24.7.2017

Naamioita!

Siitä huolimatta että olen aina käyttänyt kasvonaamioita, niin oikeastaan vasta viime aikoina ne todella ovat kuuluneet osana ihonhoitorutiinejani. Monilla ne ovat varmaankin kuuluneet siihen jo hyvän aikaa, mutta minähän sytyn melko monille asioille hieman jälkijunassa, etenkin niille hehkutetuille jutuille (eli luultavasti innostun niistä fidget spinnereistäkin kun muut ovat jo kyllästyneet niihin).

Tässä postauksessa keskitytäänkin naamioihin joita olen haalinut naamiointoilun huumassa.


Juhannuksen tienoilla tuli piipahdettua Tallinnassa ja Kaubamajan luonnonkosmetiikka osastolta tuli napattua Turblissin turvenaamio, joka on tarkoitettu kaikille ihotyypeille. Turbliss on siis virolainen tavaramerkki, joka on erikoistunut juurikin turvekosmetiikkaan.

Yleisesti sanottuna turvetta pidetään hyväksi epäpuhtaalle iholle, sillä se imee iholta epäpuhtauksia. Turve myös stimuloi ihon aineenvaihduntaa ja toimii voimakkaana antioksidanttina suojaten ja pitäen ihon nuorekkaana. Se sisältää bioaktiivisia yhdisteitä, jotka imeytyvät syvälle ihoon, palauttavan ihon kimmoisuuden ja ihon normaalin toiminnan. Turblissin naamiossa nämä bioaktiiviset ainesosat ovat humushappoja, fulvohappoa ja hymatomelaanihappoa ja sitten löytyy vielä anorgaanisia kivennisaineita, lipidejä, aminohappoja, entsyymejä, hivenaineita ja fytoravinteita ja rikkiä (olenko ainoa joka meni noiden lukemisesta jo ihan sekaisin?).
Kuulemma juurikin akne- ja couperosaiho hyötyvät turpeesta, vaikkakin toki siitä hyöty varmasti kaikki muutkin ihotyypit.


Turblissin naamion annetaan vaikuttaa kasvoilla 10 minuuttia. Joidenkin minuuttien jälkeen oikein tuntee kuinka ihoa alkaa kiristämään kun turve alkaa kuivumaan, mutta turpeen ei saisi antaa kuivua, vaan sitä tulisi kostuttaa hoidon aikana. Tämä taas johtuu siitä, että kuivuttuaan turpeen bioaktiivisten toiminta heikkenee, jolloin iho ei hyödy turpeen vaikutuksista. Kosteus taas pitää turpeen aktiivisena joten heti kun kuivumista alkaa tapahtumaan niin olen taputellut naamiota kosteilla sormilla (suihkepullo kyllä voisi olla tähän kätevämpi).


Onneksi naamiota ei tarvitse pitää kuin 10 minuuttia kasvoilla, sillä jos sen vaikutusaika olisi vaikka 30 minuuttia, niin pitäisin sen kosteuden ylläpitämistä melko työläänä enkä niinkään hemmottelevana hoitona. Naamion jälkeen iho tuntuu kuitenkin pehmeältä ja sileältä, eikä suinkaan inhottavan kiristävältä. Etenkin posket  - joissa akneni on aika hyvin muhinut - on tykännyt tästä naamiosta.

Turblissilta löytyy myös muitakin naamioita, kuten päänahalle ja hiuksille ja nuorellekin iholle on omansa. Myös muitakin tuotteita löytyy, joten kannattaa käydä tsekkaamassa jos Kaubamajaan eksytte.

Vaikka k-kosmetiikan puolella olenkin kuluttanut suurimmaksi osin eeri kangasnaamioita, niin pakkohan sitä oli kokeiltava purkkitavaraakin. Yksi tunnetuimmista naamioista taitaa olla Elizaveccan Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask kuplasavinaamio, jonka juju siis piilee siinä kuinka se alkaa kuplimaan iholla - tai ehkä enemmänkin vaahtoamaan.


Kuplanaamiota käytän yleensä silloin kun iho tarvitsee syväpuhdistusta silloin kun on suihkupäivä. Koen jotenkin vaivalloiseksi tämän naamion pesemisen ihan vain lavuaarin yllä käsin vettä jynssäten, joten näin laiskana ihmisenä on helpompi mennä vaikutusajan jälkeen suoraan suihkuun jossa naamion pois hinkkaaminen ei ole niin vaivalloista kun vettä suihkuaa reippaasti kasvoille. Ymmärtääkseni en ole myöskään ainoa joka tekee näin tämän naamion kohdalta, sillä muistaakseni luin jostain toisesta blogista suosituksen siitä kuinka tämän pois pesemiseksi oli parempi mennä suoraan suihkuun kuin alkaa käsin hinkkaamaan.


Naamio on ennen kaikkea hauska ja vaahtoavuus riippuu siitä kuinka paljon sitä laittaa iholle. Toisinaan sitä voi näyttää vaahtokarkkimieheltä jos naamiota laittaa reippaasti kasvoille, jos taas ohuemmin niin vaahtoaminen ei ole niin runsasta. Tämä poreileva kuplintavaihe myös tahtoo hieman kutittaa kasvoilla, jonka myös poikakaveri on todennut että naamio on hyvinkin kutittava (jep, hänkin halusi kokeilla poreilevaa naamiota). Naamion jälkeen iho tuntuu puhtaalta ja sileältä, mutta toisinaan kasvot pitää käsitellä vielä kosteusvoiteella jotta kasvoista jää vielä miellyttävämmän tuntuinen.

Naamion mukana tuli myös pikkuinen spaatteli sen levitystä varten, mutta itse koin sen ihan turhana ja olenkin lätkinyt naamiota suoraan sormin kasvoille.

Petitféen Black Pearl & Gold Hydrogel Eye Patch - naamiolaput silmänympärysiholle kuuluvat kategoriaan Virve made me buy it (ja tarkoitan siis Ostolakossa-blogin Virveä). Virven hehkutuksen jälkeen oli tietenkin pakko tilata noita hydrogeelilappusia kun olivat vielä niin edullisia, n. 8€ sisältäen 60 lappua eli 30 käyttökertaan.

Mutta pakko kuitenkin sanoa, että itse petyin tuotteeseen, sillä ne eivät tunnu vain sopivan minun sy-alueelleni. Vaikka laput kosteuttavat ihoa hyvin, niin sen sijaan että ne viilentäisivät niin itselläni ne enemmänkin kuumottavat ja kirvelevät iholla ja siksi niiden käyttö onkin hyvin epämukavaa ja taitaakin olla, että lappuset sisältävät jotain josta ihoni ei tykkää. Tai sitten ihossani on jotain joka reagoi lappujen kanssa, sillä tuota kirvelyä ei aina ole, mutta sanotaan että 3/4 käyttökerroista sitä on ollut ja 1/4 kerroista laput ovat olleet sitä mitä luvattukin: viilentäviä ja mukavia.


Tietysti olen yrittänyt miettiä päätäni puhki että mistä se oikein johtuu. Johtuuko se jostain putsarista jota olen käyttänyt ennen lappujen käyttöä? Vai johtuuko se kasvovedestä? Voi onko ihossani jotain "vikaa" tällä hetkellä? Vai onko lapuissa vain jokin aineosa joka ei yksinkertaisesti vain sovi minulle?

Punoitusta en ole koskaan saanut lappuja käytettessä, ainoastaan vain sitä inhottavaa kirvelyä ja lievää kuumottelua. Iho sen sijaan näyttää ihan normaalilta ja ainakin lopputulos on hyvän näköinen; kosteutettu ja sileämmän näköinen iho. Myös suupielen juonteet ovat tykänneet näistä lapuista ja oikeastaan niihin niitä olenkin enemmän käyttänyt, koska sillä alueella ei tapahdu samanlaista kirvelyä ja kuumottelua. Kuitenkaan en uskalla hankkia näitä toiste, sillä jokin näissä on joka ei minulle vain sovi, joten täytyykokeilla muita sy-alueen naamioita.


__________

Mihin naamioon olet tällä hetkellä erityisesti hurahtanut?

6 kommenttia

 1. En ole itse hurahtanut mihinkään naamioon erityisemmin. Pidättäydyn ihan perinteisissä voidenaamioissa, tyyliin Herbinan Moisture Balance. Mulla on tosin pari pakettia Skin Republicin silmäalusnaamiolappuja odottamassa, mutta en ole saanut aikaiseksi kokeilla. Aika jänniä tuollaiset erikoisnaamiot, kuten kupliva naamio ja nuo silmälaput. Näyttävät aika eksoottisilta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoisnaamioissa kyllä vetää puoleensa just se erikoisuus 😉 Ja onhan se nyt hauskaakin! 😄

   Poista
 2. Mullakin on toi Elizaveccan kupliva naamio! Se on tosi hauska ja mun mielestä myös tehokas :) Harmi, ettei noi silmänympärysnaamiot sopineet sulle :/ Mäkin oon miettinyt niiden ostoa, mutta pelkään myös sy-ihon reagoivan niihin huonosti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huomannu et aamuisin ne sopii mutta illalla ei 😅 en kyllä tajua mikä sen tekee, aamuisin kun voi käyttää niitä ihan ongelmitta 😳
   Koelfin silmänalusnaamioita mietin kyllä seuraavaksi kokeilla kun nekin ovat kehuja saaneet ☺️

   Poista
 3. Mulla on Sosarin turvenaamio, jonka annoin ekalla kerralla kuivua ihoon ja johan kiristi. Muutenkin naamio saa kasvoni punoittamaan vaikkei ihoni ole mitenkään herkkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se turve kyllä kiristää sitten kunnolla naamaa jos sen antaa kuivua 😀😅

   Poista