1.10.2017

Katsottua

Sunnuntaipostaukset ovat muodostuneet täällä blogissa aika paljon muulle höpötykselle kuin kosmetiikalle ja kauneudelle, niin että näille pitäisi melkein keksiä jo oma nimityksensä. Supattelu sunnuntait? Sunnarit (vähän eri mielessä, haha!)? Sutina sunnuntai ei ainakaan, sillä sutinaa on turha odottaa täällä, haha.

Nyt puhutaan vähän tv-sarjoista joita olen katsonut. Eikä nyt siis mistään salkkareista ja Simpsoneista joita nyt aina muutenkin katson. Sisimmässäni kun on pieni Skamin kokoinen aukko, jota muut tv-sarjat eivät ole saaneet täytettyä vaikka kuinka olen yrittänyt katsoa eri sarjoja! Olen kuitenkin yrittänyt täyttää tuota aukkoa kun latasin HBO:n ilmaisen kokeilukuukauden ja viettänyt sitten aikaa seuraavien parissa:


Twin Peaksin uusi tuotantokausi! Kuka muu hehkuttaa Twin Peaksia?

Twin Peaks: Return oli itselle kuitenkin aikamoinen pettymys. Oikeastaan tosi iso pettymys. Vanhasta oli jäänyt mielikuvaksi tietynlainen lämpö, johon sekoittui kahvia ja kirsikkapiirakkaa, mutta samalla outoutta ja yliluonnollisuutta - ja hieman saippuamaista draamaakin. Ja olihan se jännäkin! Muistan kuinka joskus vuosia sitten katsoin sohvalla noita vanhoja Twin Peakseja ties kuinka monta jaksoa putkeen silloin kun se oli Netflixissä, täysin koukuttuneena!!No tämä uusi kausi oli jotenkin kylmä, hitaasti etenevä, väkivaltaisempi ja.. noh, omituinen. Siitä puuttui sitä jotain ja kaipasin hirveästi agentti Cooperia, joka ei kuitenkaan ollut oma itsensä. Täysin ymmärrettävää kylläkin, mutta jotenkin kaikki eteni niin hitaasti ja jaksot tuntuivat muutenkin aika omituisilta. Esimerkiksi kahdeksas Gotta Light? meni itsellä ihan totaalisesti ohi, en millään jaksanut seurata sitä ja keskittymiseni herppaantui koko ajan muualle. En tiedä olenko sitten liian tyhmä näille Dacid Lynchin ohjauksille, kun ne menivät näissä uusissa jaksoissa ihan ohi itseltä ja joudun sitten välillä googlettamaan jotta tajuaisinkin jotain.

Tein jopa niin että yhdessä kohtaa hyppäsin aika monta jaksoa eteenpäin ja silti pysyin kärryillä koko sarjasta. Eli minun mittapuulla tosi hitaasti etenevä oli. Loppujen lopuksi oli ihan pakko jo luovuttaa, kun ei se vain pitänyt mielenkiintoani yllä.

Nyt olen kyllä katsonut vanhoja jaksoja subilta aina kun vain olen ollut hereillä. Subilta pitäisi sitten myöhemmin tulla nämä uudetkin jaksot, joten katsotaan jaksaisinko silloin katsoa niitä paremmin...


Koska keskittymiseni ei oikein pysynyt Twin Peaksin perässä, niin vaihdoin sitten seuraavaan katsottavien listojen sarjaan, nimittäin Game of Thronesiin. Ja siis joo, ihan sinne ensimmäiseen kauteen kun muut olivat katsoneet jo seitsemännen...

Joskus vuosia sitten en ollut katsonut GoTista kuin pari jaksoa ja silloinkin ilman tekstityksiä, joten en päässyt oikein käsiksi koko sarjaan. Mutta koska sarja tuntuu olevan nykyään niin iso juttu, että sitä oikein telkkarissakin on mainostettu, niin pakkohan sitä oli sivistää itseään. Mutta huomasin tykkääväni siitä! Ja arvatkaa miten hienoa se oli kun näkee kaupan parkkipaikalla auton, jonka puskurissa oli susitarra tekstillä Winter is coming ja tajuaa mitä se meinaa!

Jos HBO:n sarjoista tulee aina jotain mieleen, niin se on s*ksi & väkivalta, tai sitten edes jompikumpi niistä (esim. Sinkkuelämää ei ollut väkivaltainen, vaan käsitteli enemmänkin sitä s*ksiä). Silloin kun katsoin Boardwalk Empirea, niin sitäkin kuvasi melko hyvin kuvaus s*ksistä ja väkivallasta. Samoin on GoTin kohdalla.

(Ja s-sanassa tosiaan on tuo tähti sen takia, etten halua että joku googlettaja joka haluaa etsiä kukista ja mehiläisistä vastauksia tai etsii p*rnoa niin että joutuu pettymään kun päätyykin sivulle, jossa verrataan kahta hyvin saman sävyistä huulipunaa keskenään.)

Jos puhutaan itse hahmoista, niin huomasin inhoavani Cerceitä - tästä tuli mieleen kaikkien satujen ilkeä äitipuoli! Harvemmin miellynkään naishahmoihin, mutta pidin kyllä Daenerysista (poikaystäväkin muisti hänet parhaiten vaikkei sarjaa niin seurannut ja kehui aina tämän upeita kampauksia, hehee) ja yllätyksekseni pidin myös Hurtasta. Sen sijaan en pitänyt John Snowsta (miksi suomeksi tämän nimi on käännetty John Nietokseksi?) ja ymmärsin että hän on ainakin naisten keskuudessa suosittu hahmo...

Mutta no joo, kahdeksatta kautta odottaessa ja yksi pieni lohikäärme kelpaisi kyllä minullekin.


Sitten yksi sarja jota katsoin oli Outlander ja sopivasti tällä viikolla alkoikin Ylellä pyörimään sarjan kolmas tuotantokausi. En kokenut että sarja olisi ollut mikään erityisen hyvä tai koukuttava, mutta jotenkin sitä jäi vain seuraamaan. Oikeastaan sarja oli myös aika ärsyttävä ja... akkamainen.Siis viime aikoinahan olemme eläneet kirjoissa, elokuvissa ja tv-sarjoissa sitä aikakautta, jossa naiset ovat sankareita ja ihailun kohteita... ja jossa moni mies haluaa tavoitelle tätä yhtä ja samaa naista. Sama homma tuntuu olevan tällä Outlanderin päähahmolla Clairella, joka tietysti on kaunis, feministi ja vielä fiksukin. Aluksi en millään voinut edes sietää koko Clairea, mutta hiljalleen aloin turtua häneen ja sietämäänkin.

Välillä meinasin myös luovuttaa koko sarjan suhteen, mutta sitten tulikin jokin pieni twisti johon useimmiten liittyi sitten Jack Randall, joka aina kuin tyhjästä sitten ilmestyi paikalle ja homma kävi taas mielenkiintoisemmaksi että mitä seuraavaksi tapahtuu. Ja jäihän toisen kauden lopetusjaksokin sellaiseen kohtaan, että se kolmaskin oli pakko aloittaa.

Mutta sitä en voi kiistää etteikö Jamien näyttelijä Sam Heughan olisi ollut ilo silmälle:_______

Mitä sarjoja olette nyt viime aikoina katsoneet?

6 kommenttia

 1. Mä katon Outlanderia ihan Sam Heughanin takia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no on se vähän itselläkin niin ;D

   Poista
 2. Äääh, Outlander on niin paljon parempi kirjoina! :D Ostin puolisen vuotta sitten kaikki 8 kirjaa Torista ja nyt olen aloittanut lukemaan viimeistä. Ainakin yksi kirja on vielä tulossa, mutta menee varmasti vielä vuosia, että se suomeksi ilmestyy. (Ei riitä kärsivällisyys lukea vanhahtavasti kirjoitettua tekstiä lontooksikaan.) Nyt on ärsyttävä tilanne, kun tuo 3. kausi alkoi töllöstä, kun haluaisin ensin lukea tuon kirjan loppuun, sitten katsoa 1-2 kaudet ja sitten vasta aloittaa uudet jaksot. :D Menen muuten ihan sekaisin, kun kirjatkin vaativat yllättävän paljon keskittymistä erityisesti niin monien hahmojen vuoksi. Että kenenkäs sukulainen se tämä oli ja mistäs tämä olikaan aiemmin tuttu. Tuo henkilöiden ajoittainen paljous on välillä Outlanderissa ärsyttävää nyt jonkin huonon puolen mainitakseni.

  Twin Peaks ei ole tuttu sarja. Mies seuraa GoTia, mutta en ole jaksanut kiinnostua siitä yhtään. En ole yhtäkään jaksoa sitä katsonut. Ehkä pitäisi taas kerran tutustua kirjoihin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin yhdessä vaiheessa kirjojen lukua mutta lukeminen on jäänyt viime aikoina niin vähälle...!
   Se on kyllä hankalaa jos on monta henkilöhahmoa jotka vielä vaihtuvat tai tulevat yllättäen takaisin (etenkin jos on jokin sivuhahmo joka ei niin suuressa roolisssa ole), niin menee ihan sekaisin! Juurikin GoTissa tahtoi käydä niin, kun henkilöitä tuli lisää ja sitten olivat sukua jollekin ja joidenkin nimetkin oli niin hankalia muistaa - sitten kun joku vielä kuoli ja myöhemmin muistutettiin kuinka oli vaikka ollut tämän kuolleen palveluksessa, niin joutui aina miettimään että kukas se nyt olikaan. :D Joten ymmärrän hyvin!

   Myös GoTista suunnittelin kirjojen lukua, mutta ne olivat aina lainassa kirjastosta joten siihenhän se jäi... :'D Eli on tosi suosittu jo kirjoinakin!

   Poista
 3. En ole katsonut näistä mitään;) Sen vanhan Twin Peaksin katsoin silloin aikoinaan ja se oli omana aikanaan varsin erikoinen ja erilainen, tajunnan räjäyttäjä. Katson aika vähän mitään sarjoja, ainoastaan pohjoismaiset Nordic Noir -sarjat kiinnostavat. Odotan malttamattomana uutta kautta Silta-sarjasta. Hyviä ovat myös Bedrägriet ja Mammon. Ja lukematon määrä muita vastaavia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jäi Sillan kolmas kausi katsomatta, pitäisi katsoa se kyllä ennen uutta! :)

   Poista