7.11.2017

Alima Pure satin matte mineraalimeikkipohja

Pitkästä aikaa olisi vuorossa postausta mineraaimeikkipohjasta!

Olen jo niin vannoutunut mineraalimeikkipohjien käyttäjä, etten oikein osaa enää käyttää "tavallisia". Tätä nykyä myös mineraalipohjien saatavuus on helpottunut ja laajentunut huomattavasti siitä mitä se vaikka 2010 -luvun alussa oli.
Ja hyvä niin!


Tällä kertaa vuorossa on Alima Puren Satin Matte mineraalimeikkipohja, jonka ostin I love me- messuilta Jolien pisteeltä. Meikkipohja oli messuilla sopivasti tarjouksessa, joten totta kai se oli oiva tilaisuus kokeilla uutta merkkiä - etenkin kun vanha EDM:n meikkipohjani oli jo niin vähissä, että ostoslistaani kuuluikin uusi meikkipohja.

(Oikeastaan tässä postauksessa mennäänkin aika paljon vertaillen tätä Aliman meikkipohjaa vanhaan luottotuotteeseeni. Itse kun koen paljon helpommaksi arvostella samankaltaisia tuotteita keskenään.)Alima Puren pohja on pakattu samanlaiseen, hyvin yksinkertaiseen mustakantiseen purkkiin kuin mitä merkin poskipunakin on. Meikkipohjassa purkin pohja on kylläkin hieman suurempi tilavuudeltaan kuin poskipunassa, sillä tuotetta on (onneksi) enemmän.

Ja näin by the way, myös Inglotin hienojakoisen korostuspuuterin pakkaus on hyvin samanlainen kuin näissä Aliman tuotteissa. Aliman pakkauksissa on vain kätevä käännettvä suojamekanismi, jolla puuterin saa pidettyä sisällä ja jottei tarvitsisi pelätä puuterin pöllyävän joka paikkaan. Inglotissa on vain tarra reikien päällä, joten pöllyämiseltä ei voi aina välttää.

Reilut swatchaukset jotta sävyerot erottuisivat selvästi

Alima Puren suosituin sävy meillä suomalaisilla on ainakin Jolien nettikaupan mukaan Neutral 2, jota Jolien myyjä meinasi ensin myös kokeilla minuun. Kuitenkaan en kerennyt edes kissaa sanoa kun lähemmällä tarkastelulla myyjä jo tuumikin, että sävy Beige 2 voisi ehkä sittenkin olla osuvampi ja kokeilikin sitä ensiksi iholleni. Koska sävy näytti testailulla niin minun kuin itse myyjänkin silmään sopivalta, niin nappasin sen sitten itselleni.

Alima Puren meikkipohjista sävyt Beige ovat neutraaleja, mutta kevyesti lämpimille ihosävyille. Numero kertoo puolestaan pohjan vaaleusasteesta ja 2 on yleensä heille, jotka valitsevat tavallisemmin vaaleimman tai toiseksi vaaleimman sävyn meikkivoiteesta.

Jolien sivuilta löytyy myös kattava sävyopas Alima Puren meikkipohjan valintaan.

Aiemmin käyttämäni Everyday Mineralsin semi-matte pohja sävyssä Light 2N on myös myyjän avulla valittu sävy muutama vuosi sitten ja ollutkin melko osuva. Viime aikoina olen kuitenkin huomannut, että EDM:n pohja ei tahdo oikein sulautua ainakaan otsan alueelta yksiin, vaan tuppaa jäädä hieman liian vaaleaksi. Voi kun voisikin sanoa että olen viime kesältä päivettynyt niin ettei aiempi meikkipohja mene enää ihan niin hyvin yksiin ihoni kanssa, mutta emmehän me viime kesänä tosiaankaan saaneet juuri nauttia auringosta (kiitti vain Suomen kesä!). Ehkä Everyday Mineralsiltakin pitäisi kokeilla vaihteeksi toista sävyä?(Ja kun äsken nuristiin vähän kesästä, niin nuristaan nyt sitten vielä tämänkin hetkisestä vuodenajasta, kun kuvia on melko haastavaa ottaa etenkin meikkipohjista. Mutta yritettiin nyt silti, terveisin stereotyyppinen mielensä pahoittava suomalainen.)

Itse koin että Everyday Mineralsin meikkipohjaa saa sutia enemmän, jotta lopputulos olisi tarpeeksi peittävä. Koska itselläni on aknenäppylöitä ja niistä jääneitä tummentumia, niin en selviä aina ilman peiteainetta ja se onkin melko ehdoton EDM:n pohjaa käyttäessä. EDM:n pohja jättää myös enemmän sekä puuteroidumman jäljen että tuntuman, mutta päivän mittaa sekin tunne häviää. Koska sävy Light 2N on itselle nykyään ehkä hippuisen liian vaalea, niin se toisinaan näyttää myös "kalkkimaiselta" jota puuteroitu jälki korostaa enemmän. Kuitenkin olen tykännyt siitä kuinka pohja ei ole tehnyt täysin mattaa jälkeä ja silloin kun ihokin voi paljon paremmin, niin pohja on asettunut oikein nätisti kasvoille. Ei tämä nyt sentään ihan turhaan ole ollut suosikkini hei!

Alima Puren meikkipohja taas tuntuu sävyltään itselle sopivalta! Se myös ei tunnu niin puuteriselta vaan sulautuu hyvin ihoon. Lopputulos onkin hyvin luonnollinen kuten yleensäkin mineraalimeikkipuutereita käytettäessä. Koin että tämä peitti aknen jäljet paremmin kuin EDM (ehkä EDM:stä pitäisi kokeilla ensi kerralla myös mattaisempaa versiota eri sävyn lisäksi?) ja asettui paremmin nenänpieliin. Kuitenkin myös tämänkin kanssa tarvitsee peiteainetta niiden pahimpien näppyjen piilottamiseen.

Kävikö tässä tosiaankin nyt niin, että Alima Pure kiilasi aiemman luottopohjani ohitse? Saattaa olla, oikeastaan tiedän sen pidemmällä testailulla. Ensi vaikutelmat ovat kuitenkin olleet positiivisia.


Everyday Mineralsin etuna on edullinen hinta, joka sopii useimpien budjettiin sillä sen hinta on siinä 20 euron molemmin puolin. Myös se että sävyjä voi tilata testereinä vain toimituskulujen hinnalla on aika hyvä valttikortti, sillä mikään ei ole rasittavampaa kuin maksaa sävystä, joka ei sitten sovikaan. Kotona on myös aina mukavampi testailla eri sävyjä, kun näkee tuloksen ihan luonnonvalossa. EDM:n pohjia myös on myynnissä monissa eri paikoissa, näin itse ainakin olen törmännyt Tampereen Ruohonjuuressa niihin, joten jotkut onnekkaat voivat ihan käydä liikkeessä tutustumassa meikkeihin.

Alima Pure on taas kalliimpi ja tällä hetkellä sitä löytyy vain Joliesta ja TwistBestä, molemmissa kaupoissa hintaa pohjalla on 34,90€. Toisaalta tuotetta on pikkiriikkisen enemmän, nimittäin 6,5 grammaa kun taas EDM:ssä on 4,8g, mutta erohan ei ole kuin pari grammaa.


_______________

Oletko jo kokeillut Alima Puren mineraalimeikkipohjaa?
Vai liputatko jonkin toisen merkin puolesta?

8 kommenttia

 1. Olipa mielenkiintoista lukea mineraalimeikkipohjista. Olen itse aivan ummikko mineraalimeikkipohjien suhteen (ja mineraalimeikkien ylipäänsä), että tässä tuli nyt uutta oppia paljon;) Olen joskus kokeillut Emanin meikkipohjaa ja se vaikutti ihan ok silloin, mutta nykyisin ihoni alkaa olla jo sen verran kuivan sorttinen suunnillen pysyvästi, joten en tiedä mahtaisiko mineraalimeikki toimia enää. Täytyypä testata, jos kohdalle osuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! ☺️ Emania en itse ole tainnut kokeillakaan.
   Mineraalipohjat eivät tuppaa itselläkään oikein asettua jos on kuivia iho alueita, kuten esim otsan alueen pintakuivissa kohdissa. Niihin kohtiin sitten olen suihkinut ruusuvettä niin on asettunut paremmin iholle ☺️🌹

   Poista
 2. Määrällisesti parista grammasta voi tulla aika iso ero, kun on kyse kevyestä ja hienojakoisesta tuotteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta! Kyllähän se purkki kestää silloin hieman kauemmin, etenkin jos peittoaste on samaa tai ellei jopa parempi kuin siinä jossa itse tuotetta on vähemmän 😄

   Poista
 3. Aliman pohja kyllä kutkuttaisi! Toinen mistä itseasiassa just tänään laitoin tilauksen tulille, on Hynt -tilaisin niitä näytekokoja niin pääsee sävyä fiilistelemään, samoin koostumusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hynt vaikuttaa kiinnostavalta! Etenkin jos näytekokojakin on saatavilla niin mukavampi testailla ensin niitä ☺️

   Poista
 4. Mua on alkanut päivä päivältä enemmän kiinnostaan mineraalimeikkipohjat, joten kiitos kattavasta ja vertailevasta postauksesta. Ehkä mä jossain vaiheessa uskaltaudun kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Testailemalla tietää löytyisikö sopivaa pohjaa mineraalimeikeistä itselle ja ainakin Everyday Mineralsilla ja Lily Lololla on näytekokoja. ☺️

   Poista