14.5.2017

Koukussa Skamiin

Nyt se tapahtui sitten minullekin. Jäin koukkuun Skamiin.

kuva: norwegianamerican.com

(Kiitoksia vain Teresalle, joka mainitsi flunssapostauksessani kyseisestä ohjelmasta...!)

Alkuviikosta aloitin katsomaan Skamia melko epäluuloisella asenteella, koska kyse on kuitenkin nuorten ohjelmasta ja päähenkilöt ovat - tiddidii! - teinejä. Mutta kuinka kävikään: yhtäkkiä vietän kaikkea muuta kuin villiä perjantai-iltaa, kun katsoin putkeen ties kuinka monta jaksoa Skamin kolmatta tuotantokautta. Eli sen sijaan että itse olisin ollut ulkona viilettämässä, niin vietinkin viikonloppuni katsoen kuinka nuoret juhlivat ja kamppailevat ihmissuhdekiemuroissaan.


En oikeastaan osaa edes sanoa miksi sarja koukuttaa. Jotenkin se on sellainen aivot narikkaan -ohjelma, jossa kuitenkin tapahtuu aina jotain. Toisaalta sitä jää haikailemaan omaa nuoruutta, että kuinka huoleton se oli... ja toisaalta myös harmittaa se, miksei se omalla kohdalla ollut niin bilerikasta mitä sarjassa tuntuu olevan.


Skamn myötä olen kaivanut myös joitain kirkkaampia huulipuniani takaisin käyttöön, sillä huomasin katselevani aina millaista huulipunaa Nooralla aina oli. Ja ai että miten hyvältä onkaan tuntunut käyttää taas kirkkaanpunaista huulipunaa, etenkin näin flunssan jälkeen!
Samalla myös kadehdin kuinka hyvin Sanalle kävi tummat huulet, itse kun näyttäisin aivan liian gootilta niissä sävyissä.

Tällä hetkellä en voi kuin vain odottaa aina lauantaita, jolloin tulee uusi jakso Yle Areenaan. Sääli, sillä maratoneja on aina niin mukava harrastaa...!

Ja hei, pakko vielä kertoa että olen katsonut sarjaa yhdessä poikakaverin kanssa ja välillä hän itsekin ehdotti että "Katsotaanko yksi jakso Skamia?". Huvittavaa sinänsä että hän ensin nauroi miksi katson jotain teinisarjaa, mutta lopulta päädyimmekin yhdessä katsomaan sitä, haha.

Ja niin eihän tässä postauksessa ollut sinänsä mitään järkeä. Tällä hetkellä on vain pieni aukko elämässä, jota ei voi täyttää kuin vasta ensi lauantaina vajaaksi puoleksi tunniksi. Pakkohan siitä oli siis täällä blogissa hieman avautua.

_____________

Oletko sinä koukussa Skamiin?

8 kommenttia

 1. Olen koukussa! Heräsin vasta pääsiäisenä, ja katsoin kahden päivän aikana kaikki siihen asti ilmestyneet jaksot. :D Ihan mahtava sarja. Oma teini-ikäni ei ollut lähelläkään tuollaista, eikä oikeastaan nykyelämänikään, mutta hitto kun on hyvä ja viihdyttävä sarja. Ja monista hahmoista oikeasti välittää, etenkin Noorasta ja Sanasta. (Sana on ihana!) Nyt viimeisin jakso herätti mussa jostain syystä paljon tunteita, eli samaistun Sanan tilanteeseen täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Yleensä nuorten sarjat on jotenkin niin kliseisiä ja ällöjä mutta Skam on kyllä osattu tehdä näin aikuiseenkin makuun!

   Mua vähän harmittaa että Chris on tytöistä jäänyt melko taka-alalle, niin ei oikein ole päässyt siihen tutustumaan verrattuna kuinka muut ovat olleet esillä. Kiva oli kuitenkin että tämä kausi on Sanasta ja kolmonen oli sitten Isakista, niin oli mukava saada teinipojan näkökulmaakin.

   Poista
 2. Minulle kävi ihan samalla tavalla ja katsoin kaikki kolme tuotantokautta todella lyhyessä ajassa! :D Lempikauteni oli ehdottomasti Noran kausi :) Minäkin ihailin hänen punaisia huuliaan ja kokeilin jopa kerran meikkiä, jossa jätin silmät meikkaamatta ja laitoin huuliin punaista. Ei ehkä ihan minun juttuni, mutta toimii Noralla superhyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki ihailin miten hyvin Nooralle sopi meikittömät silmät ja punaiset huulet, itellä kun ei toimisi sitten yhtään niin! Sääli 😀😅

   Poista
 3. Siis mulla on ihan samoja ajatuksia ku sullaki tosta sarjasta! :D Ja miten voiki jäädä tommoseen teinidraamailuun koukkuun tämän ikäsenä, hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Sitten vielä tänään töissä ollessakin tuli radiostakin juttua kuinka kaikki katsovat Skamia. :D

   Poista
 4. En oo kuullutkaan tästä, mutta mielenkiinto heräsi! :D Nyt kun loma alkoi niin voinkin hyvin vaan löhöillä sohvalla uuden sarjan parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Just hyvä löhöilyohjelma 😉

   Poista