11.12.2017

Vuosi 2017 mieleen jääneet

Viime vuonna kirjoitin postauksen niistä asioista jotka erityisesti jäivät kuluneen vuoden aikana mieleen kauneuteen liittyen. Listataan nyt siis myös tämänkin vuoden kauneusjutut joihin itse olen kiinnittänyt huomiota!


Korealaisen kosmetiikan arkipäiväistyminen

Taipuuko se sana noin? Päiväistyminen?

Korealaiset tuotteet ovat olleet etenkin kosmetiikkaharrastajille jo tuttua kauraa pidemmän aikaa ja k-kosmetiikka pääsi viime vuonnakin listaukseen. Syy miksi k-kosmetiikka pääsi myös tänä vuonna tähän listalle on se, että se on selvästi vakiintunut useimpien käyttöön ja niiden saatavuus on huomattavasti jo helpottunut. Korealaisten brändien sheet maskeja kun voi ostaa tätä nykyään jo ihan ruokaostosten lomassa, eikä ainoastaan vain klikata nettikaupoista ostoskoriin. Myös länsimaalaisia vastineita tuntuu löytyvän kaupoista, sillä totta kai sitä halutaan tehdä sitä mikä myy parhaiten.Eettisyys

Tähän voisi luetella montakin asiaa, kuten eläinkokeettomat, vegaaniset ja pakkauksettomat tuotteet.

Eläinkokeettomasta kosmetiikastahan on puhuttu aina, silloinkin kun minä kävin vielä peruskoulua, joten tämä ei ole mitään uutta. Mutta kuinka moni pani tänä vuonna merkille sen, kuinka yhä useampi julistautui ryhtyvänsä suosimaan eläinkokeetonta kosmetiikkaa? Enkä minäkään siitä juuri poikkea, sillä yritänhän itsekin suosia eläinkokeettomia merkkejä ja se tuntuukin olevan aina vain helpompaa, kun näitä eläinkokeettomia merkkejä putkahtaa vähän väliä markkinoille. Myös The Body Shop on kampanjoinut vahvasti eläinkokeita vastaan ja monet ovatkin allekirjoittaneet TBS:n lomakkeen eläinkokeettomuuden puolesta.

Eläinkokeettomasta onkin helppo hypätä sitten vegaanisen kosmetiikan pariin. Tämänkin listasin jo viime vuonna, mutta edelleen vegaanisuus on vahvasti esillä markkinoinnissa, eikä kosmetiikka tee tässä kohtaa poikkeusta. Esim. Lumenen Natural Code muuttui Nordic Girliksi ja mainonnassa on käytetty myös sitä, kuinka kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Ja toki minunlaiseni sekaani eli sekasyöjä voi myös käyttää vegaanikosmetiikkaa, joten ei se ainoastaan vain vegaaneiden juttu ole.

Näiden lisäksi kuluttajia on alkanut huolestuttaa roskat joita syntyy kulutetuista kosmetiikkatuotteista ja moni onkin pyrkinyt vähentämään muovijätettä. Veikkaankin että juuri ensi vuonna pakkauksettomien ja kierrätettävien pakkauksien käyttäminen/suosiminen yleistyy vielä enemmän niin kuluttajien kuin valmistajien keskuudessa.Edullinen luonnonkosmetiikka

Muistan kuinka vielä 2010 lompakkoani kirpaisi luonnonkosmetiikan kasvovesi, joka maksoi 10 euroa, kun puolet halvemmalla sai ihan "normi" kasvoveden. No tänä päiänä hinnat ovat muuttuneet (ja 10 euroa tuntuu kasvovedestä olevan enemmänj jo normi...) ja siinä mielessä positiivisesti, että luonnonkosmetiikkaa löytyy myös edullisesti esim. opiskelijabudjetille. On Avrilia, Evolvea, Organic Shopia jne. Ei siis ihme että luonnonkosmetiikkaan hurahtaa yhä useampi, sillä tuotteita löytyy jo monesta eri hintakategoriasta!Hyaluronihappo

Ainesosa johon ei voinut olla törmäämättä, sillä sitä tuntui olevan kaikessa. Itseltäkin löytyy kyseistä ainesosaa niin seerumista kuin hoitonesteestäkin.

Entä ensivuonna?

Oma veikkaukseni on jo aiemmin mainitsemani tuotteiden pakkauksettomuus ja muovien vähentäminen. Veikkaan myös että kasvovesien ja hoitonesteiden yhdistelmiä (hybridejä? :D) tullaan kehittelemään enemmän, sillä ymmärtääkseni esim. Etude Housen moistfull collagen kasvovesi on vähän sen tapainen.

Jos taas mietitään meikkaamista, niin huulikiillot ovat alkaneet nousta taas suosioon mattapunien jälkeen (erityisesti lip topperit) ja myös kulmakarvoissa ollaan pyritty mennä luonnollisempaan suuntaan. Muutenkin luonnollisuutta on aikalailla painotettu, mutta ehkä näissäkin mennään ääripäissä. Ainakin instafeediä selatessa vahvat instakulmat ja -meikit ovat edelleen vahvoilla, mutta katukuvassahan niitä ei juuri näy.

Ehkä myös magneettiset irtoripset voivat olla kysyttyjä, sillä Ardellilta ilmestyi sellaiset marraskuun lopulla myyntiin. Aiemminhan näitä magneettiripsiä on ollut lähinnä hieman kalliimmilta brändeiltä, mutta markkinoille tuntuu nyt ilmestyvän huokeammalla hinnalla varustettuja.

Kuva: en.wayskin.com

Koska korealainen ihonhoito ja kosmetiikka pitää pintaansa, niin luultavasti myös me länsimaalaiset alamme innostumaan tekologian hyödyntämisestä ihonhoidossa. Esim. Wayskiniltä löytyy pikkuruinen laite, joka mittaa mm. ihon kosteuspitoisuutta ja laitteen avulla pystyy kokoamaan ihonhoitorutiininsa juurikin sen oman ihon tarpeen mukaan. Laite toimii siis yhdessä puhelimen/tabletin appsin kanssa, johon tulee tiedot ihon kunnosta kun laite on mitannut tiedot. Kieltmättä aika mielenkiintoista ja siksi veikkaukseni onkin, että juurikin appsien käyttäminen erilaisten ihonhoitotuotteiden kanssa voi lisääntyä teknologian ohelle!


_______

Mihin sinä kiinnitit huomiota vuoden aikana?
Mitä veikkaisit seuraavaksi kosmetiikka/kauneustrendiksi?

6 kommenttia

 1. Hyvä koonti:) Eipä tule itsellekään muuta mieleen kuin nuo samat. Pakkauksettomuuteen en ole kovin paljon itse vielä törmännyt. Toivon kuitenkin, että pakkauksista ei kokonaan luovuta, mutta moninkertaiset muovikääreet ja pahvit purkkien ja putelien ympärillä on ihan hölmöläisten hommaa;) Paljon olisi järkevöittämisen varaan sillä saralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on jotenkin hölmöä että yksi tuote on kääritty ties kuinka moneen eri kääreeseen ja pahviin vaikka vähempikin riittäisi 😅😀 mutta eiköhän se muutu kun muovijätteiden kertyminen mereen on taas noussut puheenaiheeksi 🙂

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus! Ihan samoihin juttuihin olen minäkin kiinnittänyt tänä vuonna huomiota. Korealaisen kosmetiikan yleistymisen kanssa käsi kädessä kulkee myös se, että ihmiset panostavat selkeästi enemmän ihonhoitoon. Nykyään kaikkien ihonhoitorutiini tuntuu olevan 8-10 vaihetta aikaisemman muutaman vaiheen sijasta :p Veikkaan samaa, kuin sinä että erilaiset laitteet ja appit tulevat lisääntymään. Jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihonhoito on kyllä ollut suosituimpi kuin meikit vaikka yleensä se on ollut toisinpäin 😄
   Laitteiden ja appien yhdistelmä on kyllä aika jännää! Vaikka en voi olla miettimättä Black Mirrorsia kun lähes kaikessa arkipäivän asiassa on teknologia mukana 😅

   Poista
 3. Toivottavasti ensi vuonna tai piakkoin tulevaisuudessa kauppoihin ilmestyisi ihan kunnon myyntiständit jollekin koreakosmetiikan merkille, joka möisi ihonhoitoa ja meikkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Sitä varmasti monet kuluttajat toivoisivat 😄

   Poista