innisfreen puuteria. Noh, vastarannan kiiskinä halusin tietenkin kokeilla jotain toista merkkiä sen sijaan että lähtisin valtavirran mukana. Onko kukaan muu sellainen joka haluaa kokeilla jotain toista vastaavaa tuotetta, jos yhtä tiettyä on hehkutettu vähän joka paikassa?

Koska halusin etsiä talkittoman puuterin ja kun eBayssa taas selailee k-kosmetiikkaa, niin yleensä tuotteen ainesosalistasta ei ole mitään mainintaa. Kuinka sitten oikein voi löytää sen talkittoman, kiiltoa hillitsevän puuterin itselleen?

Vastaus tuohon kysymykseen on CosDNA; sinne kun näpyttelee tuotteen nimen niin voi löytää sen ainesosaluettelon ja esimerkiksi tästä näkee Zero Sebumin incin (piti myös paikkaansa tilaamani tuotteen kanssa kun tarkistin). Suosittelen kyllä CosDNA:ta, etenkin ostopäätöstä tehdessä se on ihan kätevä ja erityisesti jos välttelee jotain tiettyä ainesosaa.


Zero Sebum jauhemainen puuteri on valkoista, jossa on myös hento sitruksinen tuoksu. Koska itselläni ei ole kokemusta paljon hehkutetusta Innisfreen puuterista, niin tietysti olen kerennyt googlettamaan muiden kokemuksia näistä kahdesta tuotteesta. Niiden perusteella näkyvin ero näiden välillä on juurikin tuoksu, koostumukseltaan kuulemma ovat aika samanlaisia.

Zero Sebumin mukana tulee aika söpön mintunvihreä vippa, joka ei itsellä ole juuri käytössä. Vippaa käytettäessä kasvoista tulee melko kalvakat - voin vain siis kuvitella kuinka spookylta voi kesällä näyttää ruskettuneella iholla hentoinen vaalea jauhekerros kasvoilla, näin talven kalvakoittamalla iholla ero kun ei ole niin silmiin pistävä. Siveltimellä lopputulos on enemmän läpinäkyvämpi ja ai vitsit kuinka tykkään siitä miten mattaiselta kasvot tuntuvat puuteroinnin jälkeen! Mielestäni puuteri myös hillitsee ihan hyvin ihon kiiltoa, ainakin paremmin kuin Grimasin ja tuntuu myös sitä kevyemmältä.

Etude House on eläinkokeeton, mutta tuotteita toimitetaan Kiinaan.

Ympyröidyssä osiossa vipalla taputeltu puuteri

TonyMolyn I'm Real Seaweed eli merilevä kasvonaamioiden toivoin olevan eräänlainen korvike Sephoran Algae-kasvonaamiolle, johon ihastuin kovasti... mutta joita ei oikein tahdo sitten saada kuin itse liikkeestä. Nämä TonyMolyn naamiot ovat kuitenkin huomattavasti halvempia kuin Sephoran oma naamio, joten ainakin kukkaro kiittää siitä. Näitä löytyy ihan suomalaisesta Bearelin verkkokaupastakin, joten ei välttämättä tarvitse turvautua eBayhin.

Kangasnaamioissa kyllä olen yrittänyt suosia juurikin eläinkokeettomia merkkejä (kuten esittelemäni Beyondin naamio), mutta nyt sattui lipsahdus monien I'm Real-naamioiden hehkutuksen vuoksi.

Valitettavasti TonyMolykaan ei taida googlettelun perusteella olevan eläinkokeeton merkki._____________

Oletko jo kuinka hurahtanut korealaiseen kosmetiikkaan?

6 kommenttia

 1. Korealainen kosmetiikka on multa jäänyt monestakin syystä käyttämättä, mutta tosi hienoa että Etelä-Korea on luopumassa eläinkokeista. Ja nykyäänhän saa tietyin ehdoin myös myydä Kiinaan tuotteita ja välttää eläinkokeet, jos käyttää vain Kiinan viranomaisten hyväksymiä ainesosia tai myy esim. vain nettikaupan kautta. Pienin askelin asiat onneksi muuttuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pienin askelin asiat edistyvät ja eläinkokeista luopuminen on jo hyvä asia. :)

   Poista
 2. Tonymolyn naamiot ovat mulle näistä tuttuja. Tykkään niiden kosteuttavuudesta, mutta ne alkaa kuivua noin 25 minuutin jälkeen. Tykkään käyttää naamioita vaikka tunninkin verran kasvoilla (vaikka ohjeissa sanoittaisiinkin 20 min) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen pitänyt joitain naamioita yliaikaa, ainakin niitä kosteuttavia. :)

   Poista
 3. Olen täysin hullaantunut korealaiseen kosmetiikkaan! Selailen Ebayta todella ahkeraan ja olen tilanut paljon erilaisia tuotteita testiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. K-kosmetiikka on mielenkiintoista! Ebay on kyllä niin kätevä ja tullut viime aikoina enemmän shoppailupaikaksi 😉😀

   Poista